maanantai 28. marraskuuta 2016

Staycation numero 2 - Olen aivan myyty!

Minusta on muotoutunut viimeaikoina valtava staycation -fani. Kesäinen vuosipäivä-staycation oli yksi parhasita "reissuista" ikinä ja tämä Thanksgiving reissumme n.40 min ajomatkan päähän rannalle kiilasi ihan siihen kylkeen.


Vietimme Kiitospäivän ensimmäistä kertaa kahdestaan. Itärannikon reissu oli poissa laskuista aikapulan ja kalliiden lentojen vuoksi, joten vaihtoehtoina oli perinteinen Friendsgiving tai pieni paikallinen reissu. Vaikka rakastankin Kiitospäivän viettoa ystäväporukalla, päätimme hyödyntää yhteiset vapaat muualla kuin kotinurkissa ja viettää kaksi rentoilupäivää Camp Pendletonin rannalla mökkeillen.
Camp Pendleton on Oceansiden kupeessa sijaitseva Merijalkaväen tukikohta. Tukikohta on iso ja sieltä löytyy kaiken muun kivan lisäksi myös valtava ranta ja rannalta vuokrattavia mökkejä. "Mökit" sijaitsevat kirjaimellisesti rannassa ja jokaisen mökin edustalla on myöskin oma terassi ja tulipesä. Mökin vuokra on todella edullinen, reilu 70 taalaa, mutta kysyntä niin valtavaa, että olimme jo luopuneet pariin kertaan toivosta. Marineilla on etusija mökkien varaukseen, mutta tukikohta ja mökit ovat avoinna myös muille militaryn haarojen edustajille ja heidän vierailleen. Vaatii melkoista säkää ja peruutusten kyttäystä, että mökin onnistuu saamaan itselleen, mutta ei se nähtävästi kuitenkaan mahdotonta ole.Marraskuinen sää oli Kalifornialaiseen tapaan hyvin vaihteleva. Öisin lämpötila painui alle kymmeneen asteeseen, mutta päivisin tarkeni ihan hyvin taas teepaidassa. Iltaisin tulen ääressä istuskellessamme paketoin itseni huppariin, takkiin, pipoon ja peittoon, mutta Phill pärjäsi hyvin pelkässä hupparissa ja shortseissa. Nuotio lämmitti ihanasti ja pimeän meren pauhu vei rentoutumisen aivan uudelle tasolle. Kun tähän yhdisti vielä s'moret, savun hajun ja ympärillä pomppivat villikanit, oli hetki utopistisen täydellinen.Ja täydellinen oli oikeastaan koko "reissumme". Hyvä fiilis ja kiireetön yhdessäolo oli juuri sitä, mitä Kiitospäivältä aina toivonkin.
Staycation vol.2 todisti sen taas, ettei aina tarvitse matkustaa kauaksi ollakseen ihan lomalla. Sormet ristiin tai peukut pystyyn, että onnistumme nappaamaan itsellemme mökkivarauksen vielä uudelleenkin.

2 kommenttia:

  1. Luoja miten kaunis auringonlasku! Teillä on ollut ihana kiitospäivä, ihan kuin suoraan jostain romanttisesta elokuvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täydellistä rentoilua kauniissa maisemissa. Teki NIIN hyvää!

      Poista