sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Typerän sunnuntain siivousterapiaa

Heräsin aamulla pahalla päällä. Ärsytykselleni ei ollut mitään hyvää syytä, mikä vain pahensi tilannetta. Hitsit, että pitää mennä pilaamaan vaapapäivä turhalla kiukuttelulla. Mitä enemmän asiaa mietin, sen enemmän ärsytti, enkä pystynyt kiskomaan itseäni kuopasta ylös. Lopulta päätin alkaa siivoamaan.

Siivotessani kirosin mielessäni kaiken:

 • Typerä kömpelö imuri
 • Typerät puulattiat, jotka eivät anna mitään anteeksi ja täyttyvät kissankarvoilla sillä sekunnilla kun selkäsi käännät
 • Typerät kokolattiamatot, jotka piilottavat kaikki ällöttävyydet sisäänsä ja ovat mahdottomia puhdistaa
 • Typerä valkoinen tiskiallas, joka näyttää hyvältä ja siistiltä korkeintaan päivän
 • Typerä astianpesukone, joka ei pese astioita kunnolla ellei niitä ensin hinkkaa käsin
 • Typerät hellannupit, joidet rakoja on vaikea pyyhkiä
 • Typerät hellan(kuppi)levyt, jotka keräävät kaiken mönjän sisäänsä
 • Typerä valkoinen matto, joka ei ole enää kovin valkoinen
 • Typerät puolipitoiset vaatteet, joille ei ole mitään järkevää säilytyspaikkaa
 • Typerä eteinen, jota ei ole olemassa
Listan pidetessä kiukkuni kasvoi kasvamistaan, kunnes kosahti lopulta kasaan kuin reikäinen ilmapallo. 
 • Puff, typerä ärsytys! 
Valehtelisin, jos väittäisin olleeni samantien sädehtelevän hyvällä tuulella, mutta kyllä se olo siitä pikkuisen helpotti. 

Phill teki minulle synttärilahjaksi ottomanin, jonka tuo typerän söpö kissa varasti itselleen.

Ja jos ei muuta, on täällä typerässä kodissa taas pikkuisen siistimpää. Ainakin hetken.

13 kommenttia:

 1. Sita on ilmeisesti ollut liikkeella talla alueella silla mullakin oli hirvean artyisa sunnuntai joka sitten lopulta muuttui ihan kivaksi :) Piti vaan ensin kirota pois pahat tunteet ja kylla se siita sitten iloksi muuttui :D ja varsinkin kun tanaan ei edes tarvinnut ylimaaraisia vaatteita :D tai ainakin mulla oli melko lampimat olosuhteet tanaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, kärttyisyys ei ollutkaan minusta kiinni :). Oli muuten lämmin tänään! Toivottavasti olisi vielä huomennakin. Tänä talvena ei ole ollut kovinkaan montaa randomia hellepäivää, mutta nyt voisi tulla jo tarpeeseen!

   Poista
  2. Samaa mielta! Ja yleensa taalla on tammikuussa ainakin muutama sellanen ihanan helteinen paiva. Nyt ei kylla viela tanaan tunnu kauhean lampoiselta, eilen kylla oli jo tahan aikaan ihan kivat kelit.

   Poista
 2. Ja typerän söpö kissa vain uinuu siinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Tietää vallan mainiosti olevansa nukkuessaan söpöimillään :D.

   Poista
 3. Mä tiedän tämän tunteen! Se iskee mullekin välillä vapaapäivinä. Hittoku onkin vaikea päästä eroon huonosta tuulesta, vaikka tietää itsekin ettei sille ole oikein mitään järjellistä syytä. Siivoaminen kyllä yleensä auttaa - paitsi että lapsi kyllä sotkee kaiken samantien uudestaan... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just se pahin, kun järki ei auta :). Onneksi osaan sentään jälkikäteen nauraa itselleni. Meilläkään ei ole kauaa siistiä, eikä siitä voi edes syyttää (pelkästään) kissoja.

   Poista
 4. Täällä kanssa yksi typeryydestä välillä kiukutteleva! Harvemmin vaan saan kiskottua itseni siitä mielentilasta siivoamaan, eli pojot sulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itseasiassa aika ylpeä siitä, että purin kiukkuni siivoamiseen. Siivoaminen saa minut yleensä kärttyiseksi, joten jos ärsyttää jo valmiiksi, ei tilanne voi muuttua ainakaan pahemmaksi (paitsi silloin kerran kun päädyin ER:lle lasin pala kantapäässä).

   Poista
 5. Jos jonain päivänä pitää olla pahalla tuulella, niin sunnuntai on ihan hyvä vaihtoehto. Turvallisempaa kiukutella kotona kuin töissä. Ja ihan parasta näköjään kiukutella itsekseen siivotessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! Jos ope on huonolla tuulella, ei päivästä tule mitään. Lapset aistii sen heti, vaikkei ope sitä lapsiin purkaisikaan.

   Poista
 6. Voi typeryyttä, mutta niitä päiviä pitää olla, että tajuaa ne hyvät päivät.
  Oletko kokeillut tiskikoneeseeen Cascade platinium pesukapseleita? Montaa olen täällä testannut ja ne on ainoat mitkä toimii, minä kun en viitsi huuhdella sen kummemmin. Täkäläisissä koneissa on se vika, että ne käyttää pelkästään kuumaa vettä ja jos esim. jugurttisen astian laittaa sinne, niin polttaa maitoproteiinin kiinni ja astiasta ei tule puhdasta, mutta noilla Cascade platiniumilla olen saanut tuonkin ongelman ratkaistua, ne toimii, tosin ovat vähän tyyriimpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noita platinumeja käytetään yleensä. Olen todennut ihan saman, että ne on ainoita, jotka toimii edes jotenkin.

   Hih, onneksi kiukut on nyt taas kiukuteltu tältä erää :).

   Poista