lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kropan ravistelua

Niin paljon kuin rutiineista pidänkin, olen todennut omalta kohdaltani, että rutiinit ja treeni ei ole tehokas yhdistelmä. Jos vedän aina saman treenin samalla teholla, tyssää kunnon ja taitojen kehitys jossain vaiheessa vääjäämättä - tympääntymisestä nyt puhumattakaan.

Kroppani rakastaa muutosta, monipuolista liikuntaa ja satunnaisesta ravistelua. Olen liikunnan suhteen todellinen jokapaikan höylä. Kokeilen mielelläni uusia lajeja ja yleensä innostun. Välillä myöskin tylsistyn, mikä on aina selkeä merkki siitä, että nyt pitää keksiä taas jotain uutta. Tällä hetkellä valikoimiini kuuluu juoksu (mäkitreenit, sprintit, 5K-treeni, kaikki kelpaa), pyöräily, potkunyrkkeily, boot camp tyylinen treeni, kuntosalitreeni ja nyt uusimpana ohjattu lämpöjooga.

Hommasimme ystäväni kanssa kymmenen kerran passin Reach Yoga Studiolle ja aloitimme kokeilumme sculpt joogalla. Sculpt jooga yhdistelee joogaa ja koko kroppaa kuormittavia lihaskuntoliikkeitä. Osa liikkeistä tehdään käsipainojen kanssa ja huoneessa on nimensä mukaisesti lämmin.

Hiki lensi ja hymyilytti. Opin valtavasti uusia jooga-asentoja nimineen ja treenin jälkeen koko kroppa oli aivan hyytelöä. Koska kyse on kuitenkin joogasta, kuului treeniin oleellisena osana myös oikea hengitys, kropan kuunteleminen ja lopussa syvä rauhoittuminen. Treenin lopuksi makasimme hiljaa paikoillaan neljä kokonaista minuutta. Aikaa itselle - aikaa olla itseensä tyytyväinen. "Life is not about finding yourself but creating yourself." Ohjaajan sanat kaikuivat korvissani - asia, jonka olen juuri oivaltanut itsekin.

Tunnin jälkeen minulla oli läpikotaisin hyvä olo. Sculpt jää taatusti osaksi säännöllistä lajivalikoimaani ja ensi viikolla aion kokeilla myös perinteisempää vinyasa joogaa.


Namaste. Ehkäpä minäkin opin nyt vihdoin rauhoittumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti