lauantai 6. joulukuuta 2014

Täyttävä ja terveellinen aamupalasörsseli

Bongasin tiistaina erään new yorkilais-kahvilan listalta herkullisen kuuloisen aamupalahörsselin (breakfast bowl). Vatsani oli kuitenkin sillä hetkellä niin täynnä bagelia, että pelkkä kahvi sai riittää. Kaikeksi onneksi Phill nappasi menusta kuvan ja loihti tänä aamuna lautaselleni jääkaappimme sisällön perusteella muokatun annoksen. Hörsseli ei ainoastaan maistunut hyvältä vaan piti myös nälän loitolla pitkälle iltapäivään, rankasta treenistä huolimatta.

Uusi suosikkini koostuu quinoasta, lehtikaalista (kale), avocadosta sekä kovaksi keitetyistä kananmunista. Kypsennetyn quinoan Phill maustoi suolalla, pippurilla, yhden sitruunan mehulla, punasipulilla (1/4 cup), cilantrolla, persiljalla, mintulla ja tuoreella habanerolla. Lehtikaalin Phill hieroi pehmeäksi ja maustoi oliiviöljyllä, vastapuristetulla appelsiinimehulla, riisiviinietikalla (valkoviinietikka käy myös hyvin) sekä suolalla ja pippurilla.


Parasta tässä breakfast bowlissa on se, että sen voi valmistaa vallan mainiosti jo edellisenä iltana ja ottaa salille tai töihin mukaan. Olen aamuisin aivan toivottoman hidas ja kömpelö, minkä vuoksi yritän tehdä aikaisista aamulähdöistäni mahdollisimman helppoja. Vaikka rakastan edelleenkin vanhaa jogurttisörsselisuosikkiani, on mukava löytää välillä uusiakin vaihtoehtoja aamujani piristämään. Tämä jää taatusti listalleni - suosittelen kokeilemaan!

4 kommenttia:

  1. Voitko vinkata, miten tuota 'kale:a" valmistaa ? Olen todella kaikkiruokainen, mutta jostain syysta kale tokkii. Taalla pain se on viela aika iso juttu, niin olisi kiva tietaa joku helppo vinkki valmistukseen. Olen nyt kuullut, etta NC:ssa parhaimmat kalet korjataan pellolta ensimmaisten pakkasten myota - ja sitten niita keitetaan (?) ja lisataan etikkaa. Ehka se on mun 2015 tavoite syoda kalea ! :) Ihanan nakoinen annos tuossa lautasella !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalea voi valmistaa monellakin tavalla. Minun suosikkini on hierominen, eli syön kaleni raakana. Hierominen on kirjaimellisesti hellävaraista hieromista/ sormilla puristelua. Se pehmentää kalen ja vähentää kitkeryyttä. Ennen hieromista kalesta leikataan paksu keskiosa (varsi?) pois. Useimmiten maustan hierotun kalen oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Välillä myös paistamme kalea pannulla ja toisinaan lisäämme keittoihin, eli keitämme. Etikka toimisi varmasti myös. Tämä kale oli maustettu riisiviinietikalla, öljyllä, appelsiinimehulla sekä suolalla ja pippurilla...

      Poista
  2. Mitä tuolla kalelle on tehty tässä? Vai onko se vain ihan "raakana" ja sitten maustettu? Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä, että pitää kokeilla jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kale on ihan raakaa. Phill pehemensi sen hieromalla, eli sormilla puristelemalla. Oli kyllä yhtä hyvää kuin miltä näyttää :)...

      Poista