lauantai 7. maaliskuuta 2015

Miten tippi tienataan

Olen aika antelias tippaaja, mutta loistavan tipin minulta irrottaa ainoastaan loistava palvelu. Viime viikolla sellaista oli tarjolla Patio -ravintilassa.

Tarjoilija oli hauska ja mutkaton mies. Hän oli paikalla aina silloin kun tarvittiin, muttei rampannut kysymässä joka toinen minuutti, onko kaikki hyvin (bonuspiste #1). Ruokatilauksen kuultuaan hän totesi annosten olevan isoja. "I don't know how much you usually eat, but I don't think you need all that food..." (bonuspiste #2). Ennen happy hourin päättymistä, hän kävi kysymässä, haluammeko vielä toiset juomat (bonuspiste #3). Ja lasien taas tyhjennyttyä hän kävi vielä tarkistamassa, haluaisimmeko kenties vielä kolmannetkin juomat happy hour hintaan. "I set them aside for you, just in case..." (bonuspiste #4). Tarjoilija tarjoili meille hyvän ruuan lisäksi hyvän kokemuksen, mistä kiitokseksi jätimme hänelle tavallista isomman tipin. Poistuimme ravintolasta iloisella mielellä, eikä se johtunut (ainakaan pelkästään) niistä ylimääräisistä juomista.


Taitavia tarjoilijoita ei kasva joka oksalla, eikä edes joka puussa. Mutta hitsit, että heillä on tärkeä rooli ravintolakokemuksen muodostumisessa. Vieläkin hymyilyttää, kun muistelen tuota keskiviikkoista Patio -iltaa. Hyvä ruoka, hyvä mieli. Hyvä palvelu, parempi mieli.

4 kommenttia:

 1. Itse en varmaan koskaan tottuisi tipin antamiseen: mikä on oikea summa, koska sitä kuuluikaan antaa jne jne. Onneksi täällä koto-Suomessa ei tarvitse tipata ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi se ei ole kovin vaikeaa, vaan siitä tulee aika nopsaan osa päivittäistä ja normaalia elämää. Nykyään minusta tuntuu aina Suomessa oudolta :)

   Poista
 2. Ei tää nyt varsinaisesti liity mihinkään, mut hatarasti muistelen lukeneeni, et toi palautteenantokapine, jossa on noi naamat, olis suomalainen keksintö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en yhtään ihmettele :), kuulostaa hyvin suomalaiselta. Nähtiin noita viime kesänä myös Prismassa. USA:ssa ei ole tullut vastaan kertaakaan.

   Poista