keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kiitollisuutta yli kuukauden tarpeiksi

Reilu kuukausi sitten haastoin itseni ja kaikki muutkin poimimaan jokaisesta päivästä yhden positiivisen asian Kiitospäivään asti. Pidin lupaukseni ja kirjasin ylös pitkän listan ihanuuksia:

Maanantai 17.10
Pääsin sängystä liikkeelle kuudelta, vaikka viikonlopun jäljiltä se olikin aika haastavaa. Juoksu tuntui kuitenkin kevyeltä, sirkat sirittivät hämärässä aamussa ja kroppa vetreytyi askel askeleelta.
Tiistai 18.10
Pesukone hajosi. Siitä on vaikea keksiä mitään positiivista, mutta sen sijaan että olisimme kiukutelleet toisillemme, lähdimme yhdessä retkelle kolikkopesulaan. Pesulan jälkeen noukimme mukaan mangosalaatit El Zarapesta ja pullollisen viiniä Vonsista. Vähän erilaiset treffit tällä kertaa.
Keskiviikko 19.10
Täydellinen arkiaamu. Heräsin virkeänä ja jooga tuntui ihanalta. Joogan jälkeen kerkesin nauttimaan aamupalan ihan rauhassa, lukemaan blogeja ja jopa siistimään jälkeni. Miksi samat hommat vievät joinain aamuina vain sekunnin, toisina (useimpina) vähintään tupla-ajan?
Torstai 20.10
Aamulla herätyskellon pärähtäessä Phill kaappasi minut kainaloon ja pyysi jäämään siihen hetkeksi. Ihana kiireetön kaksiminuuttinen.
Perjantai 21.10
Töissä oli mukavan letkeä perjantaimeininki ja töiden jälkeen hullun hauska ilta parhaassa seurassa. Nukkumaan mennessä tuntui, että työviikosta oli jo hirmuisen pitkä aika.
Lauantai 22.10
Edellisillan hauskuus vaivasi aamulla yllättävän vähän, joten päätimme suunnata salille jalkapäivän viettoon. Hyvä treeni hyvä mieli. Ihan koko päivän.
Sunnuntai 23.10
Aamuinen sateenropina vaihtui hyvään treeniin ja rantapäivään. Saimme North Islandin tukikohdan rannan melkein pelkästään itsellemme. Ei laisinkaan hullumpaa!


Maanantai 24.10
Iltapäivällä alkoi satamaan ja tällä kertaa vettä tuli oikein kunnolla. Sade taukosi kuitenkin kuin taikaiskusta juuri silloin kun minun piti pyöräillä kotiin. Kotiin päästyä oli mukava joogata ikkuna auki ja haistella sateen raikasta tuoksua. Harvinaista herkkua.
Tiistai 25.10
Kuvittelin joutuvani lähtemään töitten jälkeen kauppaan ostamaan kissanruokaa, mutta Phill olikin hoitanut homman kotimatkallaan. Ihanaa ettei tarvinnutkaan mennä enää minnekään vaan sain jäädä sohvan nurkkaan editoimaan kuvia.
Keskiviikkoa 26.10
Ihana työkaverini (vaiko sittenkin työystäväni) yllätti minut aamulla Nomadin donitsilla. Nams!
Torstai 27.10
Puhtaita pyykkejä, hyvää ruokaa ja hölmöäkin hölmömpi elokuva (Mike and Dave need wedding dates - en uskalla suositella, mutta pää tyhjeni tehokkaasti). Hyvä torstai-ilta!
Perjantai 28.10
Kävimme illalla kiertämässä Halloween-kauppoja ja kirppiksiä hyvien asujen perässä. Tuotteliaan ostoskierroksen kruunasi perjantaifiilis ja upea auringonlasku.
Lauantai 29.10
Super-hauskat Halloween pippalot. Tarvitseeko sanoa muuta...
Sunnuntai 30.10
Huippupalvelua pizzeriassa. Tarjoilija tuli tuomaan pizzan aidan yli kujalle, sillä pizzerian edustan katu oli suljettu autoilta pyöräilytapahtuman vuoksi.


Maanantai 31.10
Työpaikan Halloween-pippalot menivät hyvin ja siirtyminen juhlista tavalliseen koulupäivään sujui ilman ainuttakaan meltdownia.
Tiistai 1.11
Marraskuu alkoi lasten osalta hyvin sokerihumalaisissa ja väsyneissä merkeissä. Apua! Onneksi illaksi oli tiedossa treffit hyvän ystäväni kanssa. Tutustuimme edellisessä työpaikassani ja on ollut ihana huomata, että ystävyys kantaa, vaikka meistä kumpikin on jatkanut jo uusien työhaasteiden pariin.
Keskiviikko 2.11
Aamulla väsytti niin etten pystynyt millään pakottamaan itseäni pilkkopimeälle lenkkipolulle. Mutta illalla riittikin sitten energiaa, jonka purin Phillin kanssa vauhdikkaalla juoksulenkillä. Juoksu kulki kepeästi ja nopeaan. Aina yhtä hyvä tunne.
Torstai 3.11
Jäin töihin jumiin, minkä ansiosta sain pyöräillä kotiin uskomattoman kauniin auringonlaskun saattelemana.
Perjantai 4.11
Ystävyys <3.
Lauantai 5.11
Reissusuunnittelu piristää aina. Tällä hetkellä suunnitteilla matka New Yorkiin ja New Jerseyyn joulun aikoihin.
Sunnuntai 6.11
Mikään ei rentoutua paremmin kuin päivä luonnossa. Syksyinen Palomar Mountain oli valtavan kaunis.


Maanantai 7.11
Ruokislenkki Raijan kanssa ja töiden jälkeenkin kivoja suunnitelmia olutmaistiaisten ja suklaan parissa. Ei laisinkaan huono maanantai!
Tiistai 8.11
Lapset ovat aivan ihastuneita kirjainjoogaan ja niin olen kyllä minäkin! Kiva kun töissäkin saa joogata.
Keskiviikko 9.11
Vaalitulos otti päähän ja valvominen väsytti, mutta maailma näytti aamulla aivan yhtä kauniilta kuin eilen illallakin. Selvittelin päätäni aamuaurinkoisella lenkkipolulla ja päätin ettei vaalitulos saisi vaikuttaa lasten päivään millään tavalla. Päivästä tuli oikeastaan aika kiva.
Tostai 10.11
Torstai, joka tuntui ihan perjantailta. Pidettiin lasten kanssa iltapäivän tanssibileet ja syötiin välipalaa pitkään ja hartaasti höpötellen. (Opettajien) naurusta ei meinannut tulla loppua.
Perjantai 11.11
Yhteinen extra-vapaa oman sailorini kanssa. Suunnittelemattomasta päivästä muodostui onnekkaiden sattumien saattelemana todella mukava.
Lauantai 12.11
Päiväretki Laguna vuorelle huipentui upeaan autingonlaskuun. Koko päivä raikkaassa ulkoilmassa tuntui kasvoilla ja kropassa. Ihanan raukea olo.
Sunnuntai 13.11
Hyvä, mutta rankka treeni takasi vetelän, mutta kivan fiiliksen loppupäiväksi. Rento päivä teki hyvää kaiken menemisen vastapainoksi.


Maanantai 14.11
Aamulenkin sprinttien ja hikoilun jälkeen alkoi paleltamaan. Yleensä puen arkiaamuna heti suihkun jälkeen työvaatteet päälle, mutta tänään vietin hetkisen aamutakki päällä kahvia hörppien. Hassua miten pienistä asioista voi tulla viikonloppuaamun rento fiilis.
Tiistai 15.11
Yksi lapsista kiikutti minulle ja työkaverilleni itseleivottuja keksejä halausten kera. Illalla päästin vielä sisäisen taiteilijani valloilleen uusien Suomi-kavereiden kanssa. Nukkumaan mennessä tuntui, että työpäivästä oli jo ikuisuus.
Keskiviikko 16.11
Poikkeuksellinen iltavuoro, jonka ansiosta työpäiväni alkoi vasta 9:30. Heräsin kuitenkin tottumuksesta jo kuudelta. Kerkisin siis vetämään ennen töitä hyvän treenin ja siivoamaan koko kodin lattiasta kattoon.
Torstai 17.11
Töissä oli todella P-mäinen päivä, josta olisi ollut huomattavasti vaikeampi selvitä ilman ihanaa työkaveria. Tiimityö kunniaan!
Perjantai 18.11
Kihelmöivä perjantai-fiilis, sillä edessä oli odotettu viikonloppu Laguna Beachilla.
Lauantai 19.11
Mahtavuutta. Koko päivä aamusta yömyöhään.
Sunnuntai 20.11
Kotimatka meni jouhevasti ilman liikenneruuhkia. Kotiin päästyäni en tehnyt mitään ja se oli ihan parasta. Edellisen päivän tapahtumat hymyilyttivät edelleenkin.


Maanantai 21.11
Harvinainen sadepäivä San Diegossa. Veimme lapset kävelylle ja pomppimaan lätäköihin itse askarrellut Pilgrim-hatut päässä. Lasten ilo oli tarttuvaa ja omakin olo oli kymmenen tunnin unien jälkeen harvinaisen pirteä.
Tiistai 22.11
Koska olemme lähdössä "reissuun", paistoimme jo maanantaina oman kalkkunamme ja tänään Phill aloitti aamukuudelta paistamaan "työkalkkunaa". Koko koti haisi vielä illallakin kalkkunalta eikä muutamaan seuraavaan päivään (öh, viikkoon?) tarvitse miettiä illallisten ja lounaiden lihapuolta. Toistaiseksi kalkkuna maistuu hyvältä.
Keskiviikkoa 23.11
Onnistuin tänään piristämään tuntemattoman ihmisen päivää, hämmentämään pari lasta mustilla sukkahousuillani, välttämään tuurilla sen, että parkkeerattu autoni olisi joutunut onnettomuuteen sekä asettumaan täysin loma moodiin noin sekuntti työpäivän päättymisen jälkeen. Hyvä päivä!


Useimpina päivinä isoista ja pienistä positiivisista asioista oli suorastaan runsaudenpula, mutta mahtuihan joukkoon myös niitäkin päiviä, kun piti ihan oikeasti isatahtaa alas miettimään, mikä päivästä teki erityisen.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, sillä elämässä ei voi olla koskaan liikaa kiitollisuutta. Hyvää kiitospäivää tai Thanksgivingiä kaikille sitä viettäville!

Kuvat ovat Instagram -kuviani kuluneilta viikoilta.

2 kommenttia:

  1. Ihana listaus! Ehdottomasti tämä omaan elämään myös. Aina niitä ajattelee, mutta on eri asia listata myönteiset asiat ylös ja lukea niitä myöhemmin. Ja mitä voimaa niistä saakaan sitten, kun on ei-niin-kiitollinen-fiilis :) Hyvää kiitospäivää sinnekin! Ai niin, mainio kohta tuo New York ja joulureissu <3 se onkin yksi parhaista joulukaupungeista, missä olen käynyt :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. New Yorkista loytyy kylla joulun tunnelmaa ja hyvalla sakalla myos lunta :). Ajattelin jatkaa hyvien asioiden listaamista jatkossakin ihan omaksi ilokseni. Olisipa ihana kerata muistivihko tayteen pelkkia positiivisia asioita!

      Poista