lauantai 10. syyskuuta 2016

Salakapakka

Salainen ja kielletty on kiehtovaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Kieltolain voimassa olosta on vierähtänyt jo jokunen vuosi, mutta salakapakoita löytyy edelleenkin. Niistä yksi sijaitsee eräässä San Diegon lempiravintolasamme eikä meillä ollut aluksi mitään käsitystä, mitä seinän takana tapahtui.

Löysimme Neighborhood ravintolan vieraillessamme San Diegossa viisi vuotta sitten. Kiinnitin aika nopeasti huomiota vessojen läheiseen seinään, joka oli tehty hauskasti tynnyreistä. Kerran vessan vapautumista odotellessani huomasin, että kyse olikin salaovesta. En ajatellut asiasta heti mitään sen kummempaa, naureskelin vain nerokkaalle idealle ja kuvittelin oven takaa löytyvän keittiön tai muita henkilökunnan tiloja.

Joskus pari vuotta sitten kuulin kuitenkin huhun, että seinän takaa löytyy salakapakka, joka on yksi San Diegon parhaimmista cocktail -ravintoloista. Ravintola oli kuulemma kaikille avoin, mutta sinne piti tehdä varaus etukäteen ja varauksen tekeminen onnistui vain tekstiviestillä.

Pitihän sitä tietenkin kokeilla sitten itsekin. Teimme kaveriporukalla varauksen ja astuimme sovittuna hetkenä salaovesta sisään. Tunnelma oli kihelmöivän odottava. Oven toiselta puolelta löytyi pikkuiruinen, hämyisä ja mielenkiintoisesti sisustettu baari eivätkä cocktailitkaan pettäneet odotuksiamme.

Noble Experiment -baarin drinksut ovat todella hyviä, mutta sen verran hintavia  (n.15-17 taalaa), ettei siellä viitsi ihan joka viikonloppu rampata. Torstaisen pelin jälkeen eksyimme kuitenkin taas naapurustoon ja päätimme viedä Phillin kaverin salaovesta sisään. Koska kyse oli myöhäisestä torstai-illasta, oli baarissa meille yksi nurkka vapaana ilman varausta. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti tekemään varauksen etukäteen.

Dirty Program, eli viritelty versio suosikistani dirty martinista

Noble Experiment on hauska kokemus, jolla on kiva loksautella vieraiden leuat lattiaan. En ole halunnut jakaa tätä blogissani aiemmin, sillä olisin mielummin yllättänyt tänne asti eksyvät hauskalla illalla. Mutta jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Ehkäpä kaikki San Diegossa asuvat eivät ollet vielä tietoisia meidän omasta salakapakasta. Kannattaa käydä tsekkaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti