sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Kesän alku

Kävimme eilen Ikeassa hakemassa kangasta patioprojektiamme varten ja kysäisimme myyjältä samalla, sattuisiko heillä olemaan valikoimassaan ulkotyynyjä. Myyjä kertoi meille pahoitellen, ettei ulkotyynyjä ole enää jäljellä kuin pari hassua hajakappaletta. Lisäsi vielä naurahtaen, että Ikeassa myydään ulkokalusteita ja muuta pihatilpehööriä ainoastaan keväällä.

Ainoastaan keväällä? Mikäs nyt sitten on jos ei kevät?

Kesän alku on USA:ssa aika monipiippuinen juttu. Kalenterin mukaan kesä alkaa tänä vuonna 21.6, eli juhannuksen aikoihin. Epävirallisesti kesä alkaa Memorial Day -viikonlopusta ja käytännössä kesä alkaa San Diegossa juuri silloin kun siltä tuntuu. Edellisvuosina kesä on alkanut kesäkuun loppupuolella, kun sininen taivas on paljastunut May Grayn ja June Gloomin alta, mutta tänä vuonna aurinko on jaksanut paistaa täällä sisämaassa ihan kiitettävän tiheästi läpi toukokuun.

Vaikka eilen kuvittelimmekin elävämme vielä keväässä, tuntui tänään jo aivan kesältä seikkaillessamme noin tunnin ajomatkan päässä Laguna Beachilla.Aurinko paistoi ja vesi kimmelsi turkoosina. Vedin keuhkot täyteen meri-ilmaa ja nautin.Ajatus huomisesta vapaapäivästä hymyilytti. Ajatus tulevasta kesästä hymyilytti. Varpaissa kutittava hiekka hymyilytti. Ja poskilla hehkuva lämpö se vasta hymyilyttikin.

Minulle on oikeastaan aivan se ja sama, onko nyt muiden tai kalenterin mielestä kevät tai kesä. Ajattelin vain päättää, että kesä alkaa huomisesta. Juuri tällä hetkellä koko kesä on siis vielä edessäpäin. Ah, miten kutkuttava ajatus!

6 kommenttia:

 1. Ja nyt kun katsoo ulos ikkunasta, ei nayta yhtaan kesaiselta :( Ikavan harmaata, mutta eikohan se tassa paivanmittaan mene matkoihinsa. Tuntu etta illallaki oli hieman koleaa, menin pitkasta aikaa sukat jalassa nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mutta onneksi tämä on kesäpäivistä vasta ensimmäinen :D. Säätiedotuksen mukaan taivaan pitäisi kirkastua pian. Katsotaan miten käy!

   Poista
 2. Minulla kesä alkaa kun en ole umpijäässä, tarkenen ulkona olla muutakin kuin kääntymässä, hiirenkorvia tulee puihin, linnut laulaa, nurmikko vihertää.. näin muutaman mainitakseni. :) varmin kesänmerkki on, kun käännän lämmityksen pois päältä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kuulostaa viluisalta meiningiltä :). Minä olen tosin ihan samanlainen vilukissa eikä asuminen lämpimässä maassa auta yhtään. T-paita kelien lämpötilaraja vain nousee nousemistaan.

   Poista
 3. Näyttää kyllä hyvin kesäiseltä :) Tuollaisia ilmoja odotellessa tänne Suomeen...

  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on saanut vissiin odotella kesää ihan tosissaan! Yritän puhallella teille vähän lämpöä ja aurinkoa :).

   Poista