tiistai 28. huhtikuuta 2015

Päättymätön viidakkokirja

Kalifornian kuivuus ei korjaantunut tänäkään talvena mihinkään. Päinvastoin, huhtikuun alussa Kalifornian kuvernööri julkaisi uudet, entistä tiukemmat, vedenkulutussäädökset, joita kaikkien pitäisi noudattaa mukisematta.

Omalla kohdallamme kuivuus on tarkoittanut muunmuassa puutarhaunelmiemme kuoppausta ja pihamme kunnostuksen laiminlyöntiä. Olemme olleet uskomattoman laiskoja ja saamattomia, minkä seurauksena loppukin nurtsi on tukehtunut rikkaruohojen alle.

Mutta siis nuo rikkaruohot - elävätkö ne kenties pyhällä hengellä? Olen nähnyt jopa kuivuuteen nuupahtaneita kaktuksia, mutta rikkaruohot ne vain kukoistavat ja tihentyvät entisestään.Sunnuntaina kyllästyimme katselemaan viidakkoamme ja vietimme monta tuntia pihalla nyppien, kiskoen, Fiskarseilla leikellen ja ruohonleikkuria lykkien. Lopputulos on parempi, mutta yhä edelleen aika villi. Jopa niin villi, että Fiskarsitkin rikkoutuivat. Suomalaista laatua? Vai jokos se Fiskarskin myytiin ulkomaille?Jos kyse olisi ikiomasta pihasta, kiskoisin koko kuolleen nurtsin ylös ja valitsisin jonkin helppohoitoisemman ja vesiystävällisemmän vaihtoehdon. Jos ja jos. Nykytilanteessa tyydyn vain ummistamaan silmäni ja lainaamaan naapurin tehokkaampaa ruohonleikkuria kerran kuussa. Oma piha on kiva juttu - ainakin teoriassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti