torstai 21. tammikuuta 2016

Parisuhdetavoitteita - handstand and stuff

Vuodenvaihteessa mediassa toitotetaan, kuinka koko elämä pitäisi pistää remonttiin. Ei siinä mitään: Jos kokee elämänsä kaipaavan muutoksia, on tammikuun alku sille varmasti ihan hyvä hetki. Elämäntapamuutos vaatii kuitenkin enemmän kuin massan mukana kulkemista. Jos ei uudenvuodenlupausten tai -päätösten pohjalla ole muuta ideaa, suunnitelmaa tai motivaatiota, kuin epämääräinen halu jostain muusta, päättyy remontti usein ennen kuin on kerinnyt kunnolla alkaakaan.

Tänä vuonna silmiini osui elämäntapamuutoskirjoitusten lisäksi artikkeli, jossa käsiteltiin uudenvuodentavoitteita parisuhteen näkökulmasta. Discover San Diego listasi viisi hauskaa ja realistista asiaa, joiden avulla parisuhde kukoistaa entistäkin hehkeämpänä vuonna 2016. Listaa lukiessani minua hymyilytti, sillä olemme olleet selkeästi oikeilla jäljillä. En tiedä, onko kyse siitä, että olemme olleet fiksuja vai siitä, että Discover San Diego ei yltänyt artikkelissaan maalaisjärkeä pidemmälle, mutta yhtä kaikki, allekirjoitan kaikki listan kohdat.

 1. Get Physical / Liikkukaa yhdessä - Salilla, ulkona, pelaillen, kaksin tai yhdessä muiden kanssa... Mikä ikinä tuntuu pariskuntana omimmalta jultulta. Liikunnasta tuleva hyvä olo tuplaantuu jaettuna. Ei voi mennä pieleen!
 2. More date nights / Lisää treffi-iltoja - Vaikka kotisohva tuntuukin monina iltoina houkuttelevalta, ei treffailuakaan kannata unohtaa kokonaan. Olemme taas herätelleet henkiin vanhaa keskiviikkotreffiperinnettämme. Yhtenä arki-iltana viikossa (useimmiten keskiviikkona) teemme jotain kivaa yhdessä. Viikko katkeaa kivasti ja samalla varmistamme, että kaiken kiireen ja rutiinien keskellä löydämme aikaa myös toisillemme.
 3. Plan a trip / Yhteiset reissusuunnitelmat - Reissun suunnittelu ja odottaminen piristää aina ja itse reissaaminen se vasta kivaa onkin. Reissussa jaetut kokemukset ja elämykset rakentavat myös parisuhdetta. Aina ei voi eikä tarvitse lähteä kauas tai edes viipyä päivää pidempään. 
 4. Learn something new / Opetelkaa yhdessä jotain uutta - Yhdistimme eilen kohdat 1, 2 ja 4. Kävimme keskiviikkotreffeillä yksityisellä voimistelutunnilla, jossa harjoittelimme seisomaan käsillä. Vitsit, että meillä oli hauskaa! Tunnilta jäi käteen kipeiden lihasten ja itsensä ylittämisen ilon lisäksi vinkkejä ja harjoitteita, joiden avulla opimme taatusti vielä seisomaan käsillämme, jos treeni-intoa riittää. Kuka tahansa voi oppia handstands and stuff, niin kuin coach Barry tykkäsi hokea.
 5. Make out... a ton / Pussailkaa, hyväilkää, halailkaa Puuttuuko suomen kielestä ilmaisu make out vai puuttuuko se vain minun sanavarastostani? No joka tapauksessa, kosketelkaa randomisti, ohimennen, tarkoituksella ja usein. 

Tällainen, ei niin kovin vakava lista, joka ei ehkä keksi pyörää uudelleen, mutta osuu silti asian ytimeen. Ei liene mikään salaisuus, että jokainen pitkä parisuhde vaatii työtä, mutta joskus se työ voi olla aika hauskaa.

6 kommenttia:

 1. Ihana toi käsillä seisonta, kuulostaa kivalta, laitetaan korvan taakse! Meillä kanssa tehtiin uudenvuoden lupauksia parisuhde näkökulmasta vaikka viikottaiset dinneri treffit, randomisti hyväily (:D) ja yhdessä urheilu/puuhailu oli jo muutenkin arkipäivää... Eli siis kivaa "työtä"! Meillä sovittiin että parannetaan sellaisia juttuja missä voi petrata omaa käyttäytymistä ja siitä koituvia seurauksia (esim minä ilmoittamalla/varoittamalla rakkaalle etukäteen käsillä olevista tunnetiloista jottei rakas ota turhaan niskoilleen mun oloja, muistaa olla kiltti niinäkin hetkiä kun kaikki muu paitsi se rakas ärsyttää ja puhua asioista tiuskimisen sijaan jne.), mitä voitais tehdä enemmän (esim siis ihan sitä enemmän intensiivistä randomia hyväilyä ;)) ja mitkä tavoitteet haluttaisiin tavoittaa tänä vuonna (esim kodin vaihto). Mutta ennen kaikkea luvattiin olla tietoisesti kiitollisia hyvästä elämästämme, terveydestämme, toisistamme ja sanoa se ääneen. Itselle suurin petraus lupaus on jatkaa kärsivällisyys kouluani ja antaa toisen kasvaa juuri sitä tahtia kun se hänelle parhaiten sopii ja tukea positiivisesti sitä.

  VastaaPoista
 2. Ja painoin vahingossa nappia! Eli siis hyvää alkanutta Uutta Vuotta sinne ja onnea käsillä seisontaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta myös sinulle! Kuulostaa loistavilta tavoitteilta, jotka sopii varmasti aika monille/moniin parisuhteisiin. Tekee hyvää välillä pysähtyä miettimään, mitä asioita toivoo itseltä, toiselta ja parisuhteelta. Muutokset tietty tapahtuu hitaasti, mutta jo pelkkä asioista puhuminen ja sen tiedostaminen, että kumpikin haluaa kehittyä/kehittää parisuhdetta merkitsee paljon.

   Poista
 3. Hyvia vinkkeja. Meilla ei kauheasti tykata liikunnasta tosin niin se yleensa jaa, ellei nyt sita lasketa etta me kavellaan tosi paljon ja joka paikkaan. Sehan ehka menee yhteisesta liikunnasta? Ja treffiiltoja vietetaan parikin kertaa viikossa, ja tuo viimenen pointti...no me voitaisiin varmaan vetaa jotain parisuhdekurssia kun ollaan niin hyvia siina :D Makeout puuttuu multakin varastosta, se on sellanen sana etta joudun aina kayttaan englanninkielista sanaa kun en tieda mika se on suomeks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai kävely lasketaan! Mä olen huomannut, että kävellessä tulee usein puhuttua/oltua läsnä ihan eri tavalla kuin esim. autolla paikasta toiseen huristellessa.Ja kävely on oikeasti ihan hyvää liikuntaa. Tuossa make out -kurssissa on teille business-ideaa :D. On täällä kummempiakin kursseja järjestetty...

   Poista
  2. Nain oon makin huomannut! Ja muutenkin on paljon kivempi olla liikkeella kavelten kun ei tarvi jatkuvasti kyylata tieta samallalailla kun autossa ollessa ja tutustuu paikkoihin paljon paremmin kun kavelee :)

   Poista