keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Pariisin vaihtoehtosuosikit

Olemme matkustaneet Phillin kanssa paljon yhdessä ja todenneet jo heti alkumetreiltä lähtien olevamme hyvin toisillemme sopivat matkakamut. Uusiin kaupunkeihin matkustaessamme yritämme nähdä ja kokea mahdollisimman paljon, mutta inhoamme minuuttiaikataulua seka ryhmia, emmeka vieraile missään turistikohteessa ainoastaan sen takia, että se olisi jonkinlainen must.

Vietimme Pariisissa kaksi ja puoli hyvin täyttä ja antoisaa päivää ja kerkesimme näkemään, kokemaan, syömään ja juomaan vaikka mitä. Tässä neljä suosikkiani turistioppaiden ulkopuolelta:

In Situ taidefestivaali 

Upea ja hieman erilainen taidekokemus - puisto täynnä taitavasti tehtyja graffiteja. Le Fort d'Aubervilliers metroaseman läheltä loytyva festivaali ei ole valitettavasti pysyvä, vaan paattyy jo 14.7.
Museum of Digital Art

Vietimme ensimmäistä iltaamme Pariisissa katsomalla animaatiolyhytelokuvia mukavilla tyynysohvilla löhöten. Elokuvien katsomisen lisäksi pääsimme kurkistamaan kulissien taakse ja näimme, kuinka animaatiot syntyvät.
Tassa linkki yhteen suloisimmiista patkista. Ja Tassa suosikkimme.

Pariisin kanava ja Ourck-baari

Loman rennoimman illan vietimme Riquet metroaseman läheltä loytyvan Ourck-baarin edustalla, Pariisin kanavan rannalla. Baarista sai panttia vastaan muovimukin, jonka sai viedä viineineen kaikkineen ulos, baarialueen ulkopuolelle. Ranta oli tiistai-iltanakin taynna picnic -kansaa ja ulkopelien pelaajia. Suosituin peli oli tietenkin petanque, mutta uskokaa tai älkää, rannalla pelattiin myos mölkkyä!


Promenade Plantee

Yksi New Yorkin suosikeistamme on Highline - vanha puistoksi muutettu, maasta kohollaan oleva, rautatie. Iloksemme ja onneksemme löysimme Pariisistakin vastaavan puiston ja pääsimme kavelemaan Pariisin kattojen ylle (tai ainakin vahan normaalia korkeammalle).

Maisemia enemmän taisimme kuvata tuona hetkenä toisiamme... Vietimme hääpäivämme aamua, umpirakastuneina tietenkin.

Ihana Pariisi ja ihanat onnenhetket! Näihin hetkiin palaamme taatusti muistoissamme yha uudelleen ja uudelleen...

8 kommenttia:

 1. Mölkystä tuli mieleen... Juuri eilen tuli jossain ohjelmassa juttu, että Ranskassa on jopa 70 000 mölkyn pelaajaa. Siellä järjestetään jopa jonkinlainen Grand Prix de Mölkky tai vastaava kilpailu. Aika hämmentävää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmentävää ja mahtavaa! Mölkky maailmankartalle :)! Vitsailtiin tuolla, että olisi pitänyt tuoda mölkky mukana ja sitten pitikin hieraista pari kertaa silmiä, kun nähtiin tyyppien pelaavaan oikeasti mölkkyä.

   Poista
 2. Hienoja kuvia, on siellä katsomista! Ihana mekko sinulla tuossa kuvassa ja näkee kauniista säteilevästä hymystä että olette hääpäivää viettämässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsottavaa riittäisi vuosiksi :). Ja kiitos! Mekko löytyi Banana Republicista.

   Poista
 3. Tulinpa vain sanomaan, että d'aww. :) Meillä oli eilen 5-vuotishääpäivä, mutta ei päästy kyllä Pariisia lähellekään. Ehkä sit 10-vuotispäivänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! Onneksi juhlia voi missä vain (tai jättää juhlimatta). Phill on siinä mielessä hyvin amerikkalainen, että haluaa aina juhlia vimpanpäälle :).

   Poista
 4. Tuo In Situ Taidefestivaali näyttää tosi mahtavalta. En yleensä ole pätkääkään kiinnostunut mistään taidenäyttelyistä, mutta tuon olisin nähnyt mielelläni :)

  Näytättekin kyllä tosi rakastuneilta, onnea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! In Situ oli hieno! Yksi vaikuttavimmista taideteoksista oli koko parkkipaikan kokoinen muotokuva kaikkine yksityiskohtineen.

   Poista