tiistai 3. maaliskuuta 2015

San Diegon räkänokka

Minulta on kysytty joitain kertoja, sairastavatko San Diegon lapsukaiset samalla tavalla kuin kylmien alueiden lapset. Vuosi sitten en olisi osannut vielä vastata asiaan juuta enkä jaata, mutta nyt tiedän, että kylläpä vain,  San Diegossa kasvaneiden lasten poskilla roikkuu räkä ihan samaan tapaan kuin Suomen pakkasissakin. Täällä se ei tosin jäädy puikoiksi nenän alle.

Lasten lisäksi kipeänä on ollut jo pitkään tämä opekin. En tiedä, missä vika, mutta olen ollut joulusta lähtien enemmän tai vähemmän flunssassa. Alkaisi jo riittämään - minä kun en sairasta koskaan! Alan jo pikkuhiljaa epäilemään työpaikan sisäilmanlaatua, sillä kesäiset vesikuplat luokkahuoneeni katossa ovat vielä hyvässä muistissa. Ilmastointilaitteen aiheuttama vuoto kyllä korjattiin, mutta kosteusvaurioiden vakavuutta ei tainnut kukaan uskaltaa selvittää.

Flunssien ja vatsatautien lisäksi USA:ssa on kohistu tänä talvena mm. tuhkarokosta. Sen siitä saa, kun pienokaiset jätetään rokottamatta. Valitettavasti rokotusvastaisuudesta kärsivät myös lapset, jotka eivät voi saada rokotetta joko iästä tai terveydentilasta johtuen. Yksistään Kaliforniassa on todettu tänä talvena 131 vahvistettua tuhkarokkotapausta. Sairaus, joka oli lähes kadonnut ja painunut unholaan... Kyllä pistää vihaksi, kun useimmilla lapsensa rokottamatta jättäneillä ei ole tarjolla edes muuta selitystä kuin "It's my choice."

Maanantaiset sadepilvet meren ylla

Oma rokotteeni on kuitenkin kunnossa ja nuhakierrekin alkaa (toivottavasti) pian hellittämään tässä kevättä kohti edetessä. Nuha lähtee niistämällä, vai miten se nyt menikään. Toivottavasti! En edes halua laskea, montako puuta nenän niistämiseni on kaatanut. Kohtalotovereita?

3 kommenttia:

 1. Mä nappasin nyt kans sen flunssan sitten, hmph! Ei täällä kuulu sairastaa. Reilut kaksi vuotta menikin ilman flunssan flunssaa.. on tuosta auringosta jotain iloa. :) ja onnea on olla rokotettu Suomessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :(. Toivottavasti menee ohi nopsempaa kuin tämä maraton nuha...

   Poista
  2. Voi ei :(. Toivottavasti menee ohi nopsempaa kuin tämä maraton nuha...

   Poista