sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

California love

Olen kokenut tänä viikonloppuna jonkinlaista uudelleen herännyt rakkautta Kaliforniaa ja San Diegoa kohtaan. Sen kunniaksi kokosin mielessäni listan kymmenestä asiasta, jotka tekevät Kaliforniasta loistavan asuinpaikan.


 1.  Valo. Aurinko on pop (ja hot!). Kesäaikaan siirtyminen toi takaisin valoisat illat ja elämän töitten jälkeenkin.
 2.  Randomit rantapäivät ympäri vuoden. Vietimme tänään iltapäivän Windandsea beachilla La Jollassa. Heittelimme frisbeeta, joka humpsahti talven ruostuttamista kätösistäni aaltojen vietäväksi. Eipä auttanut muu kuin sukeltaa se sieltä tyrskyjen keskeltä talteen. Minullapa ei ole siis enää talviturkista tietoakaan!
 3. Ulkoilmaravintolat ja -kahvilat. Ruoka maistuu aina paljon paremmalta ulkona. Illan pimetessä napsautetaan lämpölamput päälle ja taas tarkenee. 
 4. Upeat auringonlaskut ja -nousut. Huhu kertoo, että ne johtuvat osittain ilmansaasteista, mutta keskitytään nyt kuitenkin siihen kauneuteen.
 5. Rennot ihmiset. Pukumiehistä ja -naisistakin kuoriutuu viikonloppuisin rentoja ja boheemeja surffareita 
 6. Avocadot. Jos listalta löytyy ruoka, jonka nimessä mainitaan California(n), on ruuassa taatusti avocadoa
 7. Sitruspuut. Niitä löytyy monilta pihoilta ja ne tuottavat paljon hedelmiä. Tästä lopputuloksena se, että saamme jatkuvasti tutuilta ja tuntemattomilta ilmaiseksi sitruunoita
 8. Luonnon monipuolisuus. Läheltämme löytyy merta, aavikkoa, metsää ja vuoria. 
 9. Mahdollisuus grillata ympäri vuoden. Grillaamme nykyään lähes kaiken lihamme. Siirryimme jokin aika sitten kaasugrillistä Weberin pallohiiligrilliin emmekä ole katuneet hetkeäkään. Back to basics.
 10. Paljon nähtävää ja tehtävää päiväretkien ja pidempien viikonloppuretkien säteellä. Tänään löysimme meille entuudestaan tuntemattoman kadunpätkän ja kivoja uusia ravintoloita La Jollasta, jonka luulimme jo tuntevamme aivan läpikotaisin. Minne mentäisiin seuraavaksi?Kuvissa tämän päivän rantaelämää Windandsea Beachilla, La Jollasta löytyny juustokauppa sekä eilinen California scramble -aamupala Swell Cafe:ssa Mission Beachilla.

Kulunut viikonloppu oli täyden kympin viikonloppu. Kiireetöntä nauttimista sekä aktiivista rentoutumista. Kaikki Kalifornian parhaat puolet kahdessa päivässä. Tuntuu melkein siltä, kuin olisin ollut lomalla.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, burritot, tai minun tapauksessani ennemminkin fish tacos, kuuluisi ehdottomasti listalle mukaan :D

   Poista
 2. Pakko päästä pian Kaliforniaan!! Ehkä ensi jouluna, hmmm... Kesä mennään minibudjetilla ihan siitä syystä, että rahaa jäisi tehdä jouluna reissu jonnekin. Tällä hetkellä Florida on ajatuksissa päällimmäisenä lyhyemmän lennon takia, mutta Kaliforniassa reissannut mieheni jankuttaa, että se pidempi lento kannattaa istua ja jatkaa matkaa Kaliforniaan saakka! Katsotaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette reissuun! Minä olen käynyt Floridassa, tarkemmin sanottuna Orlandossa/Coco Beachilla, vain kerran. Yksi päivä ennen risteilyä ja toinen sen jälkeen. Sen perusteella on siis paha sanoa mitään puolueetonta, mutta Kaliforniaa uskallan tietenkin suositella kovaan ääneen. Joulukuu on tosin säitten puolesta vähän hit or miss...

   Mutta kerropa sitten kun suunnitelmat etenevät!

   Poista