lauantai 26. maaliskuuta 2016

Perinteitä

Tämä pääsiäinen on jo kolmas, jonka vietän San Diegossa ja yllätykseksemme huomasimme Raijan kanssa luoneemme vahingossa aika kivan pääsiäisperinteen: Olemme kivunneet kumpanakin edellisenä pääsiäisviikonloppuna Iron Mountainille. Kaksi peräkkäistä vuotta voidaan laskea jo perinteeksi, joten pitihän sinne rautaiselle vuorelle kiivetä myös tänä vuonna.


Toinen kolmivuotinen pääsiäisperinteeni on rahkapiirakka ilman rahkaa (Fage jogurtti kunniaan!), joka maistuu aivan erityisen hyvältä vuorenhuipulla nautittuna. Siinä ne perinteet sitten ovatkin. Yllätysmuniahan täältä on edelleenkin vaikea löytää ja vielä vaikeampi niitä on nähtävästi muistaa syödä. Ostin meinaan kesällä Alaskasta kaksi (laitonta) yllätysmunaa, joista maksoin jäätävät $4 kipale. Kirpaisi, mutta laittomuus viehätti. Unohdin munat kuitenkin kaapin nurkaan, jossa ne pölyttyivät ja vanhenivat syömäkelvottomiksi. En kuitenkaan heittänyt niitä vielä pois, jos vaikka innostuisin yön myöhäisinä tunteina kokoamaan yllätyksiä. Eihän sitä koskaan tiedä.

Iloista ja rentouttavaa pääsiäistä ja neljän päivän lomalaisille ihania vapaita!

Raijalle taas kerran kiitos niistä kuvista, joissa allekirjoittanut poseeraa.

8 kommenttia:

 1. Hyvää pääsiäistä sinulle Veera! Voi, kun en malta kohta odottaa, että päästään seikkailemaan noihin maisemiin. Fage jogurttiin en ole vielä törmännyt, onko se kreikkalaisen jogurtin tyylistä? Mulla on kyllä jääneet suomalaiset perinteet ihan unohduksiin viime vuosina. Mämmiä en niin kovin kaipaakaan, mutta Kindereitä ja Mignonia on kyllä vähän ikävä. Nyt meinaan askarrella minun pienelleni oman yllärimunan, jonka löytää sitten aamulla tyynyn alta. Se oli minun lapsuuden perheen perinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että olette tulossa tänne seikkailemaan seuraavaksi! Fage on kreikkalaista jogurttia ja semmoista aika paksua. Sitä saa yleensä ihan perus ruokakaupoista ja on huomattavasti quarkia halvempaa. Tyynyn alta löytynyt muna tuotti varmasti paljon iloa :). Ihana perinne!

   Poista
 2. Ihanat maisemat ja tosi kiva pääsiäisperinne! :)

  Rahkapiirakkaa on kyllä ikävä, en ole tainnut syödä sitä ainakaan 6-7 vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkapiirakka on kyllä hyvää ja kaikeksi onneksi myös hyvin helppotekoinen, jos pullataikin teko vain sujuu. Eikä kyllä ole maisemissakaan valittamista :). Ei noihin voi kyllästyä.

   Poista
 3. Hyvistä perinteistä kannattaa pitää kiinni. :) Nähtäväksi jää montako pääsiäistä saadaankaan täällä yhdessä viettää! Edelleen on hämmentävää, että tämä oli jo kolmas pääsiäinen - mihin tää aika menee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika menee jonnekin salaiseen imuriin. Tämä viikko on siitä taas hyvä esimerkki :). Toivottavasti niitä pääsiäisiä tulisi vielä jokunen lisää!

   Poista
 4. Suomen uutisissa kerrottiin tänään ikäviä uutisia napajäätikön ohenemisesta. Kerrottiin tulosten perustuvan USAn laivaston havaintoihin. Piti heti kertoa miehelle, että hei mää tunnen yhden, joka on mukana niissä tutkimuksissa. Tai siis öö kuvittelen tuntevani, koska seuraan sen vaimon blogia :D välillä vähän hämmentävää tämä blogien tuoma näennäistuttavuus. Anonyymi L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän täällä tulee sen verran "höpötettyä", ettei ihmekään jos tunnun tutulta :). Tuo napajäätiköiden oheneminen on kyllä surullista ja siltikin maailmassa on edelleenkin paljon ihmisiä, jotka eivät usko ilmastonmuutokseen...

   Poista