tiistai 10. maaliskuuta 2015

Persoonallisuuseroja

Kisu on elämäni ensimmäinen kissa. Ennen Kisua en tiennyt kissoista juuri muuta kuin, että pidän niistä ja voisin itsekin olla sellainen. Kisu tuli meille ihan rääpäleenä ja opetti minulle kaiken, mitä tiedän kissoista. Kolme vuotta myöhemmin perheeseemme muutti Possu, joka on opettanut minulle sen, että Kisu ei ole yhtä kuin kissat. On olemassa universaaleja kissamaisuuksia, persoonallisia kissamaisuuksia sekä luonteenpiirteitä, joilla ei ole mitään tekemistä kissamaisuuden kanssa.

Rakkauden osoittaminen: Kisu puskee päällä ja polkee (kneads), Possu hieroo nenällä ja tunkee tassun suuhusi.

Ruokatavat: Kisu rakastaa penturuokaa ja Possu aikuisten ruokaa. Kisu ei välitä ihmisten ruuasta (paitsi laughing cow -juustosta),  Possulta ei ole turvassa mikään. Haastavinta on aamupalan syöminen, sillä Possu haluaa sekä kahvisi että jogurttisi.

Nukkuminen: Kumpikin nukkuu mielellään sukkalaatikossa, vaatekaapissa, pehmustetuilla tuoleilla tai sohvalla. Yöllä sängyssä on usein kaksi kissaa. Kisu jalkojen päällä ja Possu kaulalla.


Vieraat: Kisu murisee ventovieraille kuin vahtikoira, Possu juoksee piiloon. Tuttuja Kisu tulee tervehtimään heti, Possu tarkkailee sivummalla, kunnes toteaa vaarattomiksi ja rakastuu. Jokainen uusi ihminen on potentiaalinen paras ystävä.

Oma aika: Kisu katoaa pitkiksi ajoiksi omaan rauhaansa, Possu on aina siellä missä sinäkin. Viisi minuuttia on liian pitkä aika ilman huomiota. Mau, MAu. MAU. MAU!!! Kissan paikka on sylissä - silloinkin kun yrität kokata, kirjoittaa tai istua vessanpytyllä.

Melkein sulassa sovussa

Vesi: Kisu inhoaa vettä. Possua ei voisi vähempää kiinnostaa. Possu yrittää myös hukuttaa lelunsa ja tykkää leikkiä märillä hiirillä.

Siisteys: Kisu ei peitä jätöksiään, mutta on todella tarkka turkkinsa puhtaudesta ja siitä, ettei tassujen mukana kulkeudu likaa ja roskia. Possu peittää jätöksensä tunnollisesti ja roiskii samalla hiekat ympäri lattiaa. Possu on vasta hiljattain oppinut pitämään turkistaan parempaa huolta. Kisu rakastaa turkin harjausta, Possu luulee sitä leikiksi, jossa harja pitää tappaa.

Ah, niin tyytyväisen näköinen Kisu...

Asennot: Kisua ei voi asettaa minnekään, missä hän ei halua olla. Esim. syliin tuleminen on aina Kisun oma valinta ja sylin on parasta pysyä liikkumattomana. Possun paikkaa ja asentoa voi vaihdella mielin määrin hänen siitä häiriintymättä.

Nimi: Kisun häntä liikkuu aina, joka kerta, kun hän kuulee nimensä. Luoksesi hän tulee jos haluaa. Jos on pienikin mahdollisuus, että nimen lausumiseen liittyy herkkuja tai ruokaa, on Kisu luonasi ennen kuin arvaatkaan. Possu tuijottaa ja liikuttaa korviaan, useimmiten syöksyy luoksesi ja alkaa maukumaan. Minullakin oli ikävä...

Possu joutui puhutteluun yöllisen mekastuksen jälkeen...

Ääntely: Kisulla on valtava määrä erilaisia ääntelyitä. Possun kommunikoinnista valtaosa on äänekästä makumista ja vielä äänekkäämpää kehräämistä.

Liikkuminen: Vaikka Kisulle onkin kertynyt pieni kotikissan maha, on Kisu liikkeissään äärettömän sulava, ketterä ja hiljainen. Possulla on aina tuhat lasissa ja jarrut hukassa. Lopputuloksena Possu rysähtelee pää edellä seinään, tippuu sohvalta ja loikkii neljällä tassulla kuin aropupu.

Leikkiminen: Possu leikkii aina ja kaikella. Kisu vain öiseen aikaan kaikella, mistä lähtee kova ääni.

Eilinen illallinen

Siinäpä näitä eroja tällä hetkellä. Erilaisiahan nuo ovat, mutta kumpainenkin aivan ihana ja rakas. Jännä nähdä, miltä lista näyttää parin vuoden päästä.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus:) Kyllä on kaverukset erilaisia käytökseltään, tosin Possu onkin vielä lapsukainen Kisuun verrattuna.
  Hih, varmaan Possu ottaa opikseen nuhtelusta, kun mekasti yöllä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, todellakin otti opikseen ;). Viime yönä suurin ongelma oli tosin korvanjuuressa kehrääminen. Hitsit, että sillä on kova ääni! Mutta eihän toisen onnellisuudesta voi ärtyä, eihän? :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista