maanantai 19. syyskuuta 2016

Synkkä ja myrskyinen yö ja sen mukainen päivä

Heräsin aamuyöstä hirmuiseen pamaukseen. En ymmärtänyt unenpöpperöisenä laisinkaan, mistä oli kyse enkä oikeastaan edes välittänyt. Halusin vain sulkea silmäni uudelleen ja jatkaa suloista untani. Mutta sitten rysähti uudelleen eikä nukkumisesta tullut enää mitään. Mietin hetken, että kuulosti ihan ukkoselta, mutta eihän San Dieogossa ukkosta. Paitsi silloin kun ukkostaa...

Ukkosmyrsky ei kestänyt kauaa, mutta oli sitäkin äänekkäämpi. Väläysten ja rysäysten väliin ei jäänyt juuri sekuntiakaan, joten oli pakko vaivautua ylös kiskomaan tärkeimmät pistokkeet seinistä. USA:n sähköverkostoon kun ei ole luottamista. Ei ainakaan täällä meilläpäin.


Aamulla rikkoinainen yö tuntui raskaissa silmissä ja huusi korvaani maanantaita. Ja melkoinen maanantai tästä tulikin. Päivääni ei parantanut laisinkaan vuotuinen DMV-urakka (autojen rekisteröinnit) ja edessämme olleet 40 ihmistä. Kaikeksi onneksi mukanani ollut Phill houkutteli minut pois mukavuusalueeltani ja päätimme vaihtaa DMV:llä kököttämisen vieressä sijaitsevan The Great Maple -ravintolan lounaaseen. Hyvä ruoka paransi mieltäni moninkertaisesti eikä meillä ollut pienitäkään hätää, että vuoronumeromme olisi mennyt sivusuun. Palatessamme DMV:lle edessämme oli edelleenkin 17 numeroa, mutta nyt jonotus hoitui jo melkein hymyillen.


Iltaa kohden maanantaifiilis alkoi hälvenemään ja pizzan hakureissulla hymyilytti jo ihan oikeasti. Ehkä tästä tuleekin vielä ihan hyvä viikko. Tai ainakin kaunis viikko.

P.S. Huomassiteko uuden bannerin? Tämä nykyinen on pelkkä väliaikaisratkaisu, ennen kuin saan askarreltua kokonaan uuden. Minua on jo pitkään häirinnyt edellisen bannerin väärä koko ja blogin liian suuret marginaalit, joten päätin vihdoinkin tehdä asialle jotain. Päähänpinttymä valtasi aivoni sunnuntai-iltana ja asia oli ratkaistava heti just nyt. Eli tällä mennään toistaiseksi. Katsotaan kuinka kauan.

10 kommenttia:

 1. Ai se oli teidän päällä se myrsky, mäkin nimittäin kun vihdoin tajusin mikä metelöi niin laskeskelin sekunteja, mut meillä niitä oli sen verran paljon etten viitsinyt nousta ylös. Aamulla nauratti, ei Suomessa kestäisi niin kauaa tajuta, että ukkostaa... mutta kun eihän San Diegossa tosiaan ukkosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ja ilmeisesti vielä enemmän tästä etelään. Normal Heights/ North Park alueelta oli lähtenyt sähköt aika monilta, mutta me säästyttiin tällä kertaa siltä. Ihan totta, että ukkosesta on tullut sen verta harvinainen vieras, ettei keskellä yötä meinannut tajuta, mistä oikein on kyse :D.

   Poista
 2. Onko teillä joku erityinen syy, miksi pitää mennä DMV-toimistolle vuosittain uusimaan rekisteröintejä? Itse teen tämän vuotuisen homman online. Jos online ei onnistu, niin AAA:n toimistolla hoituu suurin osa rekisteröintiasioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Military-kuvioiden vuoksi meillä on mahdollisuus olla out of state resident, eli rekisteröintimaksut ovat verohelpotusten vuoksi pienemmät. Verohelpotuksen saadakseen pitää näyttää military ID, mikä ei onnistu online tai postin kautta, koska ID:n kopioiminen ja skannaaminen on nykyään ehdottomasti kielletty. Ajanvaraaminen olisi tietenkin tosi järkevää, mutta tällä kertaa omiin aikatauluihin sopi parhaiten hoitaa hommat pois alta eilen. Dmv:n sivujen mukaan odotusaika oli 1h, mikä ei sitten pitänytkään enää paikkaansa siinä vaiheessa kun päästiin itse paikalle.
   Onneksi vierestä lÿtyi kuitenkin The Great Maple, joka on muuten ihan älyttomän hyvä brunssi- ja nähtävästi myös lounaspaikka.

   Poista
 3. Me vietämme syksyisin kuukauden Miamissa, siellä sitten ukkostaa melkein päivittäin. Välillä ukkonen tulee ihan päälle mutta useimmiten varsinkin iltasella huomaa salamoinnin jossain hyvin kaukana eikä ääntä kuulu ollenkaan. On mukava uida altaassa kun ilma on yli +30, on pimeää ja salamat valaisevat taivasta siellä jossain.
  Banneri on erittäin kiva, juuri sinun näköisesi! Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kuulostaa idylliseltä. Tuollaiset ukkoset on just parhaita! Kivaa viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Täällä Teksasissa on kovia ukonilmoja tornadoineen ym., erityisesti keväällä ja alkukesästä, mutta sähköt ovat hyvin harvoin poikki. En edes muista milloin sellaista olisi tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. San Diegossa tuntuu menevän kaikki helposti sekaisin, jos vähänkin sataa tai myrskyää. Kuivuudesta kärsivä maa ei vedä kovin paljoa vettä sisäänsä, ihmiset eivät osaa ajaa sateella ja nähtävästi salamatkin löytävät aina tiensä muuntajiin tai sähköpylväisiin. Mutta onneksi täällä myrskyää vain harvoin :).

   Poista
 5. Voihan DMV! Ja kun blogin ulkoasua mietit, niin isompi fontti kiitos. Tässä iässä olen jättänyt useamman blogin lukemisen, koska en yksinkertaisesti näe tekstiä, ja on erinomaisen hankala suurentaa ja skrollata sivua edestakaisin. Kiitos kaikkien keski-ikäisten puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! Tällainen palaute on todella arvokasta. Vaihdan fontin illalla vähän isommaksi :).

   Poista