sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Maalari maalasi taloa...

Maalari maalasi, muttei tullut sinistä eikä punaista. Sateenkaaren värien sijaan tuli tylsän harmaa.  Paljon tummempi ja ankeampi kuin edellinen vaalea.

Näin se homma menee, kun talo ei ole oma. Yhtenä päivänä oveen ilmestyi lappu, että talonne maalataan ensi viikolla. Toisena iltana ajoin melkein kodin ohi, kun en meinannut omakseni tunnistaa. Jäljestä päätellen homma hoidettiin mahdollisimman nopeasti. Ja väristä päätellen asialla oli joku naamiointiin erikoistunut taho.Asumme tällä hetkellä talossa, jonka omistaa Lincoln military housing. Lincoln on nimestään huolimatta yksityinen siviiliyhtiö, jolta laivasto ostaa asuntopalveluita. Saisimme asua tietenkin ihan missä huvittaa, mutta housing diili on oikeastaan aika hyvä vaihtoehto. Talomme vuokra- tai ostohinta olisi siviilimarkkinoilla kaukana budjettimme ulottumattomissa. Pidämme talostamme, isosta pihasta ja Pacific Beachin alueesta todella paljon. Ihana bonus on ollut se, että kaikki apu ja ilmaiset korjaustyöt ovat olleet yhden puhelinsoiton päässä 24/7. Palvelua on tullut testattua niin sunnuntai-illan vesivuodon kuin uudenvuoden tukkeentuneen viemärinkin muodossa.

Viimeaikoina olemme kuitenkin alkaneet miettimään tilannettamme nenäämme pidemmälle ja todenneet, että heitämme tällä hetkellä rahaa hukkaan. Kaikkein järkevintä olisi ostaa oma asunto. Joutuisimme tietenkin tinkimään neliöistä, vastaamaan kaikista korjaustöistä itse ja hoitamaan muuton omakustanteisesti, mutta pitemmällä tähtäimellä oma asunto olisi hyvä sijoitus ja ajatuksena aivan ihana. Oma koti.

Ette arvaatkaan kuinka monta iltaa olen jo istunut koneella ja selaillut eri mahdollisuuksia. Vielä toistaiseksi projekti on aivan alkutekijöissään, mutta unelmilla on ihana leikkiä. Ihan muutaman kerran olen saattanut vahingossa klikata auki myös jonkin miljoonia maksavan rantatalon, mutta noin niin kuin pääpiirteissään olen pitänyt jalat tukevasti maassa ja listannut asuntomme toivelistalle nykyistä isomman keittiön, kaksi makuuhuonetta, pikkiriikkisen pihan (tai ainakin parvekkeen), matottomat lattiat ja hyvät säilytystilat. Ei pitäisi olla mahdotonta, eihän...?

4 kommenttia:

 1. Taalla kanssa ollaan ahkerasti selailtu Truliaa vaikka muutto onkin ajankohtainen vasta vuoden paasta :) Eniten odotan, etta paastaan eroon alakerran valittavasta mummelista ja ylakerran ilta/yojuoksijoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole liian aikaista katsella, sillai ihan pikkusen :). Meillä on vähän toisinpäin, kun tällä hetkellä naapurit ei häiritse lainkaan, mutta ostaessa jouduttaisiin luopumaan omakotitalosta... ollaan asuttu sekä täällä että New Hampshiressa ilman seinänaapureita ja se on kyllä ihanaa.

   Poista
 2. Mä kaipaan valtavasti kovia lattioita.. ja takkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös! San Diegon taloista löytyy muuten yllättävän monesta takka :).

   Poista