torstai 19. maaliskuuta 2015

Matkakaveri

Ihailen (julkisesti) salaa ihmisiä, jotka matkustelevat yksin. Minulle ei ole mikään kynnys matkustaa paikasta A paikkaan B yksin, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu, jos en tunne matkakohteestani entuudestaan ketään.

Lähimpää on tainnut liipata matkani Kanadaan, kun au-pair viisumini umpeutui ja piti keksiä mahdollisimman halpa ja helppo keino palata maahan turistina, jotta saisin viettää vielä kolme kuukautta Phillin kanssa Hawaijilla. Matkustin ensin bussilla Bostonista quebeciin, jossa tapasin vanhan Amsterdamin aikaisen tuttuni. Quebecista jatkoin vielä Torontoon, jonne olin myöskin sopinut treffit vanhan kaverin kanssa. Ennen kaverin saapumista minulla oli kuitenkin reilu päivä aikaa, joten varasin itselleni huoneen suositusta hostellista. Hostellista löytyi läjä uusia (yksin matkustavia) kavereita, joiden kanssa vietin yhden elämäni hauskimmista päivistä. Seikkaluendorfiinien pulputessa suonissani, vannoin tekeväni vielä uudenkin reissun ihan yksin, mutta toistaiseksi en ole matkustanut yksin muualle kuin Portsmouthista New Yorkiin passia uusimaan.


Yksin matkusteluani on hillinnyt kaikkein eniten se, että Phill on minulle täydellinen matkakumppani. Jos matkustaisinkin jonnekin yksin, haluaisin löytää kohteesta itselleni seuraa. Viihdyn kyllä yksinkin, mutta uudet kokemukset tuntuvat paljon paremmilta ja isommilta jaettuina. Minulle onnistuneen reissun yksi tärkeimmistä tekijöistä on loistava matkaseura. Ja kun nyt kerran olen naimisissa täydellisen matkakumppanini kanssa, niin miksipä menisin merta edemmäs kalaan - tai siis, soutaisin ulapalle yksinäni.


Pitkä oli aasinsilta, mutta on tällä kaikella horinalla pointtikin. Kurkatkaapa tuonne blogin oikeaan laitaan - siellä on jotain uutta! Minut pyydettiin mukaan Rantapallon Matkakumppanit -verkostoon, jonka idea on koota yhteen Rantapallon ulkopuolisia matkailuaiheisia blogeja. Käytännössä juuri mikään ei siis muutu suuntaan eikä toiseen, mutta tuosta sivupalkista löytyy nyt linkkejä verkoston muihin blogeihin. Jos siis kaipailette uutta matkailuaiheista luettavaa, kannattaa käydä kurkkaamassa, millaisia blogeja linkkien takaa löytyy.


Minä "matkailen" ja leikin turistia nyt San Diegossa, sillä meillä on vieraita New Jerseysta. Phillin sisko ja siskon nelivuotias tytär tulivat pitkäksi viikonlopuksi käymään, joten ohjelmassa on lapsiystävällistä San Diego -kivaa. Jännä saada taas uusi vinkkeli tähän kaupunkiin. Katsotaan mitä kaikkea kivaa me keksitään!

Kuvat tiistain aamulenkiltä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti