sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Inspiroivat Legot

Kävimme lauantaina Reuben H. Fleet Science Centerissa katsastamassa juuri avautuneen The Art of the Bricks -näyttelyn. The Art of the Bricks on kokoelma Nathan Sawayan legoista rakentamia taideteoksia.



Näyttely oli vaikuttava ja ennenkaikkea inspiroiva. Taide-elämyksen lisäksi jäin jälleen kerran pohtimaan, kuinka omiin hulluiltakin tuntuviin unelmiin pitää aina jaksaa uskoa ja tehdä töitä niiden eteen. Nathan tunsi lapsesta saakka vetoa taiteeseen, mutta päätyi opiskelemaan lakimieheksi. Työ kaupallisena lakimiehenä ei kuitenkaan tuonut onnea eikä tyydytystä. Lopulta Nathan repäisi itsensä irti oravanpyörästä ja alkoi työstämään taidetta legopalikoista.






Jokaisesta taulusta löytyy lego-yksityiskohtia, jotka on niin taitavasti toteutettu, ettei pienestä valokuvasta edes huomaa eroa maalauksen ja legon välillä.

Nykyään Nathan on menestyvä taiteilija, eikä taideteoksia ihastellessa ollut laisinkaan vaikea ymmärtää, miksi. Näyttely löytyy San Diegosta tammikuun loppuun asti ja sen jälkeen se matkaa taas uuteen paikkaan. Suosittelen lämpimästi piipahtamaan jos satut San Diegoon tai bongaat näyttelyn jostain muualta.


8 kommenttia:

  1. Tarvein just talla hetkella tallasta inspiroivaa postausta, joten kiitos siita :) Ja Legot on yks meidan lemppariasioista, joten pitaneet poiketa Balboa Parkissa! Meilla ollaan rakenneltu Star Warsiin liittyvaa legosettia viime aikoina, ja se on ollut yllattavan haastavaa, toivon etta pukki tuo lisaa legoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että osui oikeaan saumaan :). Legoja ja palapelejä on kiva rakentaa. Tosin saan niistä yleensä tarpeekseni töissä :D.

      Poista
  2. Ai tuo näyttely on nyt ehtinyt sinne! Se oli täällä keväällä ja oli kyllä tosi hieno (http://anskubcn.com/the-art-of-the-brick/). Meillä lojui Legot lattialla monta päivää tuon näyttelyn jälkeen, oli nimittäin sen verran inspiroiva näyttely :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä todellakin inspiroi! Tekee taas mieli alkaa etsimään uusia keinoja itseni toteuttamiseen :).

      Poista
  3. Kuinka ollakaan hankin juuri aikuisten Legoja eli Lego Architecture Studio -setin. Sisältää 1210 osaa - valkoisia tai läpinäkyviä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kuulostaa kivalta ja haastavalta :). Nyt vaan Reubeniin lisäinspistä hakemaan.

      Poista
  4. WAU! Todella hieno! Kiitos vinkistä. Täytyy seurata, ties vaikka löytäisi tiensä Suomeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvinkin löytääkin! Barcelonassa tämä on kuulemma jo vieraillutkin.

      Poista