maanantai 29. helmikuuta 2016

Herkku

Sunnuntai-iltana teki mieli jotain hyvää, mutta Suomi-karkkeja pursuilevasta kaapista ei löytynyt mitään mieleistä. Päätinpä sitten tehdä pitkästäaikaa kaikkien vegaanien ja paleodiettailijoiden trendiherkkua, avocado vanukasta. Minun versioni ei ollut tosin paleo eikä vegaani, sillä en jaksanut lähteä kauppaan ostamaan kookos- tai mantelimaitoa, kun kaapista löytyi kuitenkin ihan tavallista lehmänmaitoa.

Inspiraation pohjana toimi tämä Minimalist Bakerin ohje, jota muokkailin pikkuisen omaan makuuni ja kaapin sisältöön sopivaksi.

eli tässä oma versioni:

1,5 avocadoa
1   banaani
1/2 cups makeuttamatonta kaakaojauhetta (cocoa)
2 lusikallista maapähkinävoita
loraus agave nectaria
pikkuloraus bourbonilla maustettua vaahterasiirappia
1/4 cups maitoa

Kaikki blenderissä sekaisin ja sitten herkuttelemaan.



Oli muuten sen verran täyteläistä, ettei tarvinnut kovinkaan paljoa syödä, kun makeanhimo oli jo kadonnut. Onneksi tämä säilyi ihan hyvin jääkapissa ainakin yhden yön yli. Huomenna voin sitten testata, toimiiko se vielä kahden päivän vanhanakin. Toivotaan parasta, sillä olihan se aika herkkua!

4 kommenttia:

  1. Nam, vain kerran olen tehnyt vastaavanlaista. Pitäisi taas joku päivä uudestaan. Herkullista ja suht terveellistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää! Kaikki ainesosat on luonnonmukaisia, eli sen suhteen ainakin terveellistä. Kaloreitahan tässä on suht paljon, mutta ei kuitenkaan ns. tyhjiä kaloreita kovinkaan paljoa.

      Poista
  2. Pakko oli hakea kaupasta tuoreita avokadoja ja kokeilla. Ihan käsittämättömän hyvää, pitää kyllä tehdä myöhemmin vielä lisääkin! Iso kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista