sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Viikonloppu Santa Monicassa

Vietimme lauantain ja osan sunnuntaista Santa Monicassa, Los Angelesin naapurissa. Meiltä ajaa Santa Monicaan n. kaksi tuntia - jos ei jumitu ruuhkiin. Koska menomatkamme ajoittui lauantaiaamupäivälle, pelasimme varmanpäälle ja valkkasimme osaksi reittiämme maksullisen 73-tien. Itärannikolla on tulliteitä huomattavasti enemmän kuin Kaliforniassa eikä tiestä maksaminen ole meille kynnyskysymys, jos se lyhentää matka-aikaa tai matkaa tuntuvasti. Tässä tapauksessa tulli oli hieman alle $8 ja se maksettiin jälkikäteen netissä. Jos ikinä käytät Kalifornian tulliteitä, vilkaise kelloa tulli-plazan läpi ajaessasi! Ei meinaan tullut mieleen, että meidän pitäisi ilmoittaa tarkka tienkäyttöaika...

Emme suunnitelleet viikonlopulle yleistä hengailua ja elämästä nauttimista kummempaa ohjelmaa. Eikä millekään muulle ollut edes tarvettaa. Käppäilimme pitkinpoikin ostoskatuja ja rantaa, herkuttelimme lounaalla Father's Office -ravitolassa, pelasimme huojuvaa tornia (ei ehkä turvallisin baaripeli ikinä...), ihastelimme auringonlaskua ja koimme yhden parhaista ravintolakokemuksista ikinä M.A.K.E ravintolassa, jossa kaikki ruoka on vegan ja raw (suonette fingelskani anteeksi). Ravintola ansaitsee ihan oman kirjoituksensa, joten siitä lisää huomenna.
Santa Monica on kiva, mutta aika ruuhkainen ja kallis rantakaupunki. Itse pidän enemmän OC:n (Orange County) pienistä surffikaupungeista, joissa tunnelma on väljempi ja rennompi. Ilman autoa matkaavalle turistille kävelijäystävällinen Santa Monica on kuitenkin loistava valinta, sillä siellä riittää shopattavaa, syötävää, juotavaa ja nähtävää useammaksikin päiväksi ja julkisilla pääsee kohtuullisen helposti myös Los Angelesiin ja muille lähialueille.

Sunnuntaiaamuna ystävämme lähtivät paluumatkalle ja me jäimme vielä nauttimaan aamupäiväksi Santa Monican antimista. Tai oikeastaan minun pitäisi ehkä sanoa, että ystävämme yrittivät lähteä kotimatkalle. Lento Chicagoon meni vielä ihan ongelmitta, mutta siihen se sitten tyssäsikin, kun jatkokoneeseen tuli jotain vikaa ja korjausaikataulusta ei ole vielä mitään tietoa. Noin huonoa matkustustuuria minulla ei ole ollut vielä koskaan, vaikka monenlaista ongelmaa onkin tullut vastaan... Tsemppiä matkalaisille! Kyllä mahtaa oma sänky tuntua kaiken tämän jälkeen taivaalliselta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti