lauantai 17. syyskuuta 2016

San Diegon salmiakkikaupat

En syö, enkä enää edes kaipaa juuri muuta karkkia kuin suklaata. Mutta sitten kun himo iskee, ei se helpota muulla kuin suuhun sulavalla salmiakilla tai lakritsilla. Amerikan suomalaisten keskuudessa vinkkaillaan usein parhaista nettikaupoista ja esitellään kuvia Suomen reissujen saaliista, mutta itse en viitsi enää hamstrata. Jos kaapista löytyy karkkia, kasvaa mielitekojen todennäköisyys lähes olemattomasta hyvin todennäköiseksi. Mutta jos kaapista ei löydy karkkia, testataan mieliteon vahvuus sillä, viitsiikö sen takia raahautua salmiakkiostoksille.

Tänään mieliteko voitti ja suuntasin muiden puuhien lomassa Bed Bath & Beyond -kaupan karkkihyllylle. Mission Valleyn Bed Bath & Beyond pitää sisällään myös World Marketin, josta löytyy hollantilaista salmiakkia ja lemppareitani liitulakuja.

Word Marketin lisäksi San Diegosta saa salmiakkia ainakin IKEA:n irtokarkkihyllyltä ja Old Townissa sijaitsevasta Rust General Storesta. Ikean salmiakkivalikoima on tosin täällä San Diegossa hyvin suppea (liitulakuja, wannabe noitapillejä ja jotain lakua) ja hinnat kaikissa kaupoissa aika pilvissä. Kaikkein parasta onkin Pandan lakujen löytäminen randomeista pikkukaupoista ja useimmista "terveys"kaupoista. Lähimmät Pandat löytyvät omalla kohdallani ihan kävelyetäisyydeltä, Kensingtonin Stehly Farms Marketista.


Karkkihimon hiipuminen ei ole ollenkaan valitettava seikka, mutta on se silti mukavaa, että pahimman hädän yllättäessä salmiakkia ja lakua on kuitenkin saatavilla. Nämä lakut on todellakin ansaittu ja harkiten nautittu.

11 kommenttia:

 1. Pari linkkiä lisää: Swedish Sweets and Imports Coronadossa: https://swedish-sweets-and-more.myshopify.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos infosta! Täytyykin käydä heti tsekkaamassa paikka! :)

   Poista
  2. Taija, kerro sitten mitä kaikkea hyvää sieltä löytyi :).

   Poista
 2. Ja TipTop Meats Carlsbadissa. http://www.tiptopmeats.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos! Tuosta Coronadon paikasta olenkin kuullut, mutta Tip Top Meats on ihan uusi tuttavuus. En oikeastaan koskaan käy Carlsbadissa, mutta voisihan sinnekin tehdä pienen tutkimusretken.

   Poista
 3. Suosittelen retkeä Carlsbadiin. Sieltä löytyy joulukinkut ja makoisa olut valikoima makkaroiden ja karkkien ohella. Samalla voit tsekata Carlsbadin Outletit.

  VastaaPoista
 4. Täytyy muistaa tämän postauksen vinkit kun tulevaisuudessa iskee karkkihimo :) Harmillista jos SD:n Ikeassa on surkea valikoima. Se on ollut mun pelastaja täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean salmiakkivalikoima on pieni, mutta hedelmä- ja suklaakarkkeja löytyy ihan kivasti. Rust on hauska kauppa. Semmonen vanhanajan kauppa, jossa pyydetään myyjältä, mitä irtokarkkeja halutaan.

   Poista
 5. Täytyy muistaa tämän postauksen vinkit kun tulevaisuudessa iskee karkkihimo :) Harmillista jos SD:n Ikeassa on surkea valikoima. Se on ollut mun pelastaja täällä!

  VastaaPoista
 6. En tiennykkaan etta ihan tuosta Kensingtonista loytyy Pandan lakua! Itse oon joskus Whole Foodsista ja Trader Joe'sista ostanut. Olin tosi yllattynyt Havaijilla kun sita loyty yhdesta ABC-kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phillin äidillä on aina Pandoja jääkaapissa. Siis jo ennen kuin Phill ja minä tavattiin. Olin aika yllättynyt :). Tuo Kensingtonin kauppa on aika uusi, mutta sieltä(kin) niitä löytyy. Ihan kiva kauppa muutenkin.

   Poista