keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Tuhat sanaa

Kaikki ovat varmasti kuulleet sanonnan yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kyllähän se osittain paikkansa pitää: Kuva kertoo tarinan, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu, kuvastaako tuo tarina todellisuutta. Kuvia rajataan, käsitellään, julkaistaan tietyssä kontekstissa ja valitaan tarkasti.

Tässäpä teille yksi esimerkki:


Millainen sanoma tästä kuvasta välittyy? Onnellinen, reipas ja aktiivinen haikkaajahan se siinä - elämänsä kunnossa. Ainakin melkein.

Osaisiko kukaan arvata,että niskaani/hartiaani särki kuvan ottohetkellä ihan perhanan paljon. Niin paljon, etten saanut paitaa omin avuin päälle ja kotimatkan töyssyt ja käännökset toivat kyyneleet silmiini. Kotiin päästyäni en päässyt enää sängystä omin avuin ylös eikä Phill kuunnellut vastaväitteitäni enää hetkeäkään: Edessä oli reissu lääkäriin.

Balboan Naval Hospital on se paikka, jonne me aina suuntaamme normaalien lääkäriaikojen ulkopuolella. Siellä tietää saavansa apua, mutta joutuvansa myös jonottamaan ensin miljoonalle eri luukulle ja sen jälkeen istuskelemaan tai pötköttelemään verhoilla rajatulla sängyllä ainakin pari tuntia. Mutta en kyllä valita. Onneksi on hyvä vakuutus, joka korvasi tässäkin tapauksessa kaiken.

Hartiastani päätettiin ottaa röntgenkuva, vaikken oikein ymmärrä miksi. En ollut satuttanut sitä missään tapaturmassa enkä uskonut hetkeäkään, että kyse olisi mistään luihin liittyvästä ongelmasta, vaan todennäköisesti ja toivottavasti ihan tavallisesta lihasrevähdyksestä. Mutta tulipa tarkistettua. Sain lopulta mukaani särkylääkkeitä, relaxanttia, kymmenen päivän sali- ja nostelukiellon sekä kolmen päivän täyslepokäskyn. Viikon päästä pitäisi mennä käymään omalääkärillä, joka määrittelee sitten mahdollisen fysioterapian ja magneettikuvan tarpeen.

Näillä mennään. Lepääminen ottaa taas koville, mutta yritän olla kiltti ja kuuliainen, jotta selviäisin tästä mahdollisimman vähällä. Olo on vieläkin hyvin jäykkä ja hartiaa särkee, mutta maanantain kaltaista repäisevää kipua en ole onneksi enää kokenut.

Haikki oli kyllä hieno, joten siitä lisää myöhemmin, kun koneella istuminen tuntuu taas järkevältä. Tällä hetkellä viihdytän itseäni lähellä Hulun ja Netflixin avulla ja koitan olla nuupahtamatta tylsyyteen. Ei kellään olisi joitain kevyitä ja leppoisia sarja-/ elokuvavinkkejä tarjola? The Mindy Project alkaa lähenemään uhkaavasti loppuaan...

8 kommenttia:

 1. Au! tsemppiä! :/

  Jos tykkäät suomalaisista sarjoista niin voin suositella Yle Areenasta viisiosaista Totuuden Treffit-sarjaa, jossa ventovieraat pistetään sokkotreffeille keskenään. Aloin myös katsoa Koukussa-nimistä rikossarjaa samaisesta portaalista ja näin parin jakson jälkeen vaikuttaa ihan hyvältä. Tykkään katsoa etenkin täällä meren tällä puolen kotimaisia leffoja ja tv-sarjoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä! Unohdan aina, että Yle Areenalta voi katsella osan sarjoista myös ulkomailta. Tuota treffijuttua heti testasin ja toimii hyvin tähän mielentilaan :).

   Poista
 2. Mäkin katsoin Koukussa sarjan. Olin ihan ok, parani edetessään. Parenthood on kans hyvä ja esim. 30 Rock jos haluu jotain kevyttä komediaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, seuraavaksi kokeiluun siis koukussa :). Parenthoodin olenkin jo katsonut alusta loppuun ja tykkäsin ja tuota 30 Rockia ajateltiin kokeilla yhdessä Phillin kanssa sitten kun saadaan Brooklyn 99 loppuun.

   Poista
 3. Me ollaan uppouduttu Fargo-sarjaan, suosittelen lampimasti :) kakkos kausi vetelee loppujaan just nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fargo elokuvasta olen kuullut, mutta,sarjasta en. Pitääpä tarkistaa! Kiitos!

   Poista
 4. Downtown abbey on aivan ihana sarja! Toinen hyvä yllättäjä oli white collar. Jos brittisarjat kiinnostaa niin call the midwife on kanssa todella hyvä. Ja kun nämä on sellasta rauhallista katottavaa, ei jatkuvia murhia ja ryöstöjä. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Downton Abbey olenkin myöskin katsonut ja tykkäsin kovasti. Jossain vaiheessa lopetin, joten voisin hyvin jatkaa siitä mihin jäin. White Collar on ihan vieras sarja, joten senkin voisin ottaa kokeiluun. Kiitos vinkeistä!

   Poista