torstai 8. lokakuuta 2015

Koti San Diegossa

Kun on jo näinkin vanha (öh, siis kokenut), voi lähes jokaiselle päivälle keksiä jonkin vuosipäivän. Tänään juhlitaan San Diego-päivää, sillä siitä on nyt tasan kaksi vuotta, kun road trippimme päättyi ja San Diegosta tuli koti.

Voisi kuvitella, että siinä menee hetki, ennen kuin tämän kokoinen kaupunki alkaa tuntumaan oikeasti kodilta, mutta ei se ihan niinkään ole. Alkuaikoina olin toki vähän väliä eksyksissä kuin lumiukko, mutta eihän se mitään estänyt. Seikkailin, ihastuin, rakastuin ja aika nopsaan myös kotiuduin. Phill oli ensimmäisen kuukauden merillä, eikä minulla ollut muuta mahdollisuutta kuin viilettää paikasta toiseen. Muuten minusta olisi tullut yksinäinen kotihöppänä.

Nykyään tuntuu siltä, että San Diegosta on tullut jo kolmannen asteen koti, eli kotikotikoti. Muistatteko vielä tämän minun ja kavereideni kehittelemän kotiteorian? Koti on siellä, missä minäkin juuri tällä hetkellä, kotikoti siellä, missä suurin osa tavaroistani ja kotikotikoti siellä, missä sydänkin. Osa sydämestäni on toki aina Suomessa, mutta elämäni on nyt täällä. Niin ja onhan meillä täällä myös tämä ihka oma kimppakämppä pankin kanssa. Sekin on aika arvokas side tähän kaupunkiin.

Phill kysyi minulta, pitäisikö meideän lähteä juhlistamaan San Diego-päivää johonkin kivaan ravintolaan, mutta vastasin kieltävästi, koska jääkapissa on vielä eilistä chiliä, josta  tuli ihan pirun hyvää. Ulos voidaan mennä vaikka huomenna, mutta tänään aion listata Top 10 syytä, miksi San Diegossa on iiiiiihana asua. Here we go:

  • Sää. Vaikka valitankin aina kuivuudesta ja tänä kesänä myös kuumuudesta, on San Diegon sää suurimman osan vuodesta täydellinen. Ikävöin ajatuksen tasolla neljää vuodenaikaa, mutta jos totta puhutaan, en pidä kylmästä, en sitten yhtään.



  • Koko. San Diego on iso kaupunki, mutta kuitenkin helppo ottaa haltuun. Täällä on helppo liikkua paikasta toiseen eivätkä ruuhkat ole lähimainkaan samaa tasoa kuin esim. Los Angelesissa. Täällä pystyy liikkumaan myös kävellen, pyörällä ja julkisilla, mikä on aivan huippua.


  • Tyyliltään hyvin erilaiset kaupunginosat. San Diego jakautuu aika selkeisiin kaupunginosiin, joista jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Esimerkiksi meidän nykyinen asuinalueemme Normal Heights ja vieressä sijaitseva North Park vetoavat nuoriin (hipsteri) aikuisiin, Keskusta houkuttelee jet settereitä, Ocean Beach on omistettu rennoille surffari brolle ja hipeille ja La Jollassa kukoistaa varakas luksuselämäntyyli. Tekemistä ja ihmeteltävää riittää loputtomasti, jos viitsii välillä lähteä uusiin naapurustoihin seikkailemaan. 



  • Tapahtumat. Isossa kaupungissa järjestetään tapahtumia laidasta laitaan, ihan joka päivä,


  • Rannat. Niitä on paljon ja ne ovat kauniita.

  • Vuoret. Loputtomasti haikkimahdollisuuksia ihan kaupungin vieressä.

Raijan kanssa  Iron Mountainilla

  • Ravintolat, panimot ja viinitilat. San Diegoon nousee laadukkaita pienpanimoita ja persoonallisia ravintoloita kuin sieniä sateella ja Temeculasta löytyy eteläisen Kalifornian parhaimmat viinitilat. Täällä arvostetaan paikallisuutta ja pieniä yrityksiä.



  • Balboa Park. Valtava puisto, josta löytyy sekä kulttuuria että silmänruokaa.Niin ja pandoja, jos jaksaa jonottaa.

En jaksanut jonottaa, siksi koala

  • Urheilujoukkueet. Vaikka mitään valtavaa menestystä ja joukkohuumaa ei olekaan ollut hetkeen tarjolla, voi täällä käydä hurraamassa baseball- futis- ja nyt myös lätkäpeleissä

  • Rentous. San Diegossa on rento meininki. Viikonloppuisin terassit täyttyvät flipflop -kansasta ja puvut vaihtuvat shortseihin. Useisiin valkoliinaravintoloihinkin saa (halutessaan) astella sandaaleissa. Tosin paita ja jonkinlaiset kengät pitää muistaa laittaa päälle. Siitä muistutellaan myös kauppojen ovissa.




Siinä Top 10, enemmänkin olisin keksinyt. Tulkaa käymään ja tekemään omat listanne! Tai jos olet jo käynyt, mitä jäi uupumaan listalta?

19 kommenttia:

  1. No just kuin sain matkakuumeen talttumaan, niin tallainen postaus...mä en kestä... :-) San Diego pitää lisätä länsirannikon road trip-suunnitelmiin. Seuraava reissu tosin suuntautuu Floridaan mutta, jos vaikka sen jälkeen sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkakuume on tauti, jota tartutan enemmän kuin mielelläni ;).

      Poista
  2. Meilläkin on siis kaksvuotispaiva ihan tuota pikaa! Hassua, tuntuu kuin oltais tunnettu pidempäänkin. :)

    Mulla on muuten kuva pandasta, enkä muista et oltais ihmeemmin ees jonotettu. Ilmeisen hyvään aikaan oon sattunu oleen liikkeellä siis, mut siita onkin jo lahes kolme vuotta - ts. pikkupanda oli viela aitinsa masussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä onkin! Pitää luntata jostain vanhoista viesteistä tms, että millon se olikaan. Tai sitten juhlitaan varmuuden vuoksi huomenna :). Ekan kerran eläintarhassa käydessäni (siis silloin kun oli San Diegossa vain turistina), näin pandan ilman jonoja, mutta viime talvena olisi pitänyt jonotella n.30 min. Jäi väliin...

      Poista
  3. San Diego kuuluu ehdottomasti to do -listaan! Jos nyt voi sanoa, että kaupungissa käyminen menee verbin "do" alle. ;) On kuulunut jo kauan, mutta varsinkin tällaiset listaukset saa kyllä aikaan lisää matkakuumetta ja halua tulla käymään. Meiltä olisi oikeasti ihan helppokin tulla, tarvitsisi vain muutaman päivän aikaa, ettei menisi ihan läpijuoksuksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne vaan! Ja olis kyllä kiva treffatakin! Phill kävi muuten viime keväänä työmatkalla San Josessa ja tykästyi. Jos tulee vielä uusia työmatkoja ja aikataulut käy yksiin, mä lähden kanssa! Mun ehdottomalla to do -listalla on ajella rantoja pitkin ainakin San Franciscoon, mielellän ihan Seattleen asti.

      Poista
  4. Olipa kiva postaus! Meillä asui hyvät kaverit San Diegossa monta vuotta, ja vieläkin harmittaa, ettemme silloin päässeet käymään heillä. Ja jännä miten luonto näyttää samalta kuin täällä meillä, lukuun ottamatta tuota hienoa rantapengertä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa olen miettinyt sinun Barcelonan kuvia katsellessa :). Nuo Torrey Pinesin rantapenkereet ovat aika uniikkeja. Toivottavasti eroosio ei vie niitä ihan kokonaan mukanaan.

      Poista
  5. meillä tuli 7-vuotis päivä vähän aikaa sitten täyteen. ei tullut juhlistettua muuten kuin vuokrasopimusta pidennettynä! tein itse listan sillon tänne muuttaessa kaikista turisti kohteista missä pitäs käydä ja löysin vasta vähän aikaa sitten sen uudelleen, aika monta puuttuu! esim. kate sessions puistoon mentiin vasta pari kuukautta sitten! en voi muuta ku sanoa että paras paikka asua ja säästä ei voi tinkiä! pitää vain muistaa olla turisti välilä eikä ottaa kaikkea niin "granted"...mennä sinne rannalle tänään eikä miettiä että kyllähän sinne vielä joskus ehtii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mekin laskettiin juuri eilen kesän rantapäiviä ja todettiin, että aika vähiin on jäänyt. Tänä viikonloppuna mennään! Ja mennään myöskin Balboa Parkiiin, kun sielläkään ei ole tullut käytyä kuin pari kertaa. Meillä käy liian harvoin vieraita. Vieraiden kanssa on niin helppo ja kiva leikkiä turistia :). Asuttiin ennen muuten Kate Sessions puiston lähellä ja kävin siellä usein aamuisin juoksemassa. Se näköala on upea! Pacific Beachin juoksumaastoja on kyllä ikävä, vaikka muuten viihdynkin täällä uusilla kulmilla hyvin.

      Poista
  6. Ihana postaus! Tosin tämä sai tietty haikailemaan San Diegoon :) Olen käynyt siellä monta, monta vuotta sitten joten mielestäni olisi ehdottomasti uuden reissun aika jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti uuden reissun aika! Tänne on varmasti tullut vaikka mitä uutta ja kivaa :).

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. San Diego kuulostaa oikein kivalta paikalta. Noista sun listaamista kohdista ei oikein päde Houstoniin kuin tuo "iso kaupunki, eli joka päivä järjestetään tapahtumia ym"-kohta:D Sää-kohta muuten, mutta täällä on LIIAN kuuma ja kostea ilmasto suurimman osan vuodesta... Kiva kun ootte päässyt paikkaan, joka tuntuu kodilta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh! Miten olisi siirto San Diegoon ;). Tosin yksi huonokin puoli tulee mieleen: hintataso. Kivassa kaupungista asumisesta saa maksaa aika suolaisen hinnan. Mutta siltikin toivotaan, että saataisiin täällä vielä hetki asustaa.

      Poista
  9. Kuulostaapa mukavalta paikalta! Meillä on haaveissa muuttaa etelämmäs joskus, mutta nyt ollaan täällä ja hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. New Hampshiressa on myös hyvä asustaa! Portsmouth tuntui myös aivan kodilta ja edelleenkin leikitellään ajatuksella, että tekisimme for ever home:mme sinne. Se on niin täydellinen iso pieni kaupunki. Saapa nähdä, minne vielä päädytään :)

      Poista
  10. Näyttää kauniilta ja kuullostaa tosi viihtyisältä paikalta. :) Ja pandojakin vielä! Sellaisia olisi kyllä ihana nähdä joskus. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä aika ihana kaupunki <3. Eläintarhasta löytyy panda viewing, johon on tosiaan ruuhkaisina päivinä aika pitkä jono. Ei siis välttämättä kovin henkilökohtainen tai rauhallinen pandakokemus :).

      Poista