perjantai 30. syyskuuta 2016

Aamulla liikkeelle

Vaikka lämpötilojen puolesta meillä onkin vielä täysi kesä, ovat päivät jo selkeästi lyhyempiä kuin vielä pari viikkoa sitten. Tämän hetkiseen päivärytmiini sopii parhaiten aamuliikunta, mutta mikäs avuksi, kun ulkona on vielä kuudelta lähes pimeää ja sänky vetää vastustamattomasti puoleensa?

Joillekin ihmisille aamuliikunta ei sovi, ei sitten millään, mutta itse olen sen verran aamutyyppi, että treeenit hoituvat vaikka kukonlaulun aikaan, kunhan pääsen ensin jotenkin sängystä ylös. Olen keksinyt avukseni muutaman niksin, joiden avulla on ainakin astetta helpompi päästä heti sängystä suoraan liikkeelle:

Laitan jo illalla aamun treenivaatteet esille. Pieni juttu, mutta henkiseltä merlitykseltään valtava. Hommaan menee illalla alle minuutti, mutta aamulla unenpöppörössä söherrän helpoimmankin tehtävän kimpussa vähintään tupla-ajan. Lisäbonuksena se, että esille laitettuja treenivaatteita ei voi olla käyttämättä.

Mietin illalla valmiiksi kivan treenin tai lenkin. Jotain, josta olen oikeasti innoissani jo illalla. Treeni ei ole kuitenkaan kiveen hakattu, joten aamulla saatankin päättää tehdä jotain muuta.

Päätän jo illalla, että aion taatusti nousta heti ekalla hälytyksellä. En anna itselleni vaihtoehtoa. Onneksi minulla riittä tahdonvoimaa kuin pienessä kylässä.

Aloitan lempeästi ja mieluiten ulkona. Ulkona huomaan, etten olekaan ainoa aikainen liikkuja. Monille kello kuusi tarkoittaa lähtöä töihin ja motarilla on jo ruuhkaa. Motarin yli juostessa askel tuntuu kevyeltä, kun mietin, että huonolla säkällä saattaisin hyvinkin joutua heräämään joka aamu kuudelta, jotta kerkiäisin kahdeksaksi tai yhdeksäksi töihin.


Lataan kahvinkeittimen jo illalla. Treenin jälkeen palkitsen itseni napsauttamalla kahvinkeittimen päälle ja suihkusta tullessani saan heti käteeni höyryävän kupillisen aamujeni iloa.

Fiilistelen jo etukäteen aamutreenin jälkeisellä hyvällä ololla, joka kestää yleensä koko päivän. Itsetyytyväisyys on aivan parasta.

Viimeisenä, muttei vähäisempänä nämä auringonnousut. Niistä saa puristettua motivaatiota kerrakseen.


Jep, varsinaista pyörän uudelleen keksimistä ja tahtopeliä itseni kanssa... Mutta hei, näillä mennään ja herätään ainakin toistaiseksi.

4 kommenttia:

 1. Kahvista puheenollen, kerroppa minkälaisia hyviä kahvimerkkejä ja laatuja olet löytänyt sieltä :) toin Suomeen ihan sairaan hyvää kahvia juurikin San Diegosta. Se on ihan pian loppu, mutta sitten on vuorossa suomalaiset tummat uutuudet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostan kotiin ihan peruskahvia Vonsista, eli tavallisesta ruokakaupasta. Useimmiten Safeway select (kaupan oma merkki) hasselpähkinän makuisena. Joskus ostan myös Kona kahvia, eli Havaijilta tuotua kahvia. Mutta nyt uteliaisuus heräsi, mitä kahvia toit täältä? Bird rock?

   Poista
 2. Täältä löytyy http://www.privateselection.com/artisan-products/gourmet-beverages/coffee/breakfast-blend-dark-roast-ground-coffee/
  Ja ostin sen muistaakseni Ralphsilta. On ollut kyllä super hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pitääpä joskus kokeilla. Monet täällä asuvat suomalaiset valittavat, kun ei täältä saa hyvää kahvia, mutta itse olen päinvastaista mieltä. Täällä riittä vaihtoehtoja joka makuun!

   Poista