keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Keskiyön aurinko

Valoisat kesäyöt, niitä minulla on vuosi toisensa perään ikävä. San Diegossa aurinko nousi tänään 5:42 am ja laski 8:00 pm. Tämän pidemmiksi eivät päivät näillä leveysasteilla muutu.

Minulla on ikävä Suomen keskiyön aurinkoa, mökkilammen usvaa ja sammakoiden yöllistä kurnutusta. Kesäöihin liittyy valtavasti ihania muistoja, jotka saavat minut toisaalta hymyilemään, tosaalta haikeaksi. Edellisestä kesävierailusta Suomeen on nyt kolme vuotta, mikä on vähintäänkin kolme vuotta liikaa.

Keskiyön aurinko Alaskassa kaksi vuotta sitten

Lämpöä ja aurinkoa meillä on toki riittänyt täällä San Diegossakin viime aikoina. June Gloom on väistynyt ja tuonut tilalle kirkkaan sinisen taivaan ja reilun kolmenkympin lämpötilat. Eilen San Diego countyn alueella rikottiin lämpöennätys komean paahtavalla lukemalla, joka nosti mittarit 124 F/ 51 C asteeseen. Arizonan puolella sijaitsevassa Phoenixissä kiikutaan samoissa lukemissa ja lentoliikenne on sekaisin. 50 C on liian kuuma joillekin lentokonetyypeille ja taatusti kaikille ihmistyypeille. Huh, meidän nurkilla on ollut onneksi huomattavasti "viileämpää". Talven sateiden jälkeisestä vihreydestä ei tosin ole täälläkään jäljellä muuta kuin muistoja, vaikka varsinainen hellekesä onkin vasta edessäpäin.

Nautinnollista juhannusta kaikille sitä juhliville ja ihanaa lomaa onnakkaille lomalaisille. Nauttikaa yöttömästä yöstä, vaikka sitten toppatakki päällä ja villasukat jalassa. 

2 kommenttia:

  1. Sama juttu, valoisia kesäöitä kaipaan! Kesällä Suomessa ei malttaisi ollenkaan mennä nukkumaan, kun haluaisi vain ihailla taianomaista valoisaa yötä. Onneksi Hampuri on sen verran pohjoisessa, että täälläkin riittää kesällä valoa pitkälle iltaan. Näin juhannuksen tienoilla aurinko laskee vasta lähempänä iltayhtätoista. Mutta sen jälkeen tulee pimeä, ei sellainen pehmeä hämärä kuin eteläisessä Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä muistan myös, kuinka vähällä unella kesäisin aina pärjäsi :). Varsinkin, jos ei ollut kunnon pimennysverhoja oli vaikea nukkua viittä tuntia pidempää. Tuo Hampurin 11 asti valoisaa kuulostaa hyvältä myös. Vaikka San Diegossa onkin vuoden ympäri aika täydellinen sää, ei päivän pituus helli meitä kesällä eikä talvella.

      Poista