torstai 1. kesäkuuta 2017

Elämän onnellisinta aikaa

Muistelimme ystäväparinkuntamme kanssa heidän muutaman vuoden takaista kotiaan ja he totesivat lähes yhteen ääneen eläneensä siellä elämänsä onnellisinta aikaa. Tuo toteamus oli ehkä osittain vitsi, mutta sai minut silti pohtimaan omaa elämääni.

Milloin olen ollut onnellisimmillani vai onko se kenties vielä edessä?

Olen aika perusonnellinen tyyppi. Jokaiseen elämänvaiheeseen ja vuoteen on kuulunut paljon positiivista ja luonnollisesti myöskin ikäviä ja vaikeita asioita. Aika harvoin elämässäni on sellaisia pitkiä ajanjaksoja, jolloin elämän jokaikinen osa-alue olisi täydellisesti kunnossa. Onneksi vastapainoksi löytyy monia täydellisiä hetkiä, jolloin koen olevani täydellisen onnellinen ja huoleton.

Elämä ja onni on aika paljon itsestä ja asenteeta kiinni. Kaikkeen ei voi vaikuttaa, mutta kun perusasiat ovat kunnossa, on pieniä vastoinkäymisiä huomattavasti helpompi sulattaa ja niiden avulla pystyy jopa ponnistelemaan eteenpäin kohti uusia tavoitteita ja haaveita. Ajatus täydellisestä onnesta on oikeastaan jopa pelottava. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Kauanko tämä kestää? Mitä, jos en olekaan enää koskaan näin onnellinen?


Uskon ja toivon, että onneni on ripoteltu elämääni epämääräisiksi hippusiksi, joita löytyy sekä maanantai-illoista sohvalla että suurista seikkailuista tuntemattomilla vesillä. Juuri tällä hetkellä taidan körötellä siellä vuoristoradan huipulla tietäen, että kohta mennään johonkin suuntaan, mutta epävarmana siitä, kirpaiseeko se vatsanpohjalta mukavasti vai ikävästi. Valehtelisin, jos väittäisin odottavani tulevia töistä johtuvia elämänmuutoksia innolla, mutta olen jotakuinkin päättänyt sopeutua ja ottaa pienistäkin murusista kaiken ilon irti. Onnea ja onnenlähteitä on onneksi monia erilaisia.

4 kommenttia:

 1. Pistipa tama postaus tosiaan ajattelemaan, paljon loytyy menneisyydesta niita onnellisia hetkia seka taalta etta valtameren toiselta puolen. Mutta missa olen ollut kaikkein onnellisin? Ihan alyttoman vaikea kysymys muuten! Tallakin hetkella kuitenkin onnellinen vaikka ikavoinkin tahan aikaan vuodesta kovasti. Elama jatkuu ja onnellisuutta on takuulla luvassa jatkossakin, eikohan onnellisuus ole kuitenkin pitkalta omastakin tahdosta kiinni. :)

  Ja hei, Happy fake-Friday! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin uskon, että onnellisuus on paljon tahdosta kiinni ja pyrin siihen, että osaan löytää elämästä onnellisia hetkiä ja onnenlähteitä silloinkin kun kaikki ei mene oman tahdon mukaan.

   Ja hei, nyt on jo lauantai. Ihan oikea lauantai :D!

   Poista
 2. Hyvä postaus, ja hyvä asenne! Tästä jäi ajatuksia surraamaan. Toivottavasti uudet kuviot siellä ja täällä tarkoittaa hetkiä jotka kirpaisee mahanpohjasta mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja näin uskon ja toivon minäkin :). Jos ei muuten, niin sitten otetaan se kuuluisa asenne käyttöön...

   Poista