lauantai 14. maaliskuuta 2015

Miksei lauantaisinkaan kannata siivota

Noin kuukausi sitten julistin sunnuntaisiivoilut pannaan, sillä lasista irronnut sirpale vei minut ensiapuun operoitavaksi. Tänään päätimme kokeilla, olisiko lauantaina siivoaminen astetta turvallisempi vaihtoehto ja tässä lopputulos:


Possulta särkyi jalka ja minulta sydän. Olisi pitänyt kuunnella isonveljen aamuista ohjetta ja lähteä siivoamisen sijaan oluelle.Kesken tavaroiden järjestelyn Phill huomasi matossa tuoreen näköisen veriläntin. Etsimme vuotokohtaa ensin Phillin käsistä ja jaloista, sitten minun, mutta mitään ei löytynyt. Lopulta katsoin vieressäni hengailevaa Possua hieman tarkemmin ja meinasin pökertyä samantien. Itseään täysin rauhallisesti puhdistavan kissan jalasta puuttui pala ihoa ja haava näytti syvältä.

Kiikutimme Possun samantien vajaan kilometrin päässä sijaitsevalleABC eläinklinikalle joka ansaitsee (tälläkin kertaa) ylistyslaulun maasta taivaaseen. Possu nukutettiin ja jalka korjattiin. Possu oli onnistunut napsauttamaan yhden tukijänteistä poikki ja se piti kursia kokoon tikeillä. Jänteen paikkaamisen jälkeen lääkäri ompeli ihon kiinni ja paketoi jalan tukevalla siteellä. Saimme kotiinviemisiksi särkylääkettä ja antibiotteja sekä tarkat (ja mahdottomat) ohjeet siitä, mitä Possu saa ja ei saa tehdä.

Ensimmäisen tunnin verran Possua masensi ja vähän energiansa hän käytti kaulurista eroon hankkiutumiseen. Mutta sitten suomalainen sisu voitti ja Possu päätti opetella kävelemään paketoidulla jalalla. Kun kävely sujui, oli listalla seuraavana hyppääminen, tämän jälkeen kaulurin kanssa toimeen tuleminen (peruutusvaihde on kova sana!) ja viimeisimpänä hiiren kanssa leikkiminen - ihan kuin mitään ei olisi koskaan sattunutkaan. Häntä liehuu taas korkealla ja kehräys kaikuu yhtä kovaa kuin ennenkin. Hyppiähän ei tietenkään saisi ja muutenkin pitäisi ottaa rauhakseen, mutta miten ihmeessä sen voisi muka estää. Leikkivää kissaa on paljon mukavampi katsella kuin murjottavaa.


Tänään on siis naurettu, itketty ja naurettu taas sekä pohdittu myös lemmikkivakuutuksen ottamista. Tämänpäiväinen lääkärireissu maksoi lähes $600. Vaikka tärkeintä on tietenkin se, että Possu voi hyvin ja toipuu todennököisesti ennalleen, valehtelisin jos väittäisi, etten keksi tuolle rahasummalle montaa muutakin sijoituskohdetta. Pitää siis ottaa asiasta selvää ja miettiä, tulisiko vakuutus kenties tarpeeseen näiden kahden tohelon (ja niiden kissojen) kanssa.Mutta nyt on siis empiriisesti todistettu, että siivoaminen ei kannata sunnuntaisin eikä lauantaisin. Taidan alkaa siivoamaan maanantaisin tai inhokkipäivänäni tiistaina. Siivoamatta kun ei (kai) voi kuitenkaan jättää.

8 kommenttia:

 1. No huh, huh miten ikävää Possulle tapahtui :(
  Kallista on eläinlääkärissä käynti, mutta pääasia on että Possu tulee taas kuntoon!
  Lauantaina siivoaminen ei todellakaan taida kannattaa, minä onnistuin siivoamisen yhteydessä murtamaan ranteeni juurikin lauantaina siivotessa.
  Pitääpä harkita itsekin tuota eläinten vakuutusta, koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, että tärkeintä on Possun kuntoon tuleminen. Katsoin nopeasti yhtä vakuutuksen tarjoajaa ja näytti siltä, että suht. kattavan vakuutuksen hinta on ihan kohtuullinen, n. 11 - 17 taalaa/kk

   Poista
 2. Voi apua! miten se nyt noin onnistui! Mutta pääasia jos on nyt kunnossa ja leikkii. Toivottavasti paranee jalka pian! Meiltä verotettiin Misun pelkistä testeistä+antibiottipiikistä (ei siis tehty mitään tutkimuksia/operaatioita, vaan verta otettiin) yhteensä $750!! Ihan hullua. Pitäisi kyllä löytää joku halvempi klinikka. Vaikka minäkin antaisin vaikka viimesen pennoseni auttaakseni kissojani, niin joku raja siinäkin pitäisi olla miten epätoivoista ihmistä käytetään hyväksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ei itseasiassa edes tiedetä, miten se sen teki. Oltiin kuitenkin kotona, mutta mitään ei huomattu. Haava vuoti yllättävän vähän ja sen kadonneen ihokaistaleen se taisi syödä (?).
   Onpa hurjat hinnat olleet Misun testeillä! Meidänkään lääkäri ei ole kovin edullinen, mutta aivan ihana, lähes naapurissa ja auki myöhään iltaan ja myös viikonloppuisin. Eilenkin vaan soitettiin, että ollaan tulossa ja Possu pääsi hoitoon lähes heti. Nyt vaan pitää selvittää nuo vakuutusasiat, sillä minulla on vahva tunne, että tämä ei ollut viimeinen kerta...

   Poista
 3. Voi Possu-parka!! Sydän särkyi katsellessa kuvia. Voi pientä <3 mutta onneksi palaa ennalleen pian.

  Kaikesta, mikä liittyy eläimiin, voi ottaa hintaa ihan huolella...koska kaikki kuitenkin maksavat sen ilman mutinoita. Siispä aina kannattaa ottaa se vakuutus. Meillä se on maksanut joka vuosi itsensä takaisin. Niin huonolla onnella on meidät varustettu. Tai sit ollaan vaan niin sähliä ;)

  Niin ja hauska kuulla, että en ole ainoa, joka ei tykkää tiistaista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikkoutuneilla sydämillä ja huolella on helppo rahastaa... Mutta todellakin, nyt ryhdytään tuumasta toimeen tuon vakuutuksen kanssa!

   Hahah, tiistait ovat monstereita :).

   Poista
 4. Hui kamala! Onneksi saitte pikaisesti hoitoa, eikä haveri näytä vaivaavan pientä kaveria juuri ollenkaan. :) Voi kun voisikin olla siivoamatta ihan jokaisena viikonpäivänä...

  Meilläkin on mietitty tuota vakuutusta (nuorimmalla otuksella se itse asiassa onkin vielä hetken aikaa voimassa, kun shelter, josta pentu haettiin, tarjosi sitä ilmaiseksi). Ei varmaan olisi huono idea jatkossakaan, vaikka meillä onkin ollut melko hyvä tuuri näiden karvakavereiden kanssa *kopkopkop*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possu on aika sinnikäs, vaikka tänään onkin näyttänyt sattuvan enemmän kun siirryttiin 8 h välistä 12 h väliin särkylääkkeen kanssa. Mutta siltikin se vaan mennä tuhottaa häntä pystyssä. Toivottavasti teidän hyvä tuuri jatkuu ja meillä tästä paranee :).

   Poista