torstai 14. tammikuuta 2016

Lottovoitto

Jummi, voitimme lotossa! Mihinköhän tuon taskussa polttelevan seitsemän taalaa oikein tuhlaisi?

USA:ssa jaettiin eilen kaikkien aikojen suurin lottopotti: 1,5 miljardia. Miljardia! Siinä on niin monta nollaa, että monilta sekosi (matikka)pää jo paljon ennen kuin numerot oli arvottu. Minä en edes suunnitellut ratkaisevani voittosummalla USA:n köyhyyttä, vaan keskityin maksamaan pois omat ja lähipiirin lainat, lahjoittamaan rahaa kouluille ja kodittomille  ja matkustelemaan mukavasti koko loppuelämäni. Ensin piti tosin selvittää, missä ja miten powerballia voi pelata.

Ensimmäisen kerran powerball iski tajuntaani viime torstaina, kun potti oli noussut 700 miljoonaan. Ostimme lauantain arvontaan muutaman rivin, eli osallistuimme ahneus-tyhmyys-talkoisiin, joiden ansiosta potti kohosi parissa päivässä jo 900 miljoonaan. Koska lauantaina onni ei lykästänyt meitä eikä muita ja koska ahneus-tyhmyys-talkoiden osallistujamäärä kasvoi kasvamistaan, kohosi potti lopulta 1,5 miljardiin, jonka joku/jotkut onnekkaat sitten nappasivat itselleen. En osaa edes kuvitella, mitä voittajien päässä liikkuu tänään.


Isot rahat menivät tällä kertaa sivusuun, mutta elämä jatkuu. Enkä edes valita, sillä olenhan minä voittanut lotossa pääpotin jo pariinkin otteeseen: Synnyin Suomessa ja törmäsin Bostonin kadulla elämäni mieheen. Noiden toteutumisella taitaa olla jopa pienempi kuin 1/292 miljoonan todennäköisyys.

6 kommenttia:

 1. Olipa ihanasti sanottu. Elämässä pääpotti ei tosiaan ole rahaa vaan jotain paljon tärkeämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääni sisällä rahoja tuhlatessani rupesi mietityttämään, että miten tuollainen summa oikeasti vaikuttaisi elämään. Ei välttämättä pelkästään positiivisella tavalla... Tällaisena tavallisena onnellisena tallaajana taitaa olla kaikkein parasta :).

   Poista
 2. Minäkin lottosin, jopa kolme riviä. Ei tullut rahaa mutta sinun tavoin löysin sen lottovoiton Bostonista noin kymmenen vuotta sitten! Ja synnyin suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkin! Boston on maaginen paikka :).

   Poista
 3. Täällä Briteissä oli myös mahdollisuus (jostain syystä) osallistua ja ostaa arpa tuohon USA:n jättipotin arvontaan...ei sit ostettu lippua mutta kyllä siinä pisti miettimään että mitäköhän ihmettä tuollaisella rahasummalla tekisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten ihmetytti se, kun silmiin osui todella monta artikkelia, joissa varoiteltiin tuhlaamasta rahoja liian nopeasti. Ilmeisesti monille lottovoittajille on käynyt niin, että ovat menneet lopulta vararikkoon. Käsittämätöntä! Mä luulen, että elelisin kyllä 1,5 miljardilla mukavasti (aka leveästi) koko loppuelämäni.

   Poista