tiistai 9. joulukuuta 2014

Katutaidetta

Riksulaiset hoi (kai kaikki Riksun aka Riihimäen tietää?!?), muistatteko asematunnelin seinämaalauksen kasikytluvulta? Siellä oli yksi luvallinen maalaus ja miljoona pientä luvatonta suttua. En muista enää maalauksen yksityiskohtia, mutta sen muistan, että se oli iso ja pikku-Veeran mielestä aivan valtavan upea.

Maalaus jätti jälkensä ja synnytti rakkauden urbaania katutaidetta kohtaan. Viimekesäinen In Situ graffiti-näyttely Pariisissa (kuvia täällä) oli vaikuttavin taidekokemukseni aikoihin. Mutta löytyy täältä San Diegostakin upeaa katutaidetta, kunhan muistaa pitää silmät auki ja nähdä.

Tuon viimeisen kuvan mietelmä kolahti kovaa. Noin juuri! Aina ei voi valita, mitä saa, mutta se onkin sitten itsestä kiinni, miten kokemansa hyödyntää. Vielä kun sen aina muistaisi...

2 kommenttia:

  1. Onpas todella upeita! Just nauratti, kun näin Facebookissa kuvan, missä oli graffitit USA:sta ja Suomesta... siellä just tämmöisiä upeita, Suomessa suttuja missä lukee "homo" tai jotain vastaavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä, kun ihmiset lopettaisivat turhan sotkemisen ja antaisivat mahdollisuuden urbaanille kauneudelle. Täälläkin näkee valitettavasti myös suttuja, mutta onneksi myös upeaa taidetta.

      Poista