torstai 28. tammikuuta 2016

Eräänä yönä

Olin väsynyt, muttei nukuttanut. Pyörin sängyssä ympyrää, kunnes löysin viimein hyvän asennon ja rentouduin. Olin juuri nukahtamaisillani, kun kissa numero 1 pomppasi kevyesti jalkani päälle. Ennen nukahtamistaan jokainen kunnon kissa ottaa kuitenkin suihkun. Sänkyä tärisyttävää nuolemista riitti hyvä tovi ja jos uskalsin pikkuisenkin liikahtaa, alkoi homma alusta. Jalkani oli jumissa.

Viimein Kisu sai itsensä hyväksyttävään kuntoon. Olimme kumpikin nukahtamaisillamme, kun sänkyyn pomppasi kissa numero 2. Possu ei ole aivan yhtä pehmeä ja ketterä liikkeissään kuin Kisu, joten tömähdys oli melkoinen ja möhkäle laskeutui lopulta toisen, sen vielä vapaana olevan, jalkani päälle. Olin aivan valveilla ja valveilla myöskin pysyin, kunnes Possukin oli saanut itsensä puhdistettua.

Viimein sängyn tärinä vaimeni ja kissat olivat umpiunessa. Minua ei kuitenkaan nukuttanut, sillä jalkani olivat jumissa. Ja jos jalkani ovat jumissa, on niitä ihan pakko liikuttaa. Apua ne puutuu, nilkkaa kutittaa, huono asento, kuuma ja mitälievielä... En kuitenkaan halunnut liikkua, sillä kissat näyttivät niin suloisilta ja sopuisilta nukkuessaan.

Jossain vaiheessa sitten nukahdin. Ja jossain vaiheessa Possu vuorostaan heräsi. Possu makoili aika rauhakseen paikallaan hetken jos toisenkin, kunnes kyllästyi ja läppäisi Kisua. Hei herää, leikitään! Kisun ärsytyshäntä liikkui puolelta toiselle villisti, mikä yllytti Possua entisestään. Vielä minä tuon hännän nappaan! Tästä alkoi painimatsi, joka käytiin edelleenkin jalkojeni päällä. Ei olisi huvittanut yhtään nousta, joten yritin olla välittämättä. Se oli kuitenkin aika vaikeaa, kun sängyn tärinä muistutti vähintäänkin maanjäristystä ja lakanoiden pyöriminen pyörremyrskyä. Mutta sitten heräsi myös Phill ja kissat lensivät ulos makuuhuoneesta ja rauha palasi maailmaan.

Kunnes kissat selvittivät tiensä takaisin makkariin. Oletko jo hereillä? Olethan jo hereillä? Joko, joko nyt? Herää nyt jo pahvi! Olen aika hyvä leikkimään nukkuvaa, mutta nälkäiset kissat eivät helpolla luovuta. Silmälasit: Tumps. Kynä: Tumps. Kirja: Tu-tumps. Kolikkoastia: Kilinkolin.

Kissat taas pihalle ja ovi kiinni. Mutta eihän minua enää nukuttanut. Kisu ja Possu 1 - Veera 0


Seuraava erä piakkoin, ehkä jo ensi yönä.

2 kommenttia:

  1. Hehh:D miten tutun kuuloista..Sellainen kysymys tuli mieleen, että onko teidän kissat muuten tyttöjä vai poikia? Noista nimistä kun on vaikea mitään päätellä, enkä muista ootko kirjoittanut asiasta. Möhkäle-sana ainakin viittaisi poikaan:D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisu on tyttö ja Possu poika :). Ovat hyvin erilaisia olemukseltaan, mutta en tiedä, onko kyse sukupuolesta vai luonteesta.

      Poista