maanantai 12. syyskuuta 2016

Täydellinen vaatekaappi

Pienessä kodissa jokainen neliö ja kaapin nurkka tulee tarpeeseen. Muuttaessamme tähän kotiin reilu vuosi sitten, totesimme samantien, että yksi tärkeimmistä ja kalleimmista projekteista tulisi olemaan vaatekaappiemme uusiminen. Kummassakin makuuhuoneessa oli isot kaapit, mutta säilytystilan maksimointi oli kaukana ideaalista. Päämakkarin kaapissa oli rekki ja liian kaukana katonrajasta oleva hylly. Vierashuoneen makkarissa oli sentään yritetty rakentaa eri kokoisia hyllyjä, mutta toteutus oli kaukana onnistuneesta.

Kiersimme lukemattomia kauppoja ja selailimme eriaisia vaihtoehtoja, muttemme siltikään löytäneet kukkarollemme ja olemassa olevien kaappien mittoihin sopivia täydellisiä vaatekaappeja. Vetkuttelimme ja vitkuttelimme ja elimme sotkuisten ja saumoistaan pursuilevien kaappien kanssa aivan liian pitkään.

Lopulta Phill totesi, että olisi fiksuinta suunnitella ja rakentaa kaapit itse. Vierashuoneen kaapin Phill väsäsi muutamassa illassa minun lomaillessani Suomessa. Lopputulos oli onnistunut ja toimiva, mikä rohkaisi meitä tarttumaan toimeen myös omassa makuuhuoneessamme.

Suunnittelimme ja toteutimme tämän kaapin yhdessä. Mietimme tarkkaan, mitä halusimme ja pyysimme lava-auton omistavaa ystäväämme kanssamme Home Depotiin. Phill leikkasi vanerilevyt oikean kokoisiksi ja vastasi muutenkin kaikista insinöörin taitoja vaativista mittaustöistä. Minä avustin kokoamisessa ja hoidin koko höskän hiomisen.


Maalausurakka odottelee vielä toteuttajaansa (eli minua) ja uudet ovetkin aiomme vielä hankkia. Mutta jo nyt olemme täysin rakastuneita tähän kaappiin. Aivan kuten vierashuoneen kaappikin, tämä vastaa tarpeitamme täydellisesti. Kaapin viimeistelystä on jo pari viikkoa ja se on edelleenkin siisti. Woot woot! Yksi laatikoista on lisäksi edelleenkin tyhjänä ja pari hyllyäkin voisi helposti vapauttaa tarvittaessa muuhun kuin hattu-/kenkä-/solmiokäyttöön.

Parasta tässä kaapissa on toimivuuden lisäksi hinta. Täydellisiä kustannuksia on vaikea laskea, sillä olemme tehneet päällekäin monia projekteja ja ostaneet joitain uusia työkaluja, mutta uskoisin silti päätyneemme alle 400 taalan. Ei ollekaan huono, jos katsoo vastaavien ratkaisujen hintoja esimerkiksi Ikeassa, Home Depotissa, Lowesissa tai Container Storessa.Tänä kesänä on tullut todellakin nikkaroitua ja todettua, että meistä on tähän. Seuraava, ja toistaiseksi viimeinen, isompi projekti on sekin viimeistelyä vaille valmiina autotallissa. Toiveissa olisi, että työnalla oleva "ruokakomero" ratkaisisi keittiön kaappipulan ja veisi meidät vielä yhden askeleen lähemmäksi siisteyttä ja simppeliyttä.

Kaiken tämän askartelun jälkeen taidamme kuitenkin pitää pienen tauon nikkaroimisesta ja hengähtää syvään, ennen kuin meistä toinen keksii alkaa maalaamaan seiniä tai vaihtamaan jalkalistoja. Minulle on alkanut pikkuhiljaa selviämään, ettei oma koti taida olla koskaan ihan lopullisesti valmis.

8 kommenttia:

 1. Muumityynyliinat huomattu! Meiltaki loytyy kaks settia jopa! Naita saa aina Suomen sukulaisilta joululahjaks :D Muumipyyhkeet komistaa myos vessaa. Pitaahan sita nyt vahan jotain muumi-aiheista loytya kotoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, saatiin muumityynyliinat myös joululahjaksi ja ollaan käytetty niitä tosi paljon. Muumimukikokoelma ja pari muumiastiapyyhettä löytyy myös, mutta siihen se sitten jääkin :).

   Poista
 2. Ihan mahtava kaappi! Mietin, että tarvitsisiko sitä edes maalata - tällainen raikas rouhea puu on tällä hetkellä skandinaavinen sisustustrendi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin pidän tuollaisesta vaaleasta puusta ja sitä löytyy meiltä myös keittiön ja vessan kaapeista. Myös Phillin sisustusmaku on (amerkikkalaiseksi mieheksi) todella skandinaavinen :). Mutta jollain tuo puu pitäisi kuitenkin käsitellä, jotta se säilyy hyvänä. Ja tuo takaseinä pitää aivan ehdottomasti maalata. Kuvista ja vaatteiden takaa sitä ei näe, mutta se on täynnä mustia naarmuja.

   Poista
 3. Olette todella taitavia - hieno lopputulos ! Amerikkalaiset vakio komerot ovat todella surkeita ja ilmeisesti olettavat, että jokaisella on erillinen laatikosto sukille ja muulle tavaralle, jota ei voi ripustaa. Ostimme sellaisen valmisratkaisun komeroon, hinta oli todella suolainen, mutta tavallaan komerosta tuli mun suosikki paikka ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä ei oikein pärjää ilman laatikostoja. Meidänkin makuuhuonesettiin kuuluu kaksi lipastoa, mutta meidän nykyinen makuuhuone on niin pieni, että lipastoista vain toinen mahtui järkevästi. Hyvät kaapistot/säilytystilat ovat tärkeä juttu viihtyvyyden kannalta. Ei ehkä ihmekään, että niistä osataan pyytää kova hinta.

   Poista
 4. Hieno vaatekaappi. Me tehtiin myös eteisen kaappi omien suunnitelmien mukaan. Peiliovet vain puuttuvat vielä , yli vuoden olen niitä odotellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillekin on vielä uudet ovet tulossa. Nekin on muuten ainakin täällä hinnoissaan. Mutta ne vanhat ovet ovat niin kämyiset, että uusi kaappi menettäisi niiden kanssa puolet hohdostaan.

   Poista