lauantai 5. maaliskuuta 2016

Yllärikaappi

Sillä aikaa kun minä lomailin Suomessa, yllätti Phill minut rakentamalla vierashuoneeseemme uuden vaatekaapin. Idea paremmin toimivasta vaatekaapista ei ollut yllätys, vaan asia, joka oli ollut vaiheessa jo useamman kuukauden. Mutta sepä olikin sitten toden totta valtava yllätys, että Phill oli väsännyt koko kaapin muutamassa päivässä töidensä ohessa.

Kaappi on hieno ja toimiva. Tällä hetkellä hyllyt ja tangot ovat vielä puun värisiä, mutta tarkoituksemme on maalata hyllyt valkoisiksi ja takaseinä tehostevärillä hiilenharmaaksi.

Suunnittelimme kaapin omien tarpeidemme mukaan ja kun kaupasta ei tälläkään kertaa löytynyt sopivaa, päätti Phill rakentaa hyllyt, rekit ja laatikot itse. Rahaa säästyi valtavasti, sillä puurunkoiset kaapin sisukset (closet organizer) liikkuvat hinnoiltaan tuhansissa. IKEA:sta olisi löytynyt pari ihan hyvää ja kohtuuhintaista vaihtoehtoa, mutta mitat eivät osuneet millään yksiin kaappimme rungon kanssa.

On se kyllä mukavaa, että toinen meistä osaa ja tykkää rakentaa. Ja sepäs vasta mukavaa onkin, etteivät vaatteet ja tavarat ole enää kasassa vierassängyn päällä. Jossain vaiheessa uusimme vielä omankin makuuhuoneemme kaapin, sillä pienessä kodissa jokainen neliö ja kaappi tulee tarpeeseen. Mutta mikäs tässä rempatessa, kun kyse on meidän ikiomasta kodista. Jokainen parannus on kirjaimellisesti kotiinpäin.


8 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen, ja ajaa varmasti myös asiansa just eikä melkein täydellisesti! :) Vähän kateellisena katselen - me nimittäin rempattiin meidän vaatehuone miehelle työhuoneeksi/toimistoksi, ja haikeudella ajattelen niitä päiviä, kun juhlamekkoja ei tarvinnut kantaa sisälle varastosta saakka... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatehuone olisi kyllä ihana! Meillä oli sellainen vanhassa kodissa + kaksi jätti-isoa kaappia ja kaksi lipastoa. Niistä siirryttiin yhteen lipastoon ja kahteen vaatekaappiin. Vähän jännitti miten mahtuu, mutta tulipa ainakin hankkiuduttua taas eroon kaikesta turhasta. Tämä kaappi toimii kyllä just eikä melkein!

   Poista
 2. Oi miten hyvännäköinen sisusta! Ja siis aivan mahtavaa, että miehesi osaa tehdä itse. Tosiaan tolla tavalla saa säästettyä tosi paljon, ja saa myös mitoitettua just omiin tarpeisiin. Oon katsellut blogeissa silmät suurina myös kuvia mm. lapsille tai vanhemmillekin tehdyistä sängyistä ja muista tosi hienoista ratkaisuista. No, tänne moisia ei taida tulla, mutta sentään osaan ommella itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun minä osaisin ommella! Voitaisiin olla oikea diy-pariskunta :). Toivottavasti Phill rakentaa meille vielä jonain päivänä mittatilaustalon. Sitten kun ollaan voitettu lotossa :).

   Poista
 3. Olipa ihana yllätys! :) Hienolta näyttää.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Mä olen miettinyt vähän samaa! Mitä enemmän sitä katselen sen enemmän tuo puunväri miellyttää. Mutta vähintään se täytyy käsitellä jollain ja takaseinä on myös kipeästi maalin tarpeessa.

   Poista