sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Leikittäiskö syksyä?

Muutettuani USA:han ja etenkin tänne eteläiseen Kaliforniaan, on syksy kohonnut nopeasti lemppari vuodenajakseni. Syksyllä lämpötilat ovat miellyttävän leppoisat: Ei tarvitse palella eikä hikoilla ja aurinkokin paistaa lähes joka päivä. San Diegon luonto ei ehkä ensi vilkaisulta vaikuta varsinaiselta syksyn malliesimerkiltä, mutta jo reilun tunnin ajomatkan päästä "vuorilta" alkaa löytymään väriä ja syksyistä meninkiä.


Opettajan näkökulmasta syksy on täynnä uusia alkuja sekä marraskuusta alkaen myöskin ylimääräisiä vapaapäiviä. Tulevan viikon perjantai on vapaa veteraanien päivän kunniaksi ja parin viikon päästä juhlitaankin jo kiitospäivää nelipäiväisen viikonlopun kera. Kalenteriini on merkkailtu tiheästi hauskoja menoja ja viikonloppureissuja ja joulun aikoihin yksi pidempikin reissu New Jerseyyn ja New Yorkiin.


Nämä syksyiset maisemat löytyivät Palomar Mountainilta, noin puolentoista tunnin ajomatkan päästä kotoa. Kävimme haikkaamassa Phillin kanssa Boucher Hill -loopin, joka ei ollut kovin pitkä, mutta sen verran maisema- ja väririkas, ettei sieltä ihan hetkessä selvinnyt pois. Huokailimme ja pysähtelimme lähes jokaisen kulman takana ja nappailimme sekä mieliimme että kameroiden muistikorteille satoja upeita näkymiä, ääniä, tuoksuja ja hyvää fiilistä.
Tule vain syksy ja jopa (liian) aikaisin pimenevat illat! Sinua onkin jo odotettu.

5 kommenttia:

 1. Upeat maisemat ja kajniin syksyiset värit! Mikä tuo puu on, jossa on tammenterhoja (?) rungon koloissa? Mielenkiintoinen. Täällä Saksassa on muuten myös kaikenlaisia arkivapaita pitkin vuotta. Näin syksyllä myös kaksi pitkää viikonloppua ja keväällä toukokesäkuulla kolme pitkää viikonloppua ja helmikuussa karnevaaliloma. Ja siihen päälle normaalit 2 viikon syys- ja kevätlomat ja pitkä joululoma ja kesäloma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mikä tuo puu on lajikkeeltaan, mutta San Diegon oravat säilövät tammenterhonsa tuolla tavoin. Noita "terhopuita" oli Palomar Mountainilla valtavasti ja nyt syksyllä ne olivat ihan täynnä terhoja. Meillä ei ole ihan noin paljoa arkivapaita, mutta yksikin ylimääräinen (palkallinen) vapaapäivä tuntuu aina kivalta :).

   Poista
 2. Oih! Tänne pitää mennä:) Saat muutenkin antaa mulle vinkit parhaista patikointipoluista näillä seuduilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi :). Tuo haikki löytyy sieltä Palomar Mountainin State Parkista. Pääsymaksu/parkkimaksu on kympin. Matka ei ole kovin pitkä, mutta viikat seitsemän mailia mennään hyvin mutkikasta nousua. Haikkivinkkejä löytyy vaikka kuinka :)!

   Poista
 3. Oih! Tänne pitää mennä:) Saat muutenkin antaa mulle vinkit parhaista patikointipoluista näillä seuduilla!

  VastaaPoista