sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Harvinaista herkkua

Minulle kävi perjantaina sellainen mäihä, että pääsin katsomaan suomalaisen elokuvan suomeksi ihan tästä kotinurkilta löytyvään Ken Cinema -elokuvateatteriin. Kyseessä oli Hymyilevä Mies, eli englanniksi the Happiest Day in the Life of Olli Mäki.


Olin elokuvan alkaessa aivan fiiliksissä, sillä koko tilanne tuntui jotenkin absurdilta. Teki vain mieli hihittää ja kertoa kaikille, että minä ymmärrän, mitä ne sanoo. Ja mikä parasta, minä ymmärrän mitä ne tekee! Elokuva oli meinaan aikamoinen pikamatka suomalaiseen kulttuuriin ja mielenmaisemaan. Eräskin saunakohtaus sai Phillin katsomaan minua pimeässä elokuvateatterissa iso kysymerkki naamallaan. Really?

Itse elokuvasta jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Se oli hyvin suomalainen, niin hyvässä kuin pahassa, ja jätti mieleeni monia kysymyksiä, joista osa löysi myöhemmin vastauksen, osa hämmentää pientä mieltäni edelleen. Elokuvan loppu oli ehkä pahin antikliimaksi ikinä, mutta näyttelijäsuoritukset ja elokuvan rakkaustarina hurmasivat.


Parasta kaikessa oli kuitenkin se, että täällä San Diegossa, viiden minuutin kävelymatkan päässä kotoa, oli mahdollista katsella suomalainen elokuva isolta kankaalta. Ei yhtään hullumpi aloitus taideviikonlopulle, joka jatkui lauantaina Art Around Adams tapahtumassa, niin ikään ihan kotinurkilla.

San Diegossa ja lähistöllä asuville tiedoksi, että elokuva on katsottavissa Ken Cinemassa tämän viikon torstaihin asti.

3 kommenttia:

 1. Elokuvan tekija ja monet nayttelijoista on mun kotikaupungista Kokkolasta! Kerkeiskohan tan kayda kattomassa joku paiva, koska pitaahan sita nyt kotikaupungin tyyppeja tukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän noista syistä on jo melkeinpä pakko käydä katsomassa :D. Muistaakseni joka päivä on kolme näytöstä.

   Poista
  2. Joo, piti heti tarkastaa etta millon ehtis tahan, ja torstaina olis tarkotus menna katsomaan! Ilmeisesti eno tuntee ohjaajan, sille piti kuulemma lahettaa terveisia vaikkei ohjaaja olekkaan paikalla, eli pitaa sitten varmaan huudella kohti kangasta :D myos pari nayttelijaa oli omilta huudeilta.

   Poista