torstai 2. huhtikuuta 2015

Pupun munat

Pupu kävi ja pupu muni. Eikä muninut yhtä tai kahta munaa - noup, pupu jätti jälkeensä lähes neljäsataa munaa, jotka apulaispuput (opet) olivat täyttäneet karkeilla ja tarroilla ja piilottaneet ympäri koulun pihaa. Joukossa ei ollut tietenkään laittomia yllätysmunia, koska ne ovat niin hirrrrmuisen varallisia. Nämä lapset eivät tiedä Kindereistä mitään, muumimunista nyt puhumattakaan. Mutta mitäpä siitä, kun suu on täynnä suklaata ja jellybeans -karkkeja.

Näitä JellyBelly -karkkeja ei tainnut lasten munista kuitenkaan löytyä...

Niin kuin olen aiemminkin kertonut, koulussamme juhlitaan ja kunnioitetaan kaikkia pyhiä, mutta niistä riisutaan uskonnollisuus pois. Pääsiäisenä ja jouluna ei puhuta Jeesuksesta eikä enkeleistä vaan iloitaan munivista pupuista ja punanenäisistä poroista. Hanukkah juhlan aikaan askarrellaan hyrriä ja Thanksgivinginä herkutellaan kiitollisina herkkupatojen äärellä. Kaikista juhlista löytyy lapsille suunnattu (kaupallinen) puoli ja sanoma, jonka voi kääntää täysin maalliseksi.

Juhliminen on kivaa, mutta sen verran minussa on kuitenkin ankeuttajan vikaa, että pidän oman ryhmäni juhlat hyvin simppeleinä ja rajoitan herkkujen määrää muita opettajia enemmän. Osittain kyse on itsesuojeluvaistosta (oletteko koskaan joutuneet vastakkain sokerihumalassa hyppivän lapsilauman kanssa?), osittain myös siitä, että yhdellä ryhmäni lapsella on hengenvaarallinen pähkinäallergia enkä halua ottaa yhtään turhia riskejä. Mutta kyllä mekin vähän herkuttelimme ja loput munat karkkeineen lähtivät lasten mukana kotiin vanhempien riesaksi.

Huomenna koulumme ovet pysyvät kiinni Spring Breakin kunniaksi ja tämä ope on asiasta oikein mielissään. Kolmen päivän viikonloput ovat maailman paras keksintö (heti neljän päivän viikonloppujen jälkeen). Viettäkäähän hauska pääsiäinen ja leikkikää Kinder -leluilla minunkin puolesta!

2 kommenttia:

 1. Tässä jo miehen kanssa aloitettiin keskustelu kólisimme valmiita maistamaan oluelle maistuvia Bellyjä. Minä ehdottomasti EN maistaisi. Hyi olkoon. Mutta mieheni oli valmis kokeilemaan. Britti! :)

  Mukavaa pääsiäistä Suomesta! x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meiltäkin jäi maistamatta (tai siis ostamatta). Olutta rakastava kaveri oli maistanut ja sanoi, että maistuivat hirveälle :). En ole kovinkaan yllättynyt. Olut oluena! Ihanaa pääsiäistä Suomen!

   Poista