torstai 10. heinäkuuta 2014

Perinteisempi Pariisi

Edellisen postauksen suosikkien lisäksi kerkisimme ihmettelemään Pariisissa muutamaa tunnetumpaakin nähtävyyttä.

Verssailles

Koska inhoamme (edelleenkin) ohjattuja kierroksia ja ryhmiä, matkasimme Versaillesiin omatoimisesti junalla. Hommasimme heti alkuun kolmen päivän juna/ metropassit, joilla saimme matkata rajattomasti kaikilla Pariisin vyöhykkeillä. Junamatka kesti n.30 min. eika junaa tarvinnut juurikaan odotella kummassakaan päässä. Versaillesin puutarhoihin pääsee kurkistamaan ilmaiseksi, palatsin sisäänpääsymaksu oli 15 euroa. Jälkikäteen ajateltuna voisin jättää palatsin väliin, mutta puutarhat olivat kyllä ihan näkemisen arvoiset.


Pere Lachaise Cemetary

Jim Morrisonin viimeinen leposija. Vaikuttava paikka, vaikka puheet ja huumori käänytyivätkin väkisinkin mustiksi.


Muuten hyva, mutta tämä ei ollut Jimin hauta...

Notre Dame

Notre Dame löytyi Phillin must-listalta. Valitettavasti olimme liikkellä niin myöhään, ettemme päässeet enää kipuamaan torniin ja kutittamaan Gargoylesin leukaa. Notre Damen jälkeen käppäilimme pitkinpoikin Seinen rantaa ja päädyimme lopulta latinalaiskorttelin kautta Eiffel tornille.Meilläkin on oma rakkauslukko. Ripustimme sen ensimmäisenä hääpäivänämme Helsinkiin

Eiffel torni

Jono hisseille oli jäätävä. Päätimme jättää koko tornin väliin, kunnes huomasimme, että jono portaisiin oli naurettavan lyhyt. Laiskat turistit! Pian jo kipusimme rappusen jos toisenkin ja ihailimme hääpäivän iltana auringonlaskua Pariisin komeimmalta paikalta.


Pariisista löytyy niin paljon nähtävää ja ihmeteltävää, että palaan kaupunkiin taatusti vielä kolmannenkin (tai kymmenennenkin) kerran. Kenelle suosittelisin Pariisia? Kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti