perjantai 23. lokakuuta 2015

Tuplakurpitsat

Syksyä voisi USA:ssa nimittää helposti myös kurpitsaksi. Sitä on nimittäin saatavilla kaikissa mahdollisissa muodoissa, kaiken mahdollisen kyytipoikana. Yhdet rrrrakastavat pumpkin everything, toiset inhoavat kurpitsavillitystä ja kolmannet, kuten minä, pitävät kyllä kurpitsasta, mutta eivät pese aamuisin naamaansa kurpitsasaippualla kurpitsakynttilän tuoksuisessa kodissa kurpitsalattea hörppien.

Liikaa ei kannata kuitenkaan naureskella, sillä perjantai-iltana kodissamme nähtiin pienimuotoiset kurpitsaöverit: kurpitsalyhtyjen veistelyä kurpitsaolutta hörppien. Vedimme siis suomeksi sanottuna tuplakurpitsat. 

Kissahullun preschool open ja tarkan taitavan insinöörin taidonnäytteet

Olisimme saattaneet lisätäään joukkoon myös kolmannen kurpitsa-aktiviteetin, muttemme olleet aivan varmoja, olisiko näiden pikkukurpitsojen siemenet olleet syötävää sorttia. 

Kävin perjantaina myös sijaistamassa vanhassa koulussani. Siellä alkoi olemaan jo melkoinen Halloween-hulina, vaikka itse juhlaan onkin vielä viikko aikaa. Olipa mukava kuulla, että tänä vuonna tytöistä 90% ei kisko päällensä samaa sinistä mekkoa ja blondia peruukkia. Frozenin lumous on vihdoinkin voitettu! Asuvalintoja selvittäessäni sain vastauksia yhtä monta kuin oli lapsiakin: perhosen kautta Tuhkimoon ja Sofiaan, vampyyrin kautta merirosvoon ja graham-keksiin. Jeps, tuon viimeisen asun haluaisin minäkin nähdä.

Itse Halloween taitaa mennä kohdaltamme pikkuisen ohi, ellei Phillin vanhempien ovelle eksy pieniä trick or treattaajia. Mutta sepäs ei haittaa yhtään; aikuisten Halloween on USA:ssa enemmänkin Sexyween. Minulla ei ole suurta tarvetta paljastaa takamustani noitana, hoitsuna eikä edes Gandalfina. New Jerseyn perämetsiin piiloutuminen saattaa siis olla ihan hyväkin vaihtoehto.

Mutta en minä ihan täysin anti-Halloween ole. Lupaan tehdä ensi viikolla koosteen upeimmista, hirveimmistä ja mauttomimmista koristeista, kunhan kokoelmani kasvaa vielä hieman.Meidän pihan koristeet ainakin lisääntyvät päivä päivältä. Tänään grillin päälle oli istahtanut  Dragula. Saatoinpa jopa pelästyä hieman.

6 kommenttia:

 1. Hihii tää kurpitsa-aika on aivan mahtavaa! Rehellisyyden nimissä halloween ei ole suinkaan lempijuhlani, mutta kurpitsat on ihan parhautta =) Just ollaan pari kertaa käyty pumpkin patcheilla kuljailemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin viime vuonna töidenpuolesta pumpkin patchilla ja olihan se heinäajelu ja labyrinttiin eksyminen ihan kivaa aikuisellekin :). Halloween on mennyt monena vuonna enemmän tai vähemmän ohi, mutta jos joka vuosi tekisi/kokeilisi jotain uutta. Ehkäpä 10 vuoden päästä olen jo ihan täysi Halloween fani :D.

   Poista
 2. Vau! Noi teidän kurpitsat on tosi hienot! :)
  Koitettiin kanssa joku vuosi sitten leikkailla kurpitsaan naamaa, mutta ei se hirveän hyvin onnistunut. En tiedä käytettiinkö vääriä välineitä vai onko se muuten vaan rankkaa puuhaa. Tai ehkä sitä vaan tarvitsee lisää treeniä. :)

  Kiva juttu, jään jännityksellä odottamaan kuvia koristeista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhottavin ja vaikein osa oli "hatun" hatun irrottaminen ja kurpitsan putsaaminen. Itse veistelyyn minä käytin pientä ruuvimeiseliä ja Phill naulaa. Varjokohdat Phill ohensi ihan tavallisella illallisveitsellä. Kunhan siitä puhdistusosasta pääsi yli, oli tuo ihan hauskaa puuhaa.

   Poista
 3. Mahtavat kurpitsat! Odotan kuvasaldoa :D kumpi meneekään enemmän yli Halloween vai joulu? :O koristeluiden suhteen meinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joulu taitaa mennä enemmän yli :). Koristeltuja taloja on joulun aikaan varmasti tuplaten verrattuna Halloweeniin. Täällä on muutama alue/katu, joissa jouluvaloihin pistetään tuhansia dollareita per talo.

   Poista