maanantai 19. lokakuuta 2015

Pyöräretki Japaniin

Meidän on pitänyt jo monena viikonloppuna kaivaa pyörät esiin ja suhauttaa Balboa Parkiin ihmettelemään jättipuiston tarjontaa. Homma on jäänyt kuitenkin aikomukseksi, sillä ulkona on ollut niin kuuma, että olisimme olleet perille päästyämme valmiita hyppäämään ensimmäiseen vastaan tulevaan suihkulähteeseen.

Eilen taivas oli kuitenkin pilvessä ja vaikka ilma olikin lämpimän kosteaa, ei enää ollut aivan tuskaisen kuuma. Löysimme kivan, hiljaisia pikkuteitä seurailevan, reitin ja olimme perillä parissakymmenessä minuutissa. Jos lasketaan mukaan parkkipaikkaruuhkat, oli pyöräily todennäköisesti aivan yhtä nopeaa kuin autoilukin ja aika paljon kivempaa.


Jätimme pyörämme parkkiin Plaza de Panama aukiolle ja rupesimme ihmettelemään, mihinkä museoon tai puutarhaan tutustuisimme tällä kertaa. Balboa Park on iso ja niin cliche kuin se onkin, sieltä löytyy jokaiselle jotain ja vähän vielä päälle: museoita, teattereita, arkkitehtuuria, historiaa, puutarhoja, eläintarha, ravintoloita ja liikuntamahdollisuuksia. Balboa Parkissa saisi helposti kulutettua päivän jos toisenkin, mutta olemme valinneet kotikenttäedun ansiosta toisen taktiikan ja aiomme ottaa puiston haltuun pala palalta, pikkuhiljaa.

Eilen valitsimme kohteeksemme japanilaisen ystävyyspuutarhan, jonka historia ja tarina juontavat juurensa toisen maailmansodan jälkimeininkeihin. Yokohama ja San Diego ovat sisaruskaupunkeja, joiden ystävyyttä puutarha symboloi.

Puutarha oli yllättävän iso ja Koi-kalat vielä isompia.On se kyllä mukavaa, että Japanissakin voi piipahtaa päiväseltään vaikka pyörällä. Laitoin jalkaani jopa traveling pantseiksi nimikoimani housut, vaikka tällä kertaa ei tarvinnutkaan astua lentokoneeseen. Noita minun valkoisia Kedsejäni Phill kutsuu muuten aktiivimummojen jalkineiksi. Ensin olin ihan eri mieltä, mutta sitten aloin tarkkailemaan sportti-mummojen jalkoja ja huomasin, että meillä on todellakin sama maku. Siis sama hyvä maku.

Japanilainen puutarha oli oikein oiva kotiseutumatkailun kaukokohde. Sunnuntai puuhaa parhaimmillaan. Seuraavalla kerralla sitten vaikka valokuvamuseoon tai tiedekeskukseen.

4 kommenttia:

 1. Balboa Park on sellanen paikka minne aina vien kaikki kaverit ketka tulee kaymaan taalla. Ja onhan sinne kiva menna muutenkin, niinkun tiedatkin :) Joskus kayn rupattelemassa suomenkielella niilla International cottage jutuilla. Tuonne Japanilaiseen puutarhaan en oo paassy viela kertaakaan, viimeks kun yritin menna niin se oli kiinni koska joku high school vietti graduationia siina organ pavilionilla vieressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balboa Park on ihana, mutta jotenkin sen olemassa olon aina unohtaa ja tulee käytyä aivan liian harvoin. Paljon vielä nähtävää jäljellä! Ehkäpä tilanne korjaantuu tänä talvena sunnuntaipyöräilyjen avulla :).

   Poista
 2. Balboa Park on yksi upeimmists paikoista missä olen ikinä käynyt. Ja japanilaisessa puutarhassa muistan olleen myös jonkun japanilaisen teehuoneen tsi sinnepäin, ja ostin sieltä mochin😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balboa Park on hämmentävän upea paikka. Sieltä löytyy todellakin vaikka ja mitä ihmeellistä. Voi matkustaa ajassa ja paikassa liikkumatta juuri minnekään :). Teehuonekin oli vielä paikoillaan, mutta oli vieläkin pikkuisen liian kuuma päivä teen nauttimiseen.

   Poista