sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hernekeittoa joulukuun yössä

Balboa Park on hauska paikka - olen mainostanut sitä monesti ennenkin. En ole kuitenkaan tainnut koskaan mainita yhtä puiston erikoisuutta: kansainvälisiä taloja.

Puistosta löytyy pieni "kylä", joka muodostuu eri maille omistetuista taloista. Kylän 33 talossa voi vierailla sunnuntai-iltapäiväisin tutustumassa eri maiden kulttuureihin. Kerran vuodessa kaikki talot ovat auki myös perjantai-illasta lauantaiyöhön, jolloin puistossa juhlitaan December Nights -tapahtumaa.

December Nights täyttää puiston ääriään myöten. Kaikki haluavat osansa hernekeitosta, lihavartaista, puolalaisista pierogeista, ruotsalaisista lihapullista ja muista 33 maan perinneherkuista. Pisin jono taisi olla Espanjan Paella-tiskille. Emme jääneet odottelemaan, mutta veikkaisin, että herkkua olisi saanut odottaa ainakin tunnin verran.


Kansainvälisten perinneruokien lisäksi tarjolla oli kulttuuria ja taidetta ympäri maailman, tunnelmavaloja sekä ilmainen sisäänpääsy museoihin. Ei siis mikään ihme, että ihmisiä oli lauantai-iltana liikkeellä meidän lisäksi ihan muutama muukin. En ole aikoihinkaan (koskaan?) ollut vastaavassa väenpaljoudessa. Jätimme auton suosiolla North Parkiin, josta kävelimme parinkymmenen minuutin matkan puistoon. Olimme siltikin varmasti aiemmin perillä kuin yksikään autoilija.
Decemeber Nights on mahtava tapahtuma, mutta nauttisin siitä vieläkin enemmän, jos saisin syödä hernarini ja kinkkukiusaukseni ilman miljoonaa kyynärpäätä ja tallottuja varpaita. Sinänsä kyllä hienoa, kuinka kiinnostuneita san diegolaiset ovat muista maista ja kulttuureista. Ehkä maailmalla on sittenkin vielä toivoa.

2 kommenttia:

  1. Voi että, näyttää kyllä hienolta ja erittäin mielenkiintoiselta paikalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt juhlavaloissaan vielä tavallistakin hienompi!

      Poista