lauantai 28. maaliskuuta 2015

San Diegon suklaat

Aion tunnustaa nyt jotain, mitä yksikään ulkosuomalainen ei ole tainnut päästää vielä suustaan: Minulla ei ole ikävä Fazerin suklaata. Kyllä minä siitä pidän ja syön hyvällä ruokahalulla, kun sitä on tarjolla. Mutta hei, maailma on hyvää suklaata pullollaan.

Uusin suosikkini on paikallinen Chuao -suklaa. Chuao suklaita ei löydy ihan joka kaupasta ja hintakin on sen verran korkea ettei siitä ole päivittäiseksi herkuksi, mutta vitsit että se on hyvää. Chuao on erikoistunut mielikuvituksen rajat ylittäviin makuyhdistelmiin. Suosikkejani ovat firecracker "paukkusuklaa", sopivan mausteinen spicy maya sekä sipsin muruja sisältävä perunalastusuklaa.



Olisin ottanut Del Marissa sijaitsevasta suklaakaupasta enemmänkin kuvia, mutta kuvaaminen ei ollut kuulemma sallittua. No höh. En kyllä ymmärrä miksi, mutta kauppa oli sen verran minikokoinen, etten kehdannut uhmata kieltoa. Suosittelen kuitenkin maistamaan, jos tulee jossain vastaan. San Diegosta näitä saa ainakin useimmista olutkaupoista (craft beer tietty) ja pienistä herkkumyymälöistä.

Ja sitten toinen tunnustus: Ei, en pidä edelleenkään Heshey:n (oksennuksen makuisesta) suklaasta, mutta makunystyräni ovat muuttuneet sen verran amerikkalaisiksi, että entinen inhokkini Reese's maapähkinävoisuklaa on minusta nykyään aika herkkua. Hmm...Mitähän seuraavaksi? Kohta taidan huomata pitäväni tästä:


Tai näistä:


Heh, tuo smoke & stout caramel bar kuulostaa itseasiassa aika herkulliselta ja uteliaisuudesta olen tainnut jo kokeilla jotain toista pekonisuklaatakin. Mutta hei, avoin mieli tuo ulottuville kahden maan herkut. Voisivat asiat kai huonomminkin olla. 

8 kommenttia:

  1. Noi Chuao-suklaat on niin hyviä!! En ollu nähnyt noita missään täällä, ja ostin tota "Oh my Smores"-makua Kanadassa. Meinasin saada sätkyn, kun huomasin sen olevan Kaliforniasta! En oo vielä etsinyt, mistä täältä saisi, kun jotenkin tuntuu, et parempi ehkä yrittää olla ilman... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meilläpäin näitä on niin hyvin saatavilla, että itsekuri joutuu testiin. Onneksi ne ovat niin kalliita :). Nämä ovat herkkusuklaita. Arkisuklaaksi ostan Vonsista halvempaa tummaa suklaata.

      Poista
  2. Eikö suklaa yleisesti ottaen olekin terveellistä ? Taitaisi itsellä jäädä väliin tuo beef jerky - suklaa !
    Se on jo aika tavallista, mutta tykkää merisuola hipuists suklaan päällä. Ja Reeses on hyvää !
    Muutaman kerran olen maistanut perunalastuja, jotka on dipattu suklaaseen. Tykkäsin niistäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis suklaahan on varsinainen terveyspommi! Merisuolahiput on minunkin makuun. Salted caramel konvehdit erityisesti... Nam, nyt alkoi tehdä mieli suklaata (vaikken ole syönyt vielä edes aamupalaa).

      Poista
  3. Täällä on ainakin toinen ulkosuomalainen joka on useamman kerran sanonut, ettei Fazerin suklaita ole ikävä. Enkä oikein ymmärrä, kun vieraat Suomesta käydessä Fazerin sinistä tänne Saksaan tuliaisena kantavat, kun se jo maistuu jotenkin kuivalta ja mauttomalta suuhuni. Kyllä saksalainen Lindtin suklaavalikoima on herkullista eikä Milkallakaan pahoja suklaita ole. Lisäksi maailma on tosiaankin pullollaan herkullista suklaata, suklaan ystävien onneksi, joita aina haluaa matkaillessa maistella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, en siis olekaan ainoa :)! Minä pidän kyllä Fazeristakin, mutta en kerkiä ikävöimään sitä, kun suu on täynnä täältä löytyvää suklaata. Täälläkin myydään Lindtia ja joissain kaupoissa myös Milkaa. Lindtin tumma kookos suklaa on yksi suosikeistani. Mutta tosiaan, suklaan ystävä jää tuskin koskaan/missään nälkäiseksi.

      Poista
  4. Mä tykkään kyllä Fazerista, mutta ei mulla sitä liiemmin oo ikävä... Mä ikävöin vaan Marabouta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marabouta en olekaan synyt aikoihin! Siitäkin kyllä tykkään... Hmmm, pitää mennä katsastamaan, jos vaikka IKEA:sta löytyisi :).

      Poista