lauantai 12. heinäkuuta 2014

Käteisellä Brysselissä

Bryssel on kuin Pariisin rennompi pikkuveikka. Sieltäkin löytyy herkkuja, juomaa, kulttuuria ja vanhoja rakennuksia, mutta kaikki on jotenkin pienempää, maanläheisempää ja suurpiirteisempää. Vaihdoimme viinin olueen, juustot suklaaseen, taidemuseot sarjiksiin, ruokapipertelyt lihapatoihin ja annoimme paidan roikkua housunkauluksen ulkopuolella.
Junamatka Pariisista Brysseliin kesti n.1,5 tuntia. Hotellimme, Royal Windsor Grand Place, sijaitsi nimensä mukaisesti Grand Place aukion kupeessa, aivan keskusaseman vieressä. Pariisissa olimme liikkeellä aina aamusta yömyöhään, mutta pienemmässä Brysselissä oli mukava piipahdella välillä hotellilla ja vaihtaa vaikka sukat kuiviksi. Perjantaina säät vielä suosivat, mutta lauantaina kastuimme monta kertaa läpimäriksi. Jollain tapaa se kuului kuitenkin asiaan, kun kerran Brysselissä oltiin. Amsterdamissa asuessani opin, että Benelux-maissa tärkein asuste on (heti polkupyörän jälkeen) sateenvarjo. Aurinko paistaa ja vettä sataa - oli sitten kesä tai talvi.


Kielihuumoria... Jeps, olemme kolmekymppisiä (ja ikuisia kakaroita)


Yksi vinkki kaikille Brysselinmatkaajille: Varatkaa paljon käteistä mukaan! Yllättävän monessa pikkubaarissa ja ravintolassa pelattiin vain käteisellä. Ja toinen vinkki: Juokaa paljon belgialaista olutta. Se on hyvää ja halpaa!

2 kommenttia: