keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Niska kuntoon

*Kirjoitus toteutettu yhteistyössä Lääkärikeskus Aavan Verkkovalmennuksen kanssa

Aktiiviseksi liikkujaksi olen ollut onnekas ja säästynyt suuremmilta vammoilta ja krempoilta. *Kop, kop! Kannattaisi varmaan koputtaa puuta... Jos Phill tietäisi, mitä tulin juuri kirjoittaneeksi huokaisisi hän väsyneesti: "Baby, you cannot  say things like that!"

Ihan täysin jumiton ja särytön en ole kuitenkaan minäkään. Useimmiten minulla jumittaa niskan ja hartijoiden seutu. Yleensä kivut tulevat ja menevät, mutta vajaa vuosi sitten tilanne äityi niin pahaksi, että Phill raahasi minut puoli väkisin ensiapuun, kun en päässyt enää makuuasentoon ja takaisin pystyyn itkemättä. Vaikka kivut helpottivatkin tuolla kerralla parin päivän levon ja tehokkaiden lihasrelaksanttien avulla, toivoin pääseväni lääkärikeikan jälkimainingeissa fysioterapeutin juttusille, jotta saisin selkeät ohjeet, joilla voin ehkäistä särkyjä jo siinä vaiheessa kun jumistus on vielä siedettävällä asteella. Lääkärini ei ollut kuitenkaan kanssani yhtään samalla aaltopituudella ja homma kuivui kasaan.

Viimeaikoina niska ja hartiaseutuni ovat jumitelleet tasaisen siedettävästi taustalla. Lapaluu rahisee välillä pahemmin kuin hiekkalaatikko ja viimeksi tänä aamuna heräsin jumissa olevan niskan auheuttamaan pääkipuun. Syytän vaivoistani preschool opettajan kummallisia työasentoja sekä rakkauttani sohvalöhöilyä kohtaan. En osaa työskennellä pöydän ääressä, vaan vietän kotona suurimman osa ajasta sohvalla läppärin kanssa könöttäen.

Ei siis ihmekään etten epäröinyt hetkeäkään kun eteeni tupsahti mahdollisuus kokeilla Lääkärikeskus Aavan Verkkovalmennus -palvelua. Verkkovalmennuksesta löytyy neljä erillistä pakettia: niska-hartiaseudun, olkapään, alaselän sekä polven verkkovalmennus. Valitsin itselleni niska-hartijaseudun ja aloitin tänään ensimmäisen kahden viikon jakson.

Ensimmäisen kahden viikon ajan Aavan fysioterapeuttien suunnittelemia harjoitteita tehdään päivittäin. Harjoitteet voi tehdä helposti kotona eikä niiden tekemiseen mennyt kauaakaan. Valmennus kestää yhteensä kuusi viikkoa ja se toteutetaan kahden viikon jaksoissa.


So far so good. Pidän teidät viikottain ajantasalla ja kerron missä mennään. Täten julistan projektin niska ja hartiat kuntoon alkaneeksi.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista kuulla miten niskaprojekti etenee. Itsellä samaa ongelmaa ajoittain; nyt taas niskat jumissa treenin ansiosta niin ettei pää käänny kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raporttia tulee! Pitäisi kyllä muistaa ihan tosissaan tsempata myös näiden työskentelyasentojen kanssa. Taas löysin itseni aivan ihmeellisestä asennosta tämän läppärin kanssa :).

   Poista
 2. Imetysasennot ja samalla kännykän räplääminen ei myöskään ole hyvä yhdistelmä. Vauva pitää myös huolen ettei äidillä olee aikaa venytellä, se varmasti auttaisi jos jotain edes tekisi. Iltaisin sohva kutsuu ja läppärillä kirjoittua samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jännä miten me (useimmat) könötetään ihmeellisissä asennoissa, vaikka tiedetään tekevämme itsellemme hallaa. Yritän nyt kovasti tsempata ja parantaa huonot tapani :).

   Poista
 3. Sama juttu itsellä, parhaillaankin istun sängyllä oudossa asennossa läppärillä. Tästä pahasta tavasta pitää opetella pois. Odottelen innolla sun verkkovalmennus raporttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläkin kova tsemppi päällä, ainakin ajatuksen tasolla :). Pahoista tavoista on yllättävän vaikea opetella eroon. Raporttia tulossa!

   Poista