lauantai 13. joulukuuta 2014

Mickey Possu the Christmas Kitty

Instagramin seuraajat sen jo tietävätkin: Perheemme kasvoi tänään neljällä jalalla ja loputtomalla söpöydellä. Adoptoimme eläinsuojasta oranssin kissavauvan, joka valloitti sydämemme salamana ja yllättäen.


Olemme palloitelleet ajatusta toisesta kissasta jo pitkään. Suurin huolemme on ollut Kisun suhtautuminen sekä koirahaaveidemme lykkääntyminen jonnekin hamaan tulevaisuuteen. New Jerseyn -reissulla tutustuimme Phillin siskon Sven -kissaan ja totesimme, että elämässämme on ehdottomasti toisen kissan kokoinen aukko. Sven yritti juoda esille unohtuneet juomat, hengaili pöydällä toinen jalka kukkaruukussa ja toinen jalka akvaariossa, metsästi yöllä varpaita ja tippui keskellä yötä suoraan kasvojeni päälle sängynpäädyn päällä temppuuillessaan. Loputon kissaenergia valloitti ja sinetöi päätöksemme: Adoptoisimme perheeseemme Christmas Kitty:n.

Oven toisella puolella Kisu...

Phill vei Kisun viime viikolla eläinlääkäriin vuositarkastukseen.Lääkäri näytti vihreää valoa toisen kissan hankkimiselle ja antoi meille myös muutaman sivun verran ohjeita ja vinkkejä siitä, kuinka homma hoidetaan kauniisti ja kaikille osapuolille mukavasti. Prosessi saattaa olla pitkä ja vaatia pienen pienin askelmin etenemistä, mutta oikein hoidettuna kaksi kissaa mahtuvat (kuulemma) vallan mainiosti saman katon alle.

Tänään oli sitten se suuri päivä, kun lähdimme San Diego Animal Services/ASPCA - kompleksiin rakastumaan jotakuinkin jokaiseen sieltä löytyvään kissaan. Valitettavasti emme voineet kuitenkaan adoptoida kaikkia kissoja, joten valitsimme näkemiemme kissojen joukosta muutaman söpöläisen, joihin pääsimme tutustumaan ilman välissä olevaa lasia. Mickey/Possu oli listallamme, vaikka emme sitä itse vielä tienneetkään. Olimme meinaan erehtyneet tunnistenumerosta ja kuvittelimme tutustuvamme aivan toiseen kissaan. Kohtalohan se siellä taas johdatteli ja kuljetti meidät tämän oranssin ihanuuden luokse. Meille oli aika pian selvää, että Mickey olisi juuri oikea kissa meille.

Valitsemani sänky...

Phill halusi tälle toisellekin kissalle suomalaisen nimen. Toivomuslistan ykkösenä oli suomenkielinen eläimen nimi, ei kuitenkaan kissa. Päädyimme lopulta Possuun. Olemme nimen suhteen kuitenkin vielä hieman kahden vaiheilla. Pidän possu-nimestä, mutta eläinsuojan antama Mickey sopii tälle kissalle kuin nakutettu. Päätämme lopullisen nimen, kunhan tutustumme kisuliin hieman paremmin.

Ai olenko söpö...?

Toistaiseksi kaikki on mennyt todella hyvin. Mickey Possu leikki ja kehräsi kaksi tuntia putkeen kunnes nukahti tyytyväisesti tuhisten syliini. Kisu ja Possu eivät ole vielä tavanneet, mutta ovat toki haistelleet toisen kissan tuoksuja oven läpi. Kisu vaikuttaa enemmän uteliaalta kuin agressiiviselta tai stressaantuneelta. Olemme antaneet kummallekin kisalle tänään valtavan paljon huomiota ja rakkautta. Kisu sai myös pari uutta lelua, jotka veivät hänen huomionsa niin tehokkaasti, että meni aika pitkä tovi ennen kuin Kisu tajusi, että talossa on toinen kissa.

Toiveet ovat korkealla, että jonain päivänä Kisusta ja Possusta tulee bestiksiä ja parhaita kämppiksiä ikinä. Sitä ennen edetään kuitenkin hissukseen, yksi askel kerrallaan ja nautitaan kotimme tuplaantuneesta söpöydestä.

6 kommenttia:

 1. Voi teitä ihania ihmisiä <3 Pikku kisuli pääsi rakastavaan hyvään kotiin! Uskon, että karvaiset kaverit tulevat toimeen ajan oloon.
  Työkaveri löysi kesällä metsästä hylätyn kissanpennun joka oli villiintynyt. Muutama viikko, niin kisuli makoili onnellisena talon vanhan kissan kainalossa :) Ihanaa Joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marra! Ihana kuulla, että metsäkisulikin kotiutui ja ystävystyi kotikissan kanssa noin hienosti :). Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 2. En kestä, miten söpö! Onnea uudesta perheenjäsenestä! Väkisinhän Kisukin ihastuu tuommoiseen hurmuriin. :)

  Minun jaloissa kehrää parhaillaan eräs löytöeläinkodista spontaanisti adoptoitu persoona. On ne vaan mainioita otuksia, nuo kissat. Jos siis sille päälle sattuvat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Osui asian ytimeen: Kissat ovat mainioita ja hyvin uppiniskaisia :). Mutta joo, sen varaan mekin laskemme, että Kisu ihastuu pikkuiseen eikä ainakaan koe tuota rääpälettä uhkana.

   Poista
 3. Voi ihana pieni! <3 Meillä oli juuri anopin kissa hoidossa melkein viikon, ja nyt on outoa olla yksin kotona kun ei oo ketään joka ois pökkimässä rapsutusten toivossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kissoille antaa pikkusormen, ne hotkaisee koko käden. Enää en osaisi edes kuvitella kissatonta elämää :)

   Poista