keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Valoja ja kuvia New Yorkissa

Yksi Phillin kotikaupungin iloista on se, että sieltä pääsee hirmuisen kätevästi junalla Manhattanille. NJ Transit on kattava junaverkosto sekä New Jerseyn sisällä että New Jerseyn ja New Yorkin välillä. Hyppäsimme tiistaiaamuna kello 6:30 High Bridgen asemalla North East Corridorin junaan ja vajaata kahta tuntia myöhemmin olimme jo Penn Stationilla, keskellä kiireistä Manhattania.

New York on minulle rakas ja jo aika tuttukin kaupunki. Siis, niin tuttu, kuin tuollainen jättiläinen voi koskaan olla. Manhattanin katuja talsiessamme pohdimme jälleen kerran, kuinka New Yorkissa voi matkustaa maailman halki ja asua koko ikänsä tuntematta sitä läpikotaisin. Kaupungissa riittää tehtävää ja nähtävää, vaikka perus turistijutut olisi tehty jo monta kertaa.

Hotellimme, Exelcior, sijaitsi aivan Luonnontieteellisen Museon vieressä, mistä innostuneena päätimme piipahtaa sisään. Edellisestä vierailustani museoon on seitsemän vuotta, joten oli jo aikakin käydä moikkaamassa näitä kavereita:
Kansallismuseoihin ja moniin muihinkin museoihin pääsee military ID:lla joko halvemmalla tai täysin ilmaiseksi. Tätä etua on tullut käytettyä vuosien varrella paljon.

Luonnontieteellisen Museon jälkeen kävelimme Keskuspuiston halki puiston itäpuolelle ja kävimme tutustumassa Society of Illustrators -gallerian näyttelyyn, joka koostui lastenkirjojen kuvituksesta. Insiraatiota, inspiraatiota! Jonain päivänä mekin vielä... Upeita ja hauskoja teoksia koko galleria täynnä. Satuimme törmäämään (kirjaimellisesti) kapeilla käytävillä gallerian johtajaan, joka kehoitti meitä tutustumaan myös kolmannen kerroksen hieman piilossa oleviin harvinaisuuksiin. Vinkki, vinkki!Myöhemmin iltapäivällä kävimme vielä ihmettelemässä upeita luontokuvia International Center of Photography -museossa.


Ja joulukuusen valojen sytyttämistä Bryant Parkissa,Time Squarella. Tai siis melkein... Kyllästyimme huonoon showhun ja ihmispaljouteen jo paljon ennen kuin kuusen valot syttyivät. Mutta eipä Time Square kuusen valoja juuri kaipaakaan. Miten sen valo- ja ihmismäärän voikin aina unohtaa?Listallamme oli vaikka ja mitä muutakin, mutta ne jääkööt toiseen kertaa. Museoiden lisäksi haluamme jättää aikaa kävelyyn, yleiseen ihmettelyyn, syömiseen, juomiseen ja spontaaneihin piipahteluihin mielenkiintoisissa kaupoissa ja kuppiloissa.

Ah New York, toivottavasti tavataan taas pian. Seuraavalla reissulla taidamme kyllä vaihtaa Manhattanin Brooklyniin, sillä se on nyt niin kovasti IN ja meille kummallekin aika vierasta aluetta.

Kaikki kuvat on muuten otettu ja käsitelty Samsung Galaxy S5 -puhelimella. Kaikkeen nämä nykypuhelimet pystyvätkin... (Ja ei, tämä ei ollut maksettu mainos vaan onnellisen kuvaajan rehti mielipide.)

6 kommenttia:

 1. Oi New York! Kaupungista tuli oma suosikki kertaheitollä, kun sinne vihdoin ja viimein
  pääsin matkaamaan. Yhdellä reissulla ei ehtinyt nähdä kuin pintaraapaisun kaupungista mutta
  onpahan syy mennä uudelleen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin keksin loputtomasti syitä mennä uudelleen ja uudelleen :). Ihana New York!

   Poista
 2. Ihania kuvia ! Asuin New Yorkissa 90-luvun puolivälissä, ja kaupunki on ehdoton suosikkini koko maailmassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, minusta olisi ihana asua New Yorkissa, ainakin hetken aikaa. Harmi kun siellä ei ole sukellusvenetukikohtaa ;)...

   Poista
 3. Mielenkiintoinen kirjoitus ja hienoja kuvia! Epäilemättä New Yorkilla on loputtomasti tarjottavaa matkailijalle, jo pelkän kokonsa ja monimuotoisuutensa vuoksi. Noista dinojen luurangoista kysyisin satuitko lukemaan ovatko ne kokonaan jäljitelmiä vai oliko mukana aitojakin luita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun käsittääkseni varsinaiset luut eivät ole oikeita, mutta mukana on oikeaa fossiilia. Sitä en sitten enää osaakaan selittää, mitä se käytännössä tarkoittaa :)...

   Poista