tiistai 8. marraskuuta 2016

Vaalipäivänä

Heräsin tähän päivään aivan kuten mihin tahansa marraskuiseen tiistaiseen. Tänään ei kuitenkaan ole mikä tahansa päivä, sillä tänään on vaalipäivä. Koska on hyvin mahdollista, että tämän päivän jälkeen mikään ei ole enää ihan ennallaan, päätin kirjata ylös päiväni kulun.

Klo 6:00
Kello soi ja herään pirteänä valoisaan aamuun. Menin maanantaina aikaisin nukkumaan ja vetelin sikeitä koko yön putkeen. Kehräävä Possu hyppää päälleni ja juoksee edeltä keittiöön. Kissoille ruokaa, minulle keskikehon treeniä.

Klo 7:00
Kahvi tuoksuu hyvältä ja kroppa on treenin jäljiltä hereillä. Pikainen suihku ja aamupalaksi yön yli paisunutta tuorepuuroa vadelmien, kookoksen ja banaanin kera. Phill herää ja puhumme hetken aikaa vaaleista. Oikeastaan vähän liiankin kauan ja minulle tulee (joka aamuinen) kiire.

Klo 8:00
Pyörällä töihin. Ulkona on jo kahdeksalta kuuma. Marraskuinen helleaalto on saapunut San Diegoon ja lämpötilat ovat hypänneet reilusti yli kolmenkympin. Jokainen kohtaamani liikennevalo on punainen, mutta kerkiän kuin kerkiänkin ajoissa töihin.

Klo 9:00
Ensimmäinen muistutus vaaleista. Yksi lapsista saapuu iloisesti kouluun ja kertoo käyneensä äänestämässä äidin kanssa Clintonia. Äiti yrittää supista jotain vaalisalaisuuksista, mutta on pahasti myöhässä. Samainen lapsonen on kertonut minulle jo aiemmin, että Trump on paha mies, joka valehtelee ihan liikaa. Mitäpä sitä vastaan väittämään... Ehdotan lapsille kirjainjoogaa ja saan mukaani joukon innokkaita joogaajia. Joogan jälkeen lähdemme hetkeksi ulos.

Klo 10:00
Pelaamme lasten kanssa aamu snackin jälkeen eläinmuistipeliä. Circle time alkaa tervetulolaululla ja fiilisten kysymisellä (How are you feeling today?). Käymme läpi kalenteriasiat ja puhumme maatilan eläimistä. Lopuksi laulamme pari laulua ja leikimme maatila-aiheista toimintaleikkiä.

Klo 11:00
Ulos kuumalle pihalle. Lapset hakeutuvat varjoon hiekka- ja rakenteluleikkeihin. Myös vesileikkipöytä on tänään suosittu. Pihalla on selkeästi rauhallisempi meininki kuin viileämpinä päivinä.

Klo 12:00
Lounasaika. Kaikilla on nälkä ja ruoka maistuu. Omat intialaisen ruuan tähteeni saavat hikipisarat kohoamaan otsalleni. Lounaan jälkeen valmistaudumme lepoon. Laitamme sängyt kuntoon ja luemme sadun.

Klo 13.00 - 15.00
Jokaviikkoisen suunnitelupalaverin aika. Suuntaamme työparini kanssa lähimpään kahvilaan. Juttelemme lapsista ja suunnittelemme ensi viikon maatila-aktiviteetteja. Nauramme kippurassa lasten "parhaille".

Klo 15:00
Palaamme koululle. Lapsista vain kaksi on jo hereillä. Lapset piirtelevät vihkoihinsa ja me kirjoitamme tarinoita ylös. Herättelemme loputkin lapsista ja syömme välipalaa. Juoksemme patiollamme pari kierrosta samalla kuin laitamme sängyt takaisin vajaan.

Klo 16:00
Ulos moikkaamaan muita lapsia ja vanhempia. Jään hetkeksi sisälle siistimään luokkahuonettamme. Lakaisen kymmenennen kerran hiekkalaatikollisen verran hiekkaa roskikseen. Yksi vanhemmista kysyy minulta, miten Suomessa on suhtauduttu USA:n vaalisirkukseen. Valitsen sanani hyvin tarkkaan, mutta vanhempi ymmärtää fiksuna rivienkin välistä. Yksi lapsista valmistaa hiekkalaatikossa elokuvan kulhoon (movie in the bowl). Istumme rivissä katselemaan "Zootopiaa".

Klo 17:00
Työpäivä päättyy. USA:ssa siirryttiin viikonloppuna talviaikaan ja pimeä humpsahtaa nyt jo heti viiden jälkeen. Kerkiän juuri ja juuri kotiin pyöräni kanssa ennen kuin ulkona on pilkkopimeää. Ikävöin jälleen kerran kunnon katuvaloja ja huomaan ilokseni, että repussani on "sisään rakennettu" heijastin.

Klo 18:00
Meidän piti mennä tänään ulos syömään, mutta päätämmekin jäädä kotiin seuraamaan vaaleja hyvän ruuan ja parin oluen voimin. Phill kokkailee ja minä kirjoitan päivän kuulumiset muistiin ja juoksen keittiöön auttamaan aina tarvittaessa. Uunissa kypsyy kalkkunankoipia vihannesten kera. Juuri nyt on kaikki hyvin.

Jännittää...


Saapa nähdä millaiseen päivään ja maailmaan sitä tulee huomenna herättyä.

4 kommenttia:

 1. Tiukkaa on... jännää on. Me täällä kans seuraillaan, saapi nähdä kuinka käy ja miten elämä muuttuu. Radiossa sanottiin aamulla, että suurin osa uhkaa muuttaa vaalien jalkeen Kanadaan mutta top 5 muuttomaihin osui Ruotsikin, miksei Suomi, kysyn vaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syvä huokaus... En taida pystyä nukkumaan ennen kuin tämä selviää.

   Poista
 2. Täällä pohjoisemmassa myös vaalivalvojaiset meneillään. Kyllä on jännät paikat! Tsemppiä jännitysnäytelmän seuraamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :). On kyllä vähän liian jännää ja todellista. Nukkumaan pitäisi mennä, mutta en kyllä millään vielä malta.

   Poista