keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Maailman mullistava kaurapuuro

Suomessa aletaan juhlia joulua ihan näillä näppäimillä, mutta mepäs laahaammekin pikkuisen jälkijunassa. Kymmenen tunnin aikaero ja joulun vietto vasta joulupäivänä saivat minut tuntemaan, että elän ihan jossain muussa universumissa kuin perheeni ja ystäväni Suomessa. Samalla kun ihastelin Facebookin täydeltä tunnelmallisia hämykuvia Suomen pimeästä jouluaaton aaton illasta, istuskelin itse odottelemassa nuohoojaa ja herkuttelin tajunnan räjäyttävällä kaurapuurolla.

Phill päätti mullistaa maailmani ja kaurapuuromielikuvani kertarysäyksellä ja teki meille aamupalaksi kaksi erilaista versiota tuttuakin tutummasta kaurapuurosta. Phillin aamupalasuunnitelmista kuultuani, oli ensimmäinen reaktioni eikä!!! Ei kaurapuuron kuulu tuollaista olla! Mutta väärässähän minä tietenkin olin.

Suolaiseen versioon tuli sitruunalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettua rukolaa ja paistettua kananmunaa. Toimi ihan mielettömän hyvin! Maistuvaa, täyttävää ja jopa terveellistäkin. Mitäpä muuta sitä voisi aamupalalta pyytää?


Makea versio (jota vatsa ei oikein olisi enää vetänyt) sai mausteekseen pikkuisen sokeria ja kanelia sekä höysteeksi vihreää omenaa, karhunvatukoita, mantelilastuja ja kuivattuja aprikooseja. Herkullista oli tämäkin. Ei mitenkään äklön makeaa eikä loppujen lopuksi kovinkaan kaukana opiskeluaikojen vakkariaamupalasta, eli kaurapuurosta pakastemarjojen kera.


Siinä parit vinkkiniksit kaurapuuron tuunaukseen sitten kun riisipuuro alkaa tulemaan korvista ulos. Meillähän ei tosin riisipuuroa edes tehdä, sillä Phill tietää paremmin kuin hyvin, etten ole koskaan pitänyt riisipuurosta. Kukaan ei tiedä miksi, mutta jo pelkkä haju on aina tehnyt tiukkaa. Hassua sinänsä, että karjalanpiirakoita vetelen napaani kuitenkin hyvällä ruokahalulla...

Lopuksi vielä ravintolavinkki New Yorkiin matkaaville kaurapuuron ystäville: OatMeals ravintola osoitteessa 120 West 3rd St on erikoistunut yllättäen kaurapuuron erilaisiin versioihin. Uteliaat voivat ihastella hyvin mielikuvituksellista ruokalistaa täällä.

Tällä hetkellä keittiössämme ei kuitenkaan tuoksu puuro, vaan vaahtokarkit. Päätimme tehdä aattoillan pippaloihin kahvi-, suklaa, shampanja- ja vaniljavaahtiksia. Vaahtisten jälkeen vuoroon pääsee piparitaikina ja lopuksi vielä bagel -taikina. Alkaa tuntumaan ja tuoksumaan jo joululta, vaikka suurin osa lahjoista onkin vielä paketoimatta ja kuusikin koristelematta. Mutta mitäpä siitä, kun fiilis on kuitenkin kohdillaan.

Ihanaa joulua teille kaikille, missäpä ikinä sitten olettekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti