sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Naapurustorakkautta

Olen kokenut tässä kevään myötä entistäkin räiskyvämpää naapurustorakkautta. Tämä meidän asuinalueemme on meille aivan täydellisesti sopiva!

Kaduilla on aina mitä erilaisempia ihmisiä ja vilinää.  Jalankulkijat, pyöräilijät ja juoksijat eivät ole täällä mitenkään kumma näky. Jalankulkijoiden turvallisuuteen on panostettu viime aikoina myös uusilla suojateillä ja huomiovaloilla. Yksi päivä vastaani käveli mies, joka luki samalla paksua kovakantista romaania. Ei kai siinä mitään, kyllähän minäkin välillä tuijotan puhelintani jopa kävellessäni.
Vieressämme sijaitsevassa puistossa järjestetään lasten (tai aikuisten, mistä minä tiedän!) synttärijuhlia joka viikonloppu. Puisto on täynnä elämää. Siellä grillataan, juhlitaan, pompitaan pomppulinnoissa, soitetaan kitaraa, luetaan, pelataan pelejä, treenataan ja hengaillaan ihan muuten vaan. Ainoastaan sateella puisto on autio ja öiseen aikaan hieman arveluttava. Kodittomiahan täällä on kaikkialla.

Ravintoloita, kahviloita ja baareja on mistä valita ja niitä avataan myös koko ajan lisää. Naapurustomme on up and coming, eli koko ajan trendikkäämpään suuntaan menossa. Talojen ja katujen kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että naapurustoon mahtuu monennäköistä ja hintaista asumusta Kensigtonin miljoonalukaaleista meidän lähikatujen pikkutaloihin ja condoihin, joista toiset ovat jo up, toiset vasta coming. Kaikkien asuntojen hinnat ovat kuitenkin jatkuvasti noususuhdanteisia, mikä on tietenkin kodin omistajan näkökulmasta mitä parhain asia.Tänään nämä koti- ja naapuriasiat ovat olleet mielessäni myös siksi, että osallistuin taloyhtiömme vuosikokoukseen naapurimme olohuoneessa.  Talossamme on vain kahdeksan asuntoa, joten mistään valtavasta massakokouksesta ei ollut kyse. Olen jo aiemminkin todennut pitäväni naapureistamme ja tämä tunne vahvistui tänään entisestään. Rakennus on mukavan pieni ja lähes pelkästään omistajien asuttama.

Omassa kodissaan ja naapurustossaan viihtyminen ovat tärkeitä juttuja. Tunnen oloni täällä hyvin onnekkaaksi ja onnelliseksi ja toivon sormet ja varpaat ristissä, että saisimme asua San Diegossa vielä monen monituista vuotta.

16 kommenttia:

 1. Hyvät naapurit on kyllä mahtava asia! Olisi tympeä asua sellaisessa asunnossa/talossa, jossa ei tervehdittäisi naapureita ja vaihdettaisi kuulumisia (tämän takia en ole ikinä Helsinkiin muutosta haaveillutkaan). Tuo punaisena loistava puu on muuten ihana! Mikäköhän mahtaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tuntuisi hölmöltä olla moikkailematta naapureita, mutta pakko myöntää, että olin itsekin aikoinaan tyypillinen kerrostalon asukki, jolla ei ollut hajuakaan keitä naapurit olivat :). Tuon puun nimeä en valitettavasti tiedä... Mutta kaunis se on kuin mikä!

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen paikka ja vielä parempi teille, jos alueen arvo on nousussa! Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja totta, hinnat taitavat olla noususuhdanteisia kaikkialla San Diegossa, mutta ei yhtään haittaa, että alue siistiytyy ja kehittyy entisestään.

   Poista
 3. Olipa kiva tirkistellä, millaisella alueella siellä asutaan! Minulla on kalifornialaisia kavereita, jotka sanovat, että luonto ja ilmasto ovat täällä hyvin samankaltaisia kuin siellä, mutta että rakennuksista ja kaupunkisuunnittelusta huomaa erot. Olisipa täälläkin tuollaisia omakotitalo/pientaloalueita, aika kauas nimittäin saa lähteä kaupungin keskustasta, että sellaisia löytyy. Vai oletteko te kuinka lähellä palveluja tai ns. keskustaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me asutaan n.6 mailin päässä downtownista, mutta kaikki palvelut löytyvät ihan tästä omasta naapurustosta. Kaupunginosat ovat täällä meilläpäin kuin pieniä kaupunkeja tai kyliä ja keskenään myös hyvin erilaisia. Ei meidän tule edes käytyä keskustassa muuta kuin tiettyjen ravintoloiden tai tapahtumien perässä.

   Poista
 4. Kiva postaus! Asuinalueella on todellakin iso merkitys viihtymiseen. Ja pomppulinnasynttärit aikuisille kuulostaisi just hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin testaamaan pomppulinnaa viime keväänä preschoolin kevät picnicillä ja Sepäs vasta oli kivaa ja rankkaa :D.

   Poista
 5. Ihanaa kirjotusta :) Jaan taman tunteen, oma naapurusto on mita ihanin kaikkine pikkuisine taloine ja ravintoloinen jne. Talvella kun on kylma tuoksuu takkatuli ulkona ihanasti kaikista pikkutaloista :) Sunkin naapurustosta tykkaan, se on sellanen toinen koti kun kaverit asuu siella. Ja ollaanhan me tassa silleen vierekkain kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. North Park on kyllä myös ihana! Lasken päässäni Normal Heightsin ja North Parkin melkein samaksi alueeksi, kun ne muistuttavat toisiaan niin paljon ja ovat niin lähekkäin. Kyllä me ollaan onnekkaita!

   Poista
 6. Ihanan näköistä! Jos ikinä tuonne suuntaan muutettaisiin, niin San Diego olisi kyllä aika vahvoilla. Vaikka kunhan nyt pääsisi ensin edes käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tietenkin täysin puolueellinen, mutta kyllä San Diego on aika mahtava paikka asua. Kallis tosin... Toivottavasti pääsette pian käymään!

   Poista
 7. Kiva lukea positiivisia juttuja USA:n lähiöistä! :) Useimmiten ne kun eivät ole mitään varsinaisia viihtymisen keskuksia, joten kiva kun olette löytäneet teille sopivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on paljon hyviä kokemuksia USA:n löhiöistä. Olen asunut Oahulla kolmessa eri lähiössä, Newtonissa Bostonin kupeessa sekä New Hampshiressa Portsmouthin pikkukaupungissa ja viihtynyt kaikkialla hyvin. Kaikki asuinpaikat ovat olleet kävelijäystävällisiä, siistejä, turvallisia ja täynnä elämää. Newtonissa oli jopa loistava julkinen liikenne ja Hawaijillakin välttävä.

   Tosin olet ihan oikeassa siinä, että paljon on niitäkin löhiöitä ja kaupunkeja, jotka eivät komeile viihtyvyyslistojen kärkipäässä. Yritetään pysyä niistä kaukana vastakin, jos vain suinkin mahdollista :).

   Poista
  2. Mm. Bostonissa olen itsekin asunut ja se on kyllä (SF:n ja NYC:n) ohella niitä "poikkeus vahvistaa säännön"-puolia monessakin asiassa Yhdysvalloissa, kuten juuri noissa vähän eloisimmissa lähiöissä ja julkisessa liikenteessä.

   Sen sijaan suurimmasta osasta maata - keskilänsi ja etelä kärjessä - ei juuri eloisia lähiöitä suurkaupungeista löydy. Ellei ostareita, ketjuravintoloita ja strip mall:eja lasketa "eloisaksi" ;)

   Poista
  3. Strip malleja ei voi kyllä hyvällä tahdollaankaan kutsua eloisiksi, vaikka jonkinlaista leffoista tuttua viehätystä niihin alkuaikoina liittyikin :).

   Poista