keskiviikko 14. syyskuuta 2016

TV-illallisia

Tavallisina arki-iltoina katsomme usein jakson jotain sarjaa syödessämme illallista. Tiedetään, illallisajan voisi käyttä keskusteluun ja aitoon yhdessä oloon. Mutta älkää huoliko: Koemme kumpikin viettävämme riittävästi aikaa keskustellen ja läsnäollen muutenkin, eikä telkkarin töllöttäminen silloin, kun suu on täynnä ruokaa, ole parisuhdettamme ajatellen kovinkaan suuri uhraus.Hyvien syöntisarjojen löytäminen on haastavaa, sillä emme halua tuhlata aikaamme muuta kuin loistaviin sarjoihin. Syödessä ei halua kuitenkaan katsella mitään turhan raakaa tai ällöttävää tai niin tiheäjuonista sarjaa, että pienikin keskittymisen herpaannus pudottaisi kärryiltä. Komediat ja ruokaohjelmat toimivat syödessä parhaiten ja tässä vuosien saatossa olemmekin katselleet herkutellessamme muunmuassa The Officea, Parks and Recreationia, Arrested Developmentia, Big Bang Theorya, Communitya, Brooklyn 99, Cut Throat Kitcheniä, Chopped -kisaa ja ties mitä kaikkea muuta.Viime talvena (tai keväänä - aikakäsitykseni on aivan hukassa) etsimme itsellemme uusia ohjelmia katsottavaksi ja päädyimme antamaan Seinfeld -komedialle mahdollisuuden. Seinfeld oli meille kummallekin tuttu lapsuudesta, mutta emmehän me sitä olleet vielä silloin osanneet arvostaa kovinkaan korkealle. Seinfeld kun ei ole varsinaisesti mikään lasten tai varhaisteinien ohjelma. Mutta nyt kolahti! Aivan loistavan hauska sarja, joka on tyyliä lukuunottamatta myös hämmentävän ajaton.

Olemme kahlanneet Seinfeldin alusta loppuun ja nyt on taas hieman tyhjä olo ennen kuin löydämme uuden luottosarjan. Ajattelimme kokeilla seuraavaksi Curp Your Enthusiasm -sarjaa ja katsoa miten käy. Muitakin suosituksia otetaan vastaan! Siis sellaisia helposti katsottavia ruokasarjoja, joita löytyy Hululta, Netflixistä tai ilmaiseksi Amazon Primen kautta.Onko muuten muilla tapana syödä ja katsoa telkkaa samaan aikaan vai paheksutteko syvästi?

10 kommenttia:

 1. Minähän syön usein tv:n ääressä, en paheksu muitakaan jotka niin tekee :D
  Ilman muuta silloin syödään pöydässä kun on isompi porukka koolla.
  Miten herkullisia annoksia kuvissa, minullakin on tapana räpsiä kuvia kun joskus innostun laittamaan lautaselle oikein värikkään annoksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pakkomielteeni ottaa ruokakuvia on meillä jo vitsi. Mutta onhan se kiva, että voi palata myöhemmin hakemaan ideoita ja inspistä :).

   Poista
 2. Meilla on aika samanlaiset ruokailu tv-ohjelmat, koska meillakin on aina ollut The Office/Arrested Development tai joko Chopped/Cutthroat Kitchen menossa ruokailun ajan! Tuo Curb Your Enthusiasm on ihan loistava sarja! Itse en oo kylla jaksanu edes ajatella koko Seinfeldia, vaikka kuulemma tykkaisin siita varmasti, mutta mun mielesta se on ehka vahan liian ysari. Onko It's Always Sunny in Philadelphia tuttu sarja? Siina on toinen komediasarja mika meilla pyorii usein, ja sita on kuvailtu seuraavin sanoin "Seinfeld with even worse people." Tai jotain sinnepain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on tuttu ja tuo kuvaus pitää hyvin paikkansa :D. It's always sunny on paljon pahempi kuin Seinfeld, joka sekin on melkoinen cocktail kamalia tyyppejä. Mä pystyn yleensä katsomaan sitä vain yhden jakson kerrallaan ennen kuin tekee jo liian pahaa :).

   Poista
 3. Hehe, hauskasti sanottu: syöntisarjoja. Juu kyllä meilläkin vain syödään telkkarin edessä. Oikein odottaa jotain kivaa sarjaa ja miettii mitähän siinä samalla napostelisi. Teillä näyttää olevan oikein herkullisen näköiset illalliset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syontisarja voisi olla vaikka oma genrensä :D. Me ollaan sen verran ruokahifistelijöitä, että tykätään panostaa myös ruuan ulkonäköön. Ei tietty ihan aina, mutta aika usein kuitenkin :).

   Poista
 4. TV:n edessä syönti on jees, kunhan on yksin kotona. Teinien ollessa lähettyvillä, niin aterioidaan kiltisti ruokapöydän ääressä :)
  Ja oma suosikki syöntisarjaksi on Frasier.

  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, sneaky, sneaky :). Frasieriä tuli katsottua joskus hajanaisesti, mutta sillekin voisi antaa uuden mahdollisuuden nyt aikuisena.

   Poista
 5. Meillä on myös usein tv-dinner, vaikka nykyisessä kodissa on jopa ruokailuhuone erikseen. Silti usein ilta-aikaan sohva ja olkkari vetävät puoleensa :) Itse olin teininä kova Seinfeld-fani, täytyiskin ottaa sarja uudelle kierrokselle. Katsoimme kevään ja kesän aikana mieheni kanssa läpi Netflixistä Unbreakable Kimmy Schmidtin. Se oli mukavan kreisi, helposti katsottava ja hauska komedia - suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Tuota Unbreakable Kimmy Schmidtia suositteli minulle joku muukin juuri. Täytyy pistää sekin kokeiluun :)! Mekin haaveillaan talosta, jossa olisi tilaa isolle ruokapöydälle (nyt mahtuu vain 4 paikkainen), mutta tulisikohan sitä sitten kuitenkaan käytettyä säännöllisesti... Sohvalla rötköttäminen on yleensä paljon houkuttelevampaa.

   Poista