maanantai 14. joulukuuta 2015

Kohti lunta

Meistä on tullut extempore experttejä: Olemme suuntaamassa taas nopealla aikataululla kyhätylle road tripille. Viimeksi suuntasimme reissumme itärannikon syksyyn, tällä kertaa auton nokka kääntyy kohti Kalifornian lumista talvea. Kyllä vain, täältäkin löytyy lunta, jos kipuaa tarpeeksi korkealle.

Lähdemme siis pariksi päiväksi Mammoth Mountainille lumilautailemaan ja fiilistelemään talvea. Lautailun jälkeen siirrymme aavikon halki Las Vegasiin ja Vegasista takaisin luonnonhelmaan Grand Canyonille. Kotiin palaamme sopivasti pari päivää ennen joulua.

Jipijaijei, paljon uusia kokemuksia ja monta ajettavaa mailia taas tiedossa! Tällä kertaa sound trackille saattaa eksyä pari joululauluakin, ainakin minun dj -vuorollani. Ja hankimmepa me tänään sellaisetkin ihmekapistukset, kuin lumiketjut auton renkaisiin. Kalifornian korkeille ja potentiaalisesti lumisille vuorille ajellessa sellaiset on löydyttävä autosta. Kovin usein niitä ei kuitenkaan tarvita ja Big Bearille ajellessamme emme olleet moisesta säännöstä edes tietoisia ennen kuin tienvarresta löytyvät kyltit valistivat meitä asiasta. Sillä reissulla niitä ei tarvittu, mutta tällä kertaa olemme ainakin pikkuisen paremmin varautuneita. Siitä meillä ei sitten olekaan vielä mitään käsitystä, miten ketjut asennetaan renkaisiin ja miltä ne tuntuvat ajellessa, mutta eiköhän YouTube -pelasta tarvittaessa pälkähästä. Siis jos siellä vuorilla toimii kännykkä...  Olen ainakin melkein jo oppinut, että kännykkä ei toimi kaikkialla USA:ssa. 

Tämä kuva on Big Bearilta. Tällä kertaa saattaa olla pikkuisen kylmempi ja tykkilumen seassa ihan oikeaakin lunta.

Reissu etenee Instagramissa ja Facebookissa (kurkkaa sivupalkki) ja jos ja kun kerkiän painamaan jossain välissä julkaise -nappia, löytyy blogin luonnoskansiosta pari suht tuoretta helmeä, jotka odottavat vielä päivänvaloon pääsyä.

Palaillaan ja sitä ennen mahdollisesti palellaan. Onpa kiva päästä visiitille talveen!

6 kommenttia:

 1. Yay! Vähän siistiä, yhdistitte sit kerralla kaiken mistä viimeks juteltiin. :) Ihanaa lomaa, nauttikaa lumesta ja toivottavasti Vegas ekalla kerralla onnistuu vähän paremmin kuin eräillä... ;)

  Joulun jälkeen sit haikkamaan, haluun kuulla kaiken! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätettiin haukata kerralla vähän isompi pala, kun kaikki palaset loksahti sopivasti kohdilleen.

   Ja joo, ollaan tarkkana osoitteiden kanssa Canyonilla ;). Aiotaan haikkailla muuten sielläkin, joten kyllä varmasti riittää kerrottavaa!

   Nauti sinäkin Suomi-vieraista!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kävinkin sun blogista lukemassa West rimistä, kun pähkäiltiin, mihin päin kanjonia suunnattaisiin, mutta päädyttiin sitten kuitenkin South Rimiin :).

   Poista
 3. Mainiota reissua! Ihana nähdä lunta edes näin kuvista, täältä Tampereelta taitaa paraikaa sulaa kaikki pois... TAAS! :( niin kurjaa. Mutta vielä toivo elää, että jouluksi saataisiin lunta! Jos ei niin suuntana minullakin lumiset maisemat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mahtavaa taas lautailla ja viettää aikaa lumella. En muistanutkaan, kuinka väsyyneeksi aktiivinen päivä talvi-illassa saa ihmisen :D. Mahtista, että sinäkin pääset lumille, vaikka Tampereella olisikin harmaata!

   Poista